Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
17. června 2004 v 9.05 hodin

Přítomno: 166 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji třetí jednací den 33. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám dobré ráno.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Radko Martínek má náhradní kartu č. 17.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali - mám tady pana poslance Waltra Bartoše, který je od 16. do 18. 6 v Prostějově, stejně jako Ivan Langer. Omlouvá se paní poslankyně Ludmila Brynychová až do 18. 6. Omlouvá se paní poslankyně Eva Dundáčková, od 15. do 25.6. je v zahraničí, stejně jako pan poslanec Petr Lachnit od 15. do 17. 6. Nadále je hospitalizován pan poslanec Miloslav Vlček, na zahraničních cestách jsou v Itálii pan poslanec Pavel Hönig, Petr Ibl, Tomáš Kladívko a Jan Klas. A na zahraniční pracovní cestě v Sýrii je pan poslanec Jan Kavan, Kateřina Konečná, Vladimír Laštůvka a Václav Nájemník.

Mám tady omluvy členů vlády - Vladimír Špidla se od 17. do 18. 6. účastní zasedání Rady Evropy, pan ministr Pavel Dostál se omlouvá, ale je tady, až od 16 hodin. Pan ministr Vladimír Mlynář se omlouvá na 16. odpoledne a 17. a 18. je ve Velké Británii, mimo Prahu je pan ministr Pavel Němec, omlouvá se na dopoledne ministr Zdeněk Škromach, a Milan Urban je stále v Petrohradě na mezinárodním ekonomickém fóru až do 18. 6. Od 14. hodiny se omlouvá ministr Bohuslav Sobotka, který bude na zahájení kongresu Federace evropských stavebních svazů. To všechno jsou omluvy.

Než přistoupíme k dalšímu, jenom ještě řeknu, že místopředseda sněmovny Ivan Langer mě písemně požádal, aby bod 48 schváleného pořadu, tj. sněmovní tisk 632, byl přesunut na konec bloku prvních čtení z důvodů jeho nepřítomnosti. To bych nechal v této chvíli hned odhlasovat.

Takže budeme hlasovat o oné žádosti pana místopředsedy Langera, aby jeho bod č. 48 byl přesunut na konec bloku prvního čtení. Takže budeme o tom nyní hlasovat, ale to bych potřeboval, abyste se přihlásili v tom případě opravdu všichni, abychom mohli hlasování provést. Takže prosím ještě jednou, přihlaste se, jedná se jenom o to, abychom bod č. 48. schváleného pořadu schůze přesunuli na konec bloku prvního čtení.

Takže myslím, že můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, učinit tento přesun, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 57. Z přítomných 105 pro hlasovalo 97, proti žádný. Tento přesun byl schválen.

 

Ještě se hlásil pan poslanec Mandík.

 

Poslanec Josef Mandík: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, navrhuji vyřadit z programu této schůze bod č. 24, tisk č. 375, za předkladatele, a to z důvodu, že nebyl projednán v zemědělském výboru doposud a je zapotřebí dát prostor sněmovnímu tisku č. 555 pro jeho projednání na této schůzi. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Ještě se hlásil pan poslanec Křeček.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte, abych využil dobrodiní našeho jednacího řádu a navrhl rozšíření jednání naší Poslanecké sněmovny o další bod, protože po včerejší schůzi komise pro vyšetřování souvislostí CME versus Česká republika bychom rádi požádali, aby na toto zasedání byl zařazen velmi krátký bod, který nás nezdrží, zpráva této komise. Navrhuji, aby byl tento bod zařazen na 22., na středu, po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: 22. ve středu po pevně zařazených bodech - 22. ve středu zpráva komise CME. Co to je 22.? Úterý. Takže můžete upřesnit, prosím?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Je to jedno, 22. po pevně zařazených, nebo ve středu se projednávají po obědě zprávy komisí, takže na středu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP