(14.50 hodin)
(pokračuje Němcová)

Můžeme přistoupit k rozpravě podrobné. Opět nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zda se někdo do ní hlásí z místa. Neregistruji ani takovou přihlášku, proto končím i podrobnou rozpravu.

Budeme moci přistoupit k hlasování o návrhu usnesení. Domnívám se, že závěrečných slov netřeba, ale poprosím pány zpravodaje, kteří vidím, že se mezi sebou už domlouvali o tom, kdo nás bude informovat o tom, o čem budeme hlasovat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Usnesení by znělo: :Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí informaci České exportní banky o zvýhodněném financování za rok 2003.:

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za tento návrh. Myslím, že můžeme rovnou přistoupit k hlasování.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 267. Kdo souhlasí s návrhem tohoto usnesení, se kterým nás seznámil pan zpravodaj? Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 267 z přítomných 124 pro 98, proti 2. Návrh byl přijat, tedy usnesení bylo přijato.

 

Děkuji panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání bodu 73, kterým je

 

73.
Informace o pojišťování vývozních úvěrových rizik (období leden - prosinec 2003)
/sněmovní tisk 676/

 

Informaci projednal hospodářský výbor a rozpočtový výbor, usnesení těchto výborů nám byla zaslána jako sněmovní tisky 676/1 a 676/2. Opět poprosím pana poslance Karla Vymětala jako zpravodaje hospodářského výboru, aby nás seznámil s usnesením tohoto výboru.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Paní místopředsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, hospodářský výbor projednal předloženou zprávu, informaci o pojišťování vývozních úvěrových rizik za rok 2003, na své schůzi dne 9. září a po podrobné analýze a zevrubné diskusi doporučuje Poslanecké sněmovně, aby vzala na vědomí předloženou informaci za rok 2003.

Rovněž poznámka. Je to už záležitost, která vstoupila hluboce do historie, a přestože pokračují pozitivní tendence u EGAP, tak doporučujeme vzít na vědomí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji, pane poslanče. Nyní bych měla požádat o slovo zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Libora Ježka. Dívám se, ale nevidím ho nyní na jeho místě. Poprosím tedy některého z jeho kolegů. Prosím, aby mi věnovali pozornost kolegové z rozpočtového výboru, kteří by byli schopni zastoupit nepřítomného pana poslance Libora Ježka, aby přečetli usnesení rozpočtového výboru. Pokud ho nemáte k dispozici, je u mě.

Prosím tedy pana poslance Michala Doktora, aby nás seznámil s usnesením rozpočtového výboru.

 

Poslanec Michal Doktor: Dovolte mi, vážené kolegyně a kolegové, abych vám v zastoupení zpravodaje Libora Ježka přečetl znění usnesení z 30. schůze dne 9. června 2004 ve věci informace o pojišťování vývozních úvěrových rizik, leden až prosinec 2003, sněmovní tisk 676.

Sněmovna pověřila, resp. rozpočtový výbor pověřil zpravodaje k přednesu tohoto usnesení. Za prvé: Sněmovna bere na vědomí Informaci Exportní garanční a pojišťovací společnosti o pojišťování vývozních úvěrových rizik, sněmovní tisk 676. Za druhé: Doporučuje přijmout toto usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí Informaci o pojišťování vývozních úvěrových rizik za období leden až prosinec 2003.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane zastupující zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám žádnou písemnou přihlášku a ptám se na přihlášku z místa. Nikdo se nehlásí do této rozpravy, proto ji končím.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Nemám písemnou přihlášku a opět se ptám na přihlášku z místa. Ani takovou přihlášku neregistruji. Končím tedy podrobnou rozpravu.

Slovo má opět pan zpravodaj Karel Vymětal. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, hlasovali bychom o usnesení tohoto znění: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí Informaci Exportní garanční a pojišťovací společnosti o pojišťování vývozních úvěrových rizik za rok 2003."

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za tento návrh.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 268. Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí tohoto usnesení? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 268 z přítomných 123 pro 98 proti 2. Návrh byl přijat. Usnesení bylo přijato.

 

Končím projednávání bodu 73 a děkuji panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání bodu 74, kterým je

 

74.
Informace o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států
uskutečněných přes území České republiky od 1. ledna do 31. března 2004
/sněmovní tisk 695/

 

Prosím, aby se úvodního slova ujal ministr obrany Karel Kühnl. Prosím, pane ministře.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, tisk 695. Informace o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. ledna do 31. března 2004 je obsažena ve sněmovním tisku 695 a poskytuje přehled o průjezdech, přeletech atd. přes území České republiky, realizovaných na základě usnesení vlády ze dne 10. prosince 2003 číslo 1240. Přelety, průjezdy, přejezdy byly uskutečněny z důvodu zabezpečení operací Enduring Freedom, Iraqui Freedom, ISAF, KFOR, SFOR a z důvodu účasti na armádní soutěži a na bilaterálních jednáních. Detaily jsou uvedeny v části II a v přílohách 1 a 2.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane ministře. Informaci projednal výbor pro obranu a bezpečnost. Usnesení tohoto výboru jsme obdrželi jako sněmovní tisk 695/1. Slova se ujme zpravodaj výboru pan poslanec Pavel Hönig. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Hönig: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, výbor pro obranu a bezpečnost se zabýval předloženou materií na své 39. schůzi dne 9. září a doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby sněmovní tisk 695, Informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. ledna do 31. března 2004, vzala na vědomí.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám písemnou přihlášku. Ptám se na přihlášku z místa. Nikdo se nehlásí, končím všeobecnou rozpravu.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Opět nemám žádnou písemnou přihlášku. Prosím o vaše přihlášky. Nikdo se nehlásí, končím podrobnou rozpravu.

Budeme tedy hlasovat o návrhu usnesení, tak jak nám bylo předloženo.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 269, které zahajuji. Kdo je pro přijetí tohoto usnesení? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 269 z přítomných 126 pro 78, proti 23. Usnesení bylo přijato.

 

Děkuji jak panu ministrovi, tak panu zpravodaji.

 

Můžeme zahájit projednávání dalšího bodu, kterým je bod č. 75. Je to

 

75.
Zpráva o plnění Programového prohlášení vlády
/sněmovní tisk 717/

 

Dovolte mi, abych vás informovala o tom, že zprávu předložil 24. června tohoto roku tehdejší předseda vlády Vladimír Špidla.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP