Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
23. listopadu 2005 v 9.01 hodin

Přítomno: 184 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přeji vám dobrý den a zahajuji druhý jednací den 51. schůze Poslanecké sněmovny. Věřte či nevěřte, všechny vás upřímně vítám. Prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo z vás požádal o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešní jednání požádali tito kolegové: Walter Bartoš - pracovní cesta v Libereckém kraji, Václav Frank z důvodu hospitalizace, Josef Hojdar ze zdravotních důvodů, František Vnouček z důvodu hospitalizace, Pavel Svoboda z důvodu mimořádné konference Parlamentního shromáždění EU středomoří v Rabatu - je tam určitě teplo.

Z členů vlády se omlouvá pan ministr Vítězslav Jandák z vážných zdravotních důvodů a pan ministr Jan Mládek z důvodu zasedání Rady ministrů zemědělství EU v Bruselu.

V dnešním dopoledním jednání se budeme zabývat blokem bodů ve třetím čtení, a to je body 118, 121, 125, 127, 128, 129, 130, 131, 132 a 133.

Současně sděluji, že paní kolegyně Konečná má náhradní kartu č. 13 a že se mi u řídicího pultu začínají hromadit přihlášky na exkluzivní bod dnešního jednání a to je druhé čtení návrhu státního rozpočtu. Prosím ty z vás, kteří se chcete umístit na čelných místech v rozpravě v rámci druhého čtení, neváhejte a pospíchejte ke mně. Máte šanci, že budete zařazeni na první místa v rozpravě.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

118.
Návrh poslanců Michaely Šojdrové, Oldřicha Němce, Tomáše Hasila,
Jitky Vojtilové, Zuzky Rujbrové, Mariana Bielesze a dalších
na vydání zákona o evidenci psů a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 674/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala za navrhovatele paní poslankyně Michaela Šojdrová a zpravodaj zemědělského výboru pan kolega Pavel Kováčik.

Pan kolega Vícha má náhradní kartu č. 12, pan kolega Doktor má náhradní kartu č. 8.

Mohu s radostí konstatovat, že má výzva k přijímání přihlášek ke státnímu rozpočtu se setkala s velkou odezvou.

Pan kolega Pospíšil má náhradní kartu č. 3.

Děkuji, přátelé, jsem opravdu úspěšný. Propříště možná budu avizovat výzvu tím způsobem - ať se přihlásí ten, kdo se nechce přihlásit.

Paní kolegyně Šedivá má náhradní kartu č. 13.

Dříve než budeme pokračovat v projednávání bodu č. 118, o slovo požádal pan kolega Kubinyi.

 

Poslanec Jozef Kubinyi: Pane místopředsedo, vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, než budeme projednávat zákony ve třetím čtení, chtěl bych vás seznámit s tím, že po včerejším vystoupení pana ministra Ratha jsem si osvojil jeho návrh na zřízení vyšetřovací komise a navrhuji, aby byl zařazen na program této schůze Poslanecké sněmovny nový bod s názvem Zřízení vyšetřovací komise k prošetření hospodaření VZP.

Samozřejmě vím, že takový bod je možné zavetovat, ale chtěl jsem kolegům z ODS říci, že v případě, že by se to na tuto schůzi zavetovalo, nezbude nic jiného než žádat o mimořádnou schůzi Sněmovny, tak aby bylo možné tuto vyšetřovací komisi ustavit.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se za poněkud neklidné zahájení dnešního jednání.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP