(18.00 hodin)
Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za přednesený návrh. Pan ministr zdravotnictví má přednostní právo. Prosím, pane ministře.

 

Ministr zdravotnictví ČR Jozef Kubinyi Já bych procedurálně, pokud je podrobná rozprava, k tomu, co jsem slyšel. Pokud projde i ten třetí bod, dal bych tam popř. možná i čtvrtý bod, že by se mohlo zrušit Ministerstvo zdravotnictví. (Souhlasné výkřiky z lavic ODS.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane ministře, teď velmi vážně. Toto je schůze Poslanecké sněmovny a věřím, že jste to řekl jen jako expresivní výraz, že to není procedurální návrh. Jsme v podrobné rozpravě, já bych o tom velmi nerad nechal hlasovat.

 

Ministr zdravotnictví ČR Jozef Kubinyi To ne. Pane předsedající, omlouvám se, samozřejmě to nebylo myšleno vážně. Beru to zpět, promiňte.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážené paní kolegyně, páni kolegové, o takovém návrhu lze hlasovat pouze při předložení návrhu změny zákona 2/1969 Sb. To není věc, kterou lze probírat v jiném bodu. Takže proto jsem byl na pana ministra trochu přísný.

Má ještě někdo další zájem vystoupit v podrobné rozpravě? Není tomu tak, podrobnou rozpravu končím.

Jediný návrh na usnesení, který byl přednesen v podrobné rozpravě, je tříbodový návrh paní kolegyně Lucie Talmanové. Ale pan kolega Hašek se hlásí.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážený pane předsedající, jako zastupující předseda klubu sociální demokracie žádám o přestávku na poradu klubu v délce deseti minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Jde o první žádost dnešního dne, vyhovím jí. Porada na přestávku klubu sociální demokracie je do 18.12 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 18.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP