(18.10 hodin)
(pokračuje Dundáčková)

Obec maximálně podporuje jak tuto školu, tak programy pro zdravotně a tělesně postižené občany, není ale schopna přestavbu z vlastních prostředků realizovat. Proto se na nás obrací s prosbou o finanční výpomoc pro rok 2006, a to částkou tří milionů korun.

Poslední pozměňovací návrh - kapitola 398 Veřejná pokladní správa, program 298210, Základní škola a Mateřská škola Brno-Soběšice, Útěchov - Útěchov je spádová obec, to jen pro lepší orientaci základní a mateřské školy jako společný právní subjekt. Položka - přístavba mateřské školy a tělocvičny základní školy, částka 20 mil. Kč.

Na Parlament České republiky - myslím, že na každého poslance v této Poslanecké sněmovně - se obrátila jak paní ředitelka Základní a Mateřské školy, tedy společného subjektu, příspěvkové organizace, Ciberlichova (Zeiberlichova?) 49, Brno, tak i občanské sdružení Soběšice dětem a prosí nás, abychom zvážili pomoc ve formě státní dotace na přístavbu mateřské školy vzhledem k tomu, že počet dětí v jejich obci vzrůstá a stávající kapacita mateřské školy již nestačí, takže obec bohužel musí odmítat další žádosti o umístění dětí do mateřské školy. Rádi by proto vyhověli svým obyvatelům a umožnili jim pobyt jejich dětí v mateřské škole. Zároveň mají velké potíže se zajišťováním tělesné výchovy dětí v základní škole. Dosud využívají možnosti sokolovny vzdálené od školy zhruba 300 metrů. Tato tělocvična je však ve zcela dezolátním stavu a není možné počítat s jejím využíváním do budoucna. Přestavba stávající tělocvičny by byla mnohem dražší než výstavba tělocvičny nové. Obracejí se tedy na nás s žádostí o přidělení finančních prostředků na výstavbu nové tělocvičny.

Tím jsem vyčerpala, pane předsedající, všechny pozměňovací návrhy, které jsem chtěla podat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji vám, paní poslankyně. Nyní se ujme slova pan poslanec Jiří Hanuš, připraví se pan poslanec Šulák.

 

Poslanec Jiří Hanuš: Děkuji, pane místopředsedo. Nechtěl jsem vůbec vystoupit, bohužel předseda rozpočtového výboru se naboural do jedné akce, kterou jsem měl již v usnesení rozpočtového výboru, a navrhl převést tyto prostředky někam jinam. Jsem tedy nucen načíst pozměňovací návrh, který by to uvedl do pořádku.

Je to pozměňovací návrh k tisku 1128/1, usnesení rozpočtového výboru č. 686, a jedná se o položku 35/38 tohoto usnesení. Tam je uveden titul Obecní úřad Červený Kostelec, okres Náchod, rekonstrukce divadla, nahradit zněním: Město Červený Kostelec, okres Náchod, oprava a dostavba divadla J. K. Tyla. Je tam uvedena částka 4 miliony Kč.

V souladu s tím, co už jsem řekl, žádám o navýšení o 6 milionů na celkovou částku 10 milionů, a o tuto částku snížit vládní rozpočtovou rezervu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Hanušovi. Slovo má pan poslanec Petr Šulák, připraví se pan poslanec Miloslav Vlček.

 

Poslanec Petr Šulák: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, páni ministři, dovolte mi, abych také já zde navrhl následující pozměňovací návrhy k zákonu o státním rozpočtu na rok 2006.

První pozměňovací návrh je kapitola č. 329 Ministerstvo zemědělství, program výstavba a obnova vodovodů a kanalizací, číslo 229030, doplnit stavbu Sdružení obce Sirákov, vedlejší vodovodní řády, třetí stavba. Rozpočtové náklady 34 miliony korun.

Druhý pozměňovací návrh je kapitola 333 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, program rozvoj a obnova materiálně technické základny státního školství a výchovných zařízení doplnit stavbou výstavba tělocvičny Masarykova gymnázia, rozpočtové náklady 77 mil. Kč.

Třetí pozměňovací návrh, táž kapitola a program jako v předchozím případě, doplnit stavbu dostavba tělocvičny Ratiboř - 6,5 mil. Kč.

A čtvrtý pozměňovací návrh - kapitola 317 Ministerstvo pro veřejnou správu a místní rozvoj, program rozvoj bydlení a místní infrastruktury - doplnit stavbu přestavba náměstí v Karolince, rozpočtové náklady 18,9 mil. Kč.

Všechny stavby navrhuji pokrýt finančně z vládní rozpočtové rezervy, kterou tímto navrhuji snížit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Petru Šulákovi. Slova se ujme pan poslanec Miloslav Vlček, připraví se paní poslankyně Miloslava Ostrá.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych i já přednesl pozměňovací návrh ke kapitole Ministerstvo práce a sociálních věcí a k programu 213310 rozvoj a obnova materiálně technické základny sociální péče a služeb. Snížit tuto kapitolu o 43 miliony, a to rozdělit:

za druhé kapitola MPSV - program 213310, zařadit novou položku Domov důchodců Přerov - 20 milionů;

za třetí kapitola MPSV - program 213310, zařadit novou položku USP Víceměřice, odkup a rekonstrukce USP - 23 miliony Kč.

Za čtvrté Kapitola Ministerstva zdravotnictví - program 235310, položka 235316 R 999, podpora snížení zátěže obyvatelstva ionizujícím zářením - snížit o částku 5 milionů korun, a tuto částku - v programu 235310, podpora rozvoje zdravotní péče, částka zařadit novou položku - Dětská klinika Fakultní nemocnice Olomouc, rekonstrukce onkohematologického oddělení - 5 milionů korun.

Kapitola MPSV - položka nemocenská, snížit částku o 24 milionů Kč a rozdělit mezi

kapitolu VPS, program 298210, zařadit novou položku - Kraslice na Hané, tam dát 5 milionů;

další položka VPS, program 298110, zařadit novou položku Církevní konzervatoř Kroměříž, rekonstrukce objektu školy Olomouc - 15 milionů;

za další Kapitola VPS, program 298110, zařadit novou položku Městský úřad Čáslav, rekonstrukce zázemí centrálního stadionu v Čáslavi - 4 miliony korun.

Jako další pozměňovací návrh zařadit novou položku VPS město Lišov, okres České Budějovice, výstavba multifunkčního domu, 11,8 mil. - toto krýt snížením VRR.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Vlčkovi. Slova se ujme paní poslankyně Miloslava Vostrá, připraví se paní poslankyně Hana Šedivá. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Děkuji. Vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesla jeden pozměňovací návrh k návrhu státního rozpočtu na rok 2006, který zní:

Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa zařadit další položku s názvem úprava místní komunikace obec Smečno, okres Kladno, částka 5 milionů Kč.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní poslankyni Vostré. Slovo má paní poslankyně Hana Šedivá, připraví se pan poslanec Jan Klas.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Děkuji, pane předsedající. Vážené dámy, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, mám tady několik pozměňovacích návrhů, které jsem se rozhodla podat, i když vím, že nebudou akceptovány.

Tak za prvé chtěla bych se připojit k návrhu, který podával již přede mnou kolega Holáň a pan kolega Hrnčíř, a to je dotace 6 milionů korun na obnovu rodného domu Sigmunda Freuda v Příboře.

Další je město Bílovec - rekonstrukce školní jídelny, částka 10 milionů korun.

Dále město Kopřivnice - výstavba chodníku mezi místními částmi Vlčovice-Mniší druhá etapa, částka 2,5 milionu korun.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP