(15.50 hodin)
(pokračuje Langer)

Pokusím se přivolat kolegy a kolegyně, kteří pobývají mimo jednací sál, aby se mohli zúčastnit hlasování.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování s pořadovým číslem 20. Kdo je pro tento procedurální návrh, nechť stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 171 pro návrh 19, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Chci se zeptat, kdo se další hlásí do podrobné rozpravy. Žádnou přihlášku nemám, podrobnou rozpravu končím. Chci se zeptat paní zpravodajky, zda chce vystoupit na závěr. Není tomu tak. Paní ministryně již také ne. V tuto chvíli tedy končím projednávání tohoto návrhu. (Smích a hlasy z pléna: Hlasovat.)

Omlouvám se. Proto jsem se ptal paní zpravodajky, zda chce vystoupit. Vy jste se měla drát k řečništi a předkládat nám návrhy, o kterých musíme rozhodnout hlasováním. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Děkuji, vážený pane místopředsedo. Vzhledem k tomu, že nelze jenom projednat, musíme odhlasovat, tak navrhuji proceduru. Nejdříve bychom hlasovali o usnesení výboru pro vědu, vzdělání, mládež, kulturu a tělovýchovu jako celku, potom bychom hlasovali o návrhu poslance Koníčka. Dále bychom hlasovali o doprovodném usnesení poslankyně Konečné a potom jako celek. (K poslankyni Šedivé přichází poslanec Pleva - domluva.) Byla jsem opravena - takže nejdříve o výborovém usnesení, potom o usnesení poslance Koníčka, potom jako celku a doprovodné usnesení odhlasujeme samostatně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nejprve budeme hlasovat o návrhu usnesení, které přijal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který máte ve sněmovním tisku 734/2. Prosím stanovisko paní zpravodajky, paní ministryně.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Já dávám stanovisko neutrální, to znamená, každý hlasujte, jak se domníváte, jak je to správné. (Rozruch ve Sněmovně.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Na žádost z pléna vás odhlašuji. Prosím, abyste se zaregistrovali svými identifikačními kartami. Budeme hlasovat o usnesení podle sněmovního tisku 734/2.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 21. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 163 přítomných pro návrh 148, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Dále hlasujeme o návrhu poslance Koníčka. Stanovisko rovněž neutrální.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 22. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 163 pro návrh 91, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Nyní bychom měli hlasovat o návrhu jako o celku. Stanovisko kladné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 23. Kdo je pro tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 164 pro návrh 141, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: A nyní budeme hlasovat o doprovodném usnesení. Stanovisko kladné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 24. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro návrh 136, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Tím končím projednávání tohoto bodu. Děkuji paní zpravodajce.

 

V tuto chvíli se budeme zabývat bodem číslo čtyři, kterým je

 

4.
Vládní návrh zákona o podmínkách obchodování s povolenkami
na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 781/ - druhé čtení

 

(Ve sněmovně je ruch.) Tento návrh byl přerušen po obecné rozpravě a my bychom tedy měli projednávat rozpravu podrobnou, do které mám v tuto chvíli dvě písemné přihlášky do obecné rozpravy - které ale, pokud se nepletu, nemohu akceptovat, neboť projednávání bodu bylo přerušeno, alespoň podle mých poznámek, po ukončení obecné rozpravy.

V každém případě prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan kolega František Pelc a aby mě informoval o tom, že mé poznámky hovořící o tom, že bod byl přerušen po ukončení obecné rozpravy, a nyní bychom tedy měli zahájit projednávání bodu otevřením podrobné rozpravy, jsou správné. (Ano.) V tuto chvíli tedy platí, že přihlášku pana poslance Hojdara do obecné rozpravy a pana poslance Břetislava Petra do obecné rozpravy nemohu akceptovat, neboť obecnou rozpravu máme již za sebou.

Zahajuji podrobnou rozpravu. Jako první zde mám přihlášku pana poslance Josefa Hojdara. Není přítomen v sále. Druhým v pořadí písemně přihlášeným poslancem je pan poslanec Jaromír Schling. Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedající, dámy a pánové, odkazuji na písemné vyhotovení pozměňovacího návrhu, který jste obdrželi, takže ho zde nebudu číst.

Chtěl bych jenom dodat na základě některých dotazů, že pojmy, které se v tomto návrhu vyskytují, jako např. metrická tuna, je pojem, který je užíván například v plynárenství, je to tuna za určitých stanovených podmínek. Dalo by se také jinými slovy říci normovaná tuna, protože tuna plynu má různé vlastnosti za různých podmínek, tzn. tlaku a teploty. A dále koeficienty, které jsou uvedeny v tabulce, vyjadřují účinky toho kterého plynu na skleníkový efekt ve srovnání s oxidem uhličitým. Je to vlastně násobek, který je v té tabulce uveden.

Tolik tedy na vysvětlení k pozměňovacímu návrhu, který máte písemně. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Třetím přihlášeným do podrobné rozpravy je pan poslanec Teplík. Připraví se pan kolega Břetislav Petr.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP