(10.30 hodin)

Poslanec Miloš Melčák: Vážená paní místopředsedkyně, vážený pane premiére, vážená vládo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi, abych s odvoláním na ustanovení § 95 odst. 2 jednacího řádu si dovolil přednést návrh na úpravu, která logicky vyplývá z předneseného pozměňovacího návrhu ve druhém čtení, a to na zařazení novely zákona o veřejných zakázkách do projednávaného návrhu zákona. Tato úprava spočívá v potřebě - v případě přijetí pozměňovacího návrhu pana poslance Martínka - upravit název návrhu zákona takto, cituji: "Zákon, kterým se mění zákon č. 440/2003 Sb., o nakládání se surovými diamanty, o podmínkách jejich dovozu, vývozu a tranzitu a o změně některých zákonů, a zákon č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů."

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji i já vám. O slovo se hlásí pan poslanec Radko Martínek.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně a kolegové, po dohodě s legislativou a na její doporučení si doporučuji přečíst legislativně technickou změnu, a sice v pozměňovacím návrhu pod písmenem B bod 5, to je můj pozměňovací návrh, doporučuji ve větě "Dosavadní článek IV. Účinnost se označuje jako článek V." před slova "článek V" vložit slova "část třetí".

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Hlásí se někdo další do rozpravy? Není tomu tak. Pokud se tedy už nikdo nehlásí, rozpravu končím. Ptám se na případná závěrečná slova pana navrhovatele a pana zpravodaje. Není zájem.

Můžeme tedy přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou, kterou se budeme řídit.

 

Poslanec Miloš Melčák: Paní předsedající, děkuji za udělení slova. Domnívám se, že procedura bude poměrně jednoduchá. Především musím říci, že ve druhém čtení nebyl podán návrh na zamítnutí zákona, takže můžeme rovnou přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích, a to nejprve v pořadí, jak byly podány - o pozměňovacím návrhu hospodářského výboru pod písmenem A, poté o pozměňovacím návrhu, který podal pan poslanec Radko Martínek, a to je pozměňovací návrh pod písmenem B, na konec o pozměňovacím návrhu pana poslance Aleše Rozehnala, a tím bychom se vypořádali se sněmovním tiskem 688/2. V případě, že bude přijat pozměňovací návrh, který máme pod písmenem B, tak jsou hlasovatelné legislativně technické doplňky, které přednesl poslanec Melčák a poslanec Radko Martínek. Na závěr potom bude možné už hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za tento návrh. Má někdo k němu nějaké námitky? Není tomu tak.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 53. Ptám se, kdo souhlasí s tím, abychom se řídili touto navrženou procedurou. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 53 z přítomných 192 pro 172, proti nikdo. Procedura byla schválena.

 

Můžeme tedy zahájit hlasování. Prosím o první návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Prvním návrhem, o kterém budeme hlasovat, je pozměňovací návrh pod písmenem A. Stanovisko pana ministra? (Souhlas.) Stanovisko zpravodaje - souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 54. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 54 z přítomných 192 pro 179, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloš Melčák: Ano, paní místopředsedkyně. Nyní pozměňovací návrh pod písmenem B.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanoviska, prosím. (Ministr i zpravodaj doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 55. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 55 přítomno 192, pro 150, proti nikdo. Tento návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní pozměňovací návrh pod písmenem C pana poslance Aleše Rozehnala.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanoviska, prosím. (Ministr ani zpravodaj nedoporučuji.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 56. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 56 skončilo. Přítomno 190, pro 50, proti 92. Tento návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní bychom měli rozhodnout o legislativně technické úpravě, kterou přednesl Melčák, spočívající ve změně názvu zákona. Vzhledem k tomu, že byl přijat pozměňovací návrh pana poslance Martínka, je tento návrh hlasovatelný. Stanovisko zpravodaje - doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 57. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 57 z přítomných 190, pro 170, proti 2. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat dále.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní je to legislativně technická úprava přednesená panem poslancem Martínkem. Ze stejného důvodu jako předchozí hlasování je to hlasovatelné. Stanovisko zpravodaje - doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 58. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 58 přítomno 190, pro 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a nic nebrání tomu, abyste, paní místopředsedkyně, dala hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, je tomu tak, hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 440/2003 Sb., o nakládání se surovými diamanty, o podmínkách jejich dovozu, vývozu a tranzitu a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku 688, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanoviska? (Ministr souhlasí, zpravodaj doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 59. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 59 bylo přítomno 190, pro 164, proti 3. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP