(9.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Budeme hlasovat. Mám dojem, že v této chvíli postup a proceduru nikdo nezpochybňuje. Požádám pana zpravodaje, aby nám vždy řekl, o čem budeme hlasovat, a vás, pane ministře i pane zpravodaji, požádám vždycky předtím o názor. Prosím.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Budeme hlasovat o bodech I a II sněmovního tisku, tak jak řekl pan poslanec Vymětal. I - Poslanecká sněmovna schvaluje. II - bere na vědomí finanční vztahy Evropské unie. Zpravodaj doporučuje. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 153. Přítomno bylo 194 poslanců, pro hlasovalo 99, proti 93. Návrh byl přijat.

 

Zřejmě by měla proběhnout kontrola hlasování. Paní poslankyně Brynychová.

 

Poslankyně Ludmila Brynychová: Pane předsedo, omlouvám se, ale pouze pro stenozáznam bych chtěla říci, že jsem hlasovala ne, a na sjetině mám ano.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To bylo vyjádření paní poslankyně Brynychové.. Další pan poslanec Petr Nečas.

 

Poslanec Petr Nečas: Pane předsedo, nezpochybňuji hlasování, pouze jsem byl informován, že přestože jsem hlasoval ne, tak na sjetině mám křížek, takže do stenozáznamu žádám opravu. Hlasoval jsem ne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je vše. Požádám zpravodaje, aby nám sdělil, o čem budeme hlasovat dál. Nikdo hlasování nezpochybnil, můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Budeme nyní hlasovat o bodech III a IV sněmovního tisku 774/1 dohromady.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vaše stanoviska? (Zpravodaj souhlasí, ministr souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 154. Z přítomných 194 pro hlasovalo 137, proti 57. Návrh byl přijat.

 

Zřejmě poslední hlasování.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nikoliv. Pane předsedo, omlouvám se, byl jsem upozorněn, že sněmovní tisk 775, což je ono usnesení 435, je samostatným bodem č. 104; byť jsme ho diskutovali v rámci státního rozpočtu a já ho pokládám za projednaný, tak v rámci správného procesu o něm budeme muset hlasovat až v samostatném bodě č. 104. Takže jsme ukončili hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ukončili jsme ho. V tom případě děkuji ministru financí i zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem našeho programu je

 

81.
Návrh na změnu zasedacího pořádku poslanců v jednacím sále Poslanecké sněmovny

 

V lavici byste měli mít rozdán písemný podklad. Prosím poslance pověřeného z klubu ČSSD, aby se ujal slova a podklad uvedl. Vidím, že to bude pan poslanec Petr Ibl.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená Sněmovno, vzhledem k tomu, že došlo v klubu sociální demokracie ke změně v členství poslanců, kdy rezignovali ministři za sociální demokracii a bylo nutné, abychom usadili nové poslance na místa, tak prosím, abych mohl takto učinit. V tabulce, která vám byla rozdána, vám přečtu jména. Teď neumím identifikovat, jak mám označit lavice, kde kdo sedí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Není třeba to označovat, protože všichni mají tabulku a vědí, jak sestava vypadá. Takže nemusíte, možná jenom říci jména, ale každý si může najít, jak jsou změněna.

 

Poslanec Petr Ibl: Pokud se budete dívat do předložené tabulky, pouze bych přečetl jména, o která se jedná: pan poslanec Břetislav Petr, poslanec Václav Grüner, poslankyně Dagmar Mocová, poslanec Ladislav Vomáčko, poslanec Miloš Máša a poslanec Karel Kratochvíle. To jsou všechna jména. Žádám o to, aby Sněmovna schválila tento zasedací pořádek.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Myslím, že to jako úvodní slovo stačí. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy k těmto změnám v zasedacím pořádku. Pokud se nikdo nehlásí, tak všeobecnou rozpravu končím.

Přejdeme k rozpravě podrobné. Nemám tady žádnou přihlášku do podrobné rozpravy, a pokud se nikdo nehlásí, tak také podrobnou rozpravu ukončím.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, který jste obdrželi a podle něhož měníme své usnesení č. 499 o zasedacím pořádku a schvalujeme zasedací pořádek podle předloženého návrhu, který vám byl rozdán. Budeme hlasovat o tomto návrhu a změnách usnesení 499.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout podobu zasedacího pořádku, který vám byl předložen, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 155. Přítomno 194, pro hlasovalo 172, proti 0. Návrh byl přijat.

 

Končím projednávání bodu 81.

 

Dalším bodem je bod

 

82.
Návrh na potvrzení předsedů výborů

 

Tady postupujeme podle § 50 odst. 1 písm. t) našeho jednacího řádu, kdy se stanoví, že Sněmovna potvrzuje předsedy výborů v jejich funkcích po zvolení příslušným výborem.

Chci vás informovat, že na schůzích dvou výborů byli jejich předsedové zvoleni takto: předsedou výboru pro evropské záležitosti byl zvolen poslanec Pavel Svoboda a předsedou výboru pro sociální politiku a zdravotnictví byl zvolen poslanec Jaroslav Krákora.

Zahajuji rozpravu, do které se písemně nepřihlásil nikdo. Může se přihlásit někdo nyní. Pokud tomu tak není, tak končím rozpravu a přistoupíme k hlasování.

Navrhuji hlasovat o potvrzení každého předsedy zvlášť. Takže mi jenom dovolte, abych zazvonil na ty, kteří by se chtěli tohoto hlasování účastnit.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP