(Jednání pokračovalo v 9.55 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, mám dojem, že můžeme začít s dalším projednáváním rozjednaného tisku. Uplynula pauza k projednání klubu sociální demokracie a domnívám se, že je čas na to, abychom mohli pokročit dále.

Připomínám, že jsme stále v otevřené rozpravě. Já jsem přivolávala naše kolegy z kuloárů a doufám, že už jsou opravdu všichni na svých místech, že můžeme pokračovat v jednání.

O slovo se hlásí zpravodaj pan poslanec Ladislav Šustr. Prosím.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že jsem přednesl legislativně technickou věc k bodu D a náš kolega Karel Vymětal vznesl námitku, tak jsme upřesnili situaci, a znova opakuji, že to bude pouze pro případ, kdy projde D, což je vlastně datum platnosti zákona dnem účinnosti. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Děkuji vám za toto upřesnění. O slovo se hlásí pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Hluk v tomto sále způsobuje, že člověk neslyší všechno, takže teď po vysvětlení už je to jasné. Jde o podmíněné legislativně technické změny, které se vážou na případné přijetí pozměňovacího návrhu pod bodem D. Samozřejmě je tam ta řádná uzávěrka k 31. 12. Pokud se posune účinnost, tak tam potom musí následovat mimořádná. Takže teď již je to jasné a já svoji námitku stahuji. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Děkuji vám, pane poslanče. Domnívám se, že tedy námitka, která zde zazněla, byla vyjasněna a můžeme pokračovat dále.

Ptám se, zda se ještě někdo hlásí do rozpravy. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Ptám se na případná závěrečná slova. Nejprve pana zpravodaje. Pana zpravodaje Martínka zde mám také napsaného jako zpravodaje druhého výboru, který měl gesci nad tímto zákonem. Nemá zájem vystoupit. Pan poslanec Bartoš jako zpravodaj svého výboru také nemá zájem vystoupit. Zeptám se pana ministra za navrhovatele. Nemá zájem vystoupit.

Můžeme tedy přikročit k hlasování o návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby se ujal své role a oznámil nám následující postup.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Děkuji za slovo, paní předsedající. Vážení kolegové, kolegyně, já bych vám navrhl proceduru hlasování tohoto zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pardon. Já ještě vás poprosím, pane zpravodaji, abyste shrnul ten dosavadní průběh, protože zde byly dány návrhy. Nejprve je zde z druhého čtení předložen návrh na zamítnutí, který přednesl pan poslanec Braný. V rozpravě zazněl návrh na vrácení k opakovanému druhému čtení. A toto jsou dva návrhy, o nichž budeme muset rozhodnout nejdříve. Pak teprve budeme postupovat dále na základě hlasování, které…

 

Poslanec Ladislav Šustr: Přesně takto jsem to chtěl přečíst, pokud bych dostal slovo. Samozřejmě platí návrh na zamítnutí kolegů z KSČM. O tom budeme hlasovat jako první. Jako druhé hlasování bude návrh klubu ODS na vrácení k opakovanému druhému čtení. Pokud by toto prošlo, tak potom je potřeba načíst znovu všechny pozměňující návrhy nebo se k nim přihlásit, které byly a jsou dneska na stole, plus ten, který avizuje ODS.

Pokud by tento bod neprošel, tak pak by byla procedura následující. Hlasovalo by se o bodu A, pokud by prošel -

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já vás možná poprosím, pane zpravodaji, že tuto detailní proceduru bychom odlišili od těchto dvou základních hlasování. Nejprve rozhodneme v těchto hlasováních, potom teprve nás seznámíte s další procedurou, Jestli vám to takto vyhovuje, navrhuji toto řešení.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Můžeme, není problém.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Můžeme tedy přikročit k oněm návrhům tak, jak jste je zmínil. Nejprve tedy k návrhu na zamítnutí. Já ještě přivolávám naše kolegy a doufám, že jsou zde opravdu všichni.

 

O návrhu na zamítnutí tohoto zákona rozhodneme v hlasování s pořadový číslem 43, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 43. Z přítomných 192 pro 41, proti 138. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Nyní budeme hlasovat o návrhu ODS na opakování druhého čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 44, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 44. Z přítomných 191 pro 57, proti 85. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP