(9.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak tady byl návrh přednesený panem poslancem Zgarbou, který nejdříve navrhoval vyřadit bod číslo 8. O tom budeme hlasovat tedy nejdříve. Je to vyřazení bodu číslo 8 - úprava vztahu k zemědělské půdě.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 8, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 8. Přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 150, proti 3. Tento návrh na vyřazení bodu 8 byl přijat.

 

Pan poslanec Zgarba potom navrhoval pevné zařazení bodu 66, to je Státní fond pro zúrodnění půdy, a pan poslanec Zgarba ho navrhoval jako druhý bod třetích čtení ve středu. Tak je to, ano? Takže druhý bod třetích čtení ve středu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 9. Přítomno 174 poslanců. Pro hlasovalo 119, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Pan ministr Sobotka svůj návrh může přednést eventuálně zítra ráno nejdříve.

 

Paní poslankyně Horníková navrhovala vyřazení bodu 45.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 45, to je Královéhradecký kraj. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 10. Přítomno bylo 174 poslanců. Pro hlasovalo 148, proti 1, takže tento návrh na vyřazení byl přijat.

 

Pak je tady návrh pana poslance Bratského. Týkal se bodu číslo 3, to je rozpočtové určení daní. Pan poslanec Bratský navrhoval tento bod zařadit jako pan poslanec Braný - mám v úmyslu nechat o vašich návrzích hlasovat tak, jak byly přednášeny. (Poslanec Braný přichází k řečništi.) Na váš také dojde.

 

Poslanec Petr Braný: Já rozumím, ale potom je druhá varianta pan poslanec Bratský.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Samozřejmě, pokud odhlasuje se váš návrh, tak bude vyřazen. Ale řekl jsem, že budu hlasovat o návrzích tak, jak byly podány.

 

Nejdřív byl návrh pana poslance Bratského, který navrhuje tento bod zařadit jako druhý bod ráno ve čtvrtek. O tom tedy hlasujeme - rozpočtové určení daní.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přítomno 174 poslanců, pro hlasovali 123, proti hlasovali 24. Tento návrh na zařazení bodu číslo 3 byl přijat.

 

Pak tady byl návrh pana poslance Bičíka a ten navrhoval, aby bod číslo 93 byl zařazen před bod 85. To se týkalo také Fondu dětí a mládeže.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu 93 před bod 85, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 98, proti hlasovalo 9. Tento návrh na zařazení bodu 93 před bod 85 byl přijat.

 

A pak tedy zazněl návrh pana poslance Braného. To byl návrh úplně vyřadit bod číslo 3, to je ono rozpočtové určení výnosů některých daní územně samosprávným celkům. Takže nyní hlasujeme o úplném vyřazení bodu číslo 3.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu na vyřazení?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přítomno bylo 172 poslanců, pro hlasovalo 81, proti hlasovalo 51. Takže návrh na vyřazení bodu číslo 3 nebyl přijat.

 

Pak je tady snad poslední návrh pana poslance Václavka. Ten požadoval vyřadit bod číslo 23 a 35.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 14. Přítomno 175 poslanců, pro hlasovalo 76, proti hlasovalo 80. Tento návrh na vyřazení těchto dvou bodů přijat nebyl.

 

Ptám se, jestli jsem nevynechal nějaký návrh, který byl přednesen, a přesto jsme o něm nehlasovali. Pokud jsme hlasovali o všem, tak nám nic nebrání hlasovat o celém návrhu pořadu 37. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak jsme ho písemně obdrželi a jak byl také upraven schválenými návrhy, které jsme nyní hlasovali.

Takže budeme hlasovat o celém pořadu schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout výsledný pořad, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 15. Přítomno je 176 poslanců. Pro hlasovalo 127, proti hlasovalo 24. Návrh byl přijat. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Teď co je tedy prvním bodem schváleného pořadu schůze? To jsou tuším diamanty. Takže prvním bodem, který bychom měli projednávat, je

 

1.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 440/2003 Sb.,
o nakládání se surovými diamanty, o podmínkách jejich dovozu,
vývozu a tranzitu a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 688/ - druhé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede ministr financí Bohuslav Sobotka. Pane ministře, prosím, ujměte se slova.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka Děkuji, pane předsedo. Vážené poslankyně, vážení poslanci, s odkazem na své vystoupení v rámci prvého čtení bych chtěl pouze zdůraznit, že se jedná o harmonizační novelu zákona. Tato změna není vedena jiným cílem než přizpůsobit platný zákon pravidlům, která jsou pro Českou republiku závazná v rámci jejího členství v Evropské unii.

Současně bych chtěl také vyjádřit svůj názor a svůj souhlas se změnami, které vůči tomuto zákonu schválil hospodářský výbor. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP