(14.10 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vy jste to navrhoval jako druhý bod?

 

Poslanec Michal Doktor: Jako druhý bod v pátek za již pevně zařazený bod, kterým je konkurs a vyrovnání.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tento má bod má číslo? (Sněmovní tisk 801.) Já si to najdu. Děkuji.

Pan poslanec Hojda se ještě hlásí.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte, abych navrhl Poslanecké sněmovně za volební komisi, aby volební body č. 108, 109 a 110 byly zařazeny pevně na pátek 18. 2. půl hodiny před polední přestávkou. Je to z toho důvodu, že budou volební body navrhovány tajnou volbou a všechny lhůty uplynou až ve čtvrtek, proto navrhujeme tyto volební body na pátek.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: 108, 109, 110 - půl hodiny před polední pauzou v pátek dopoledne. (Posl. Hojda: 108 až 110.) 108 až 110. Dobře, mám to.

Prosím pana poslance Vrbíka.

 

Poslanec Tomáš Vrbík: Dobrý den, dovolil bych si podat návrh vyřadit z programu této schůze bod 42 - návrh poslanců Vrbíka, Kühnla a Vokáče na vydání zákona o příspěvku na nájemné, sněmovní tisk 631.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže jste řekl - vyřadit bod 42. To je celé, děkuji.

Ptám se, kdo další se hlásí k návrhu pořadu. Ještě pan ministr Ambrozek.

 

Ministr životního prostředí ČR Libor Ambrozek: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, chtěl bych požádat o přeřazení bodu č. 34, sněmovní tisk 871, na konec prvních čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Přeřazení bodu 34 na konec prvních čtení - to si myslím, že by neměl být problém. Je to podle jednacího řádu. To si myslím, že lze žádat.

Ptám se, kdo se ještě další hlásí. Nikdo další se nehlásí k návrhu pořadu, takže rozpravu snad můžeme ukončit.

Hlasovali bychom o návrzích, které tady zazněly. Prosím, budeme hlasovat o návrzích tak, jak byly předkládány.

 

První byl návrh pana poslance Michala Doktora, který navrhoval bod 96, tisk 801, zařadit pevně na pátek jako druhý bod ráno.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu č. 96, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 207. Z přítomných 157 pro hlasovalo 135, proti žádný. Návrh pana poslance Doktora byl přijat.

 

Další byl návrh pana předsedy Hojdy, který navrhoval volební body 108, 109 a 110 zařadit také na pátek 18. 2., půl hodiny před polední přestávkou.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tyto tři volební body na pátek 30 minut před polední pauzu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 208. Přítomno 158 poslanců, pro hlasovalo 116, proti žádný. Tento návrh byl přijat. Volby byly takto zařazeny.

 

Další byl návrh pana poslance Vrbíka. Ten navrhoval vyřadit bod č. 42, to je poslanecký návrh na vydání zákona o příspěvku na nájemné. Tento bod navrhuje pan poslanec Vrbík vyřadit.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu na vyřazení?

Hlasování pořadové číslo 209. Přítomno 159, pro hlasovalo 139, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslední byl pan poslanec Ambrozek. Žádal, aby bod č. 34 - zákon o odpadech - byl zařazen na konec prvních čtení. O tom budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 210. Přítomno 164, pro hlasovalo 116, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Takže byly vlastně přijaty všechny návrhy, které tady byly vzneseny. Jestli už nikdo nic nežádá ani nechce hlasovat o žádném návrhu, tak se můžeme vrátit do pořadu schůze, tak jak jsme ho odhlasovali. Máme před sebou jako první bod dnešního pořadu bod č. 144. Jenom připomínám, že pak budeme pokračovat návrhy zákonů v prvém čtení. Začneme bodem 21 a budeme pokračovat dalšími.

 

Nejdříve máme před sebou bod

 

144.
Návrh poslanců Františka Beneše, Václava Exnera, Svatomíra Recmana
a Karla Vymětala na vydání zákona, kterým Česká republika
nabývá vlastnické právo k některým nemovitostem
/sněmovní tisk 589/ - druhé čtení

 

***




Přihlásit/registrovat se do ISP