(Jednání pokračovalo ve 12.05 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, pětiminutová pauza uplynula. My se vrátíme do

bodu 159

po oné sloučené rozpravě. Tedy nejdřív se budeme věnovat bodu 159. Prosím o nastavení kvora, protože článek 50 odst. 2 Ústavy České republiky stanoví, že pokud Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat. (Ve sněmovně je stále značný ruch.)

Kvorum je v této chvíli nastaveno a my budeme hlasovat o následujícím návrhu usnesení. Doufám, že všichni, kdo mají zájem, jsou ve sněmovně v této chvíli, a já vám přečtu text usnesení: "Poslanecká sněmovna setrvává na zákonu o dani z přidané hodnoty podle sněmovního tisku 496/3."

 

Zahajuji hlasování k tomuto bodu. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 500 přítomno 184 poslanců, pro hlasovalo 101, proti 83. Konstatuji, že usnesení bylo přijato a zákon bude vyhlášen. (Potlesk.)

 

Děkuji panu - (Hlasy z pléna: Ještě jedno hlasování.)

Já končím projednávání bodu číslo 159 a budeme se zabývat dalším bodem, což je

bod číslo 160

Tady rozprava také proběhla a platí to stejné, co jsem řekl, že ústava stanoví, že pokud Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat. Opět kvorum je 101, to je nastaveno.

Budeme hlasovat o následujícím návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna setrvává na zákonu, kterým se v souvislosti s přijetím zákona o dani z přidané hodnoty mění některé zákony a přijímají některá další opatření a mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění zákona č. 479/2003 Sb., a zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 497/3." To je text, o kterém budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 501. Přítomno 184 poslanců, pro hlasovalo 131, proti 51. Konstatuji, že usnesení bylo přijato a i tento zákon bude vyhlášen.

 

Takže děkuji panu ministrovi, zpravodaji i všem, kteří se účastnili tohoto hlasování. Končím projednávání bodu číslo 160.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP