(9.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Ptám se, jestli je všechno v pořádku. Bude námitka. Slova se ujme pan poslanec Petr Bratský.

 

Poslanec Petr Bratský: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, já se vám velice omlouvám. Myslel jsem, že jsem velice důsledný a pečlivý, díval jsem se, hlasoval jsem "ne", ale svítí mi tam "ano", čili zpochybňuji hlasování. Nevím, jak je to možné.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to jasné. Je tady opět námitka, o které musíme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí námitky, kterou přednesl pan poslanec Bratský, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 148. Přítomno bylo 193 poslanců, pro hlasovalo 168, proti 4. Námitka byla přijata.

 

My budeme ještě jednou opakovat hlasování. Připomínám, že je to hlasování o pevném zařazení bodu 23. Je to návrh paní poslankyně Vojtilové.

Je tu návrh, abych vás odhlásil, takže vás odhlašuji a prosím, přihlaste se znovu. Hlasujeme o zařazení bodu 23 jako třetím bodu programu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 149. Přítomno 193 poslanců, pro hlasovalo 97, proti 90. Návrh byl přijat.

 

(Předseda chvíli čeká na kontrolu hlasování.)

 

Kolegové, zdá se, že teď můžeme pokračovat. Další návrh, o kterém budeme hlasovat, je návrh pana poslance Skopala, který navrhoval zařadit bod 18 jako první bod po polední přestávce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 150. Přítomno 193 poslanců, pro hlasovalo 131 poslanců, proti 49. Návrh pana poslance Skopala byl přijat.

 

Pak tu byl návrh pana ministra Ambrozka. Ten se týkal bodu číslo 16, obchodování s emisemi. Pan poslanec Ambrozek navrhoval, abychom tento bod projednali jako čtvrtý pevně zařazený bod dnešního programu. Věřím, že je to jasné a že je také jasné, o co se jedná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 151. Přítomno 192 poslanců, pro hlasovalo 101, proti 63. Návrh pana ministra Ambrozka byl přijat.

 

Poslední návrh, který byl podán, byl návrh pana poslance Františka Beneše, který navrhoval bod číslo 20 projednat jako druhý bod dnes po polední přestávce. O tom nyní budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 152. Z přítomných 194 poslanců pro hlasovalo 126, proti 40. I tento návrh byl přijat.

 

To byl snad poslední návrh, který byl podán. My máme před sebou program dnešní schůze kompletní a můžeme se jím začít zabývat.

 

Prvním bodem našeho programu je přerušený bod

 

2.
Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2005
/sněmovní tisk 774/ - prvé čtení

 

Rozprava byla ukončena. Jsme ve fázi, kdy bych rád požádal zpravodaje pana poslance Kalouska, aby nám sdělil, jakým způsobem budeme postupovat při hlasování. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji. Pane předsedo, vážená vládo, kolegyně a kolegové, v rozsáhlé rozpravě, která probíhala ve středečním odpoledni, padlo celkem 63 vzájemných urážek a osočení, ale žádné návrhy usnesení. Jediná usnesení, která byla předložena, jsou usnesení rozpočtového výboru číslo 434 a 435, která jsou písemně k dispozici. Navrhuji jednoduchý postup hlasování - nejprve hlasovat o usnesení 434 en bloc, a poté o usnesení 435, rovněž en bloc.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Slyšeli jste návrh, jak postupovat. Zdá se mi, že ho v tuto chvíli nikdo nezpochybňuje. Přece jen - pan poslanec Recman má snad další návrh?

 

Poslanec Svatomír Recman: Chtěl bych jenom požádat, jestli bychom v usnesení, kde doporučuje Poslanecká sněmovna, to znamená I., mohli hlasovat samostatně o bodech III. a IV., což je jen přikázání kapitol jednotlivým gesčním výborům. Netrvám na tom, aby o každém z nich bylo hlasováno samostatně, může se hlasovat společně, ale rád bych to vyčlenil, protože tam máme odlišný názor.

(Poslanec Recman se radí se zpravodajem Kalouskem mimo mikrofon.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Žádám pana zpravodaje, aby zaujal stanovisko k tomuto návrhu.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Návrh je akceptovatelný. To znamená, že pokud vyhovíme žádosti pana poslance Recmana - a já to doporučuji - tak bychom hlasovali v usnesení 434 nejprve o bodech I. a II. en bloc, tedy dohromady, pak o bodech III. a IV. také dohromady, a pak o usnesení 435 rovněž dohromady. Je to tak správně?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zdá se, že se ještě hlásí o slovo pan poslanec Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Pan zpravodaj mluví o číslu usnesení výboru. Já bych byl rád, kdyby se odvolával na číslo tisku, protože já tady mám dokument 774/1, a tam žádné usnesení 435 není. Prosím, kdyby to vysvětlil.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Ano, odvolávám se na číslo tisku 774/1.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Požádám ještě pana ministra, aby si sedl ke stolku zpravodajů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP