(9.10 hodin)
(pokračuje Filip)

Proto o návrhu kolegy Melčáka nedám hlasovat, nechám ho založený jenom v protokolu. Pan kolega Melčák uznává můj postup. Pokud někdo namítá proti postupu předsedajícího, nechť to přednese.

Budeme tedy hlasovat.

Pan kolega Pospíšil má náhradní kartu číslo 3. Paní kolegyně Kateřina Konečná má náhradní kartu číslo 11.

Návrh, o kterém musíme rozhodnout, je návrh na zařazení Střednědobého výhledového rámce na léta 2007 a 2008, který přednesl předseda rozpočtového výboru Michal Kraus, na pátek 2. 12. jako první bod před třetí čtení státního rozpočtu. Druhý návrh, o kterém budeme hlasovat, je předřazení bodu 175, tisk 1200, na zítra po projednání třetích čtení jako pevně zařazený bod.

 

O prvním návrhu, to znamená o bodu č. 4 - pevně zařadit na pátek 2. 12. - rozhodneme v hlasování pořadové číslo 132, které jsem zahájil. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 132 z přítomných 131 poslanců pro bylo 89, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o pevném zařazení bodu číslo 175 na zítra po třetích čteních. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 133 z přítomných 133 pro hlasovalo 87, proti 2. Návrh byl také přijat.

 

Můžeme pokračovat, a to přerušeným bodem

 

2.
Návrh zdravotně pojistného plánu Všeobecné zdravotní pojišťovny
České republiky na rok 2005 a návrhy zdravotně pojistných plánů
zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven na rok 2005 spolu s vyjádřením
vlády a doplňující souhrnnou informací o očekávaných výsledcích
hospodaření systému veřejného zdravotního pojištění v roce 2005
/sněmovní tisk 976/

 

Materiál jsme uvedli v úterý. Požádal bych pana ministra zdravotnictví, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. Stejně tak bych požádal pana poslance Jozefa Kochana, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. A protože jsme tento bod přerušili po úvodní zprávě pana ministra zdravotnictví, zároveň bych požádal zpravodaje, aby se ujal slova v této věci jako zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví.

Informujte nás, pane zpravodaji, o jednání výboru a předneste návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jozef Kochan: Dobré ráno, dámy a pánové. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážení hosté, dříve než přednesu usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, mi dovolte, abych mohl navrhnout aktuální zařazení zprávy o stavu hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny, kterou by přednesla paní ředitelka Jiřina Musílková. Zdůvodnění: Měli bychom ve snaze najít objektivní řešení k posouzení zařazení této zprávy, abychom se mohli spravedlivě a objektivně rozhodnout.

Usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví číslo 250 z 38. schůze výboru ze dne 1. června 2005 k návrhu zdravotně pojistného plánu Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky za rok 2005 a návrhy zdravotně pojistných plánů zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven na rok 2005 spolu s vyjádřením vlády a doplňující souhrnnou informací o očekávaných výsledcích hospodaření systému veřejného zdravotního pojištění v roce 2005.

Po odůvodnění náměstka ministryně zdravotnictví pana Slámy, ředitelky Všeobecné zdravotní pojišťovny Musílkové, zástupců zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven pana Beka a Friedricha, zpravodajské zprávě poslance Kochana a po rozpravě výbor pro sociální politiku a zdravotnictví

I. doporučuje Poslanecké sněmovně, aby přijala následující usnesení: Poslanecká sněmovna

1. schvaluje zdravotně pojistný plán Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky na rok 2005,

2. schvaluje zdravotně pojistné plány na rok 2005 těchto zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven: 201 - Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky, 205 - Hutnická zaměstnanecká pojišťovna, 207 - Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, 209 - Zaměstnanecká pojišťovna Škoda, 211 - Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky, 213 - Revírní bratrská pokladna v Ostravě, 217 - Zdravotní pojišťovna Metal-Aliance, 222 - Česká národní zdravotní pojišťovna,

3. bere na vědomí vyjádření vlády a doplňující souhrnnou informaci o očekávaných výsledcích hospodaření systému veřejného zdravotního pojištění v roce 2005.

II. Zmocňuje zpravodaje, aby se stanoviskem výboru seznámil schůzi Poslanecké sněmovny.

Tolik usnesení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Pane zpravodaji, vnímám to tak, že jste navrhl, aby se této rozpravy zúčastnila paní ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny. Myslím, že je přítomna.

 

O návrhu musí rozhodnout Sněmovna. Dám o něm hlasovat bez rozpravy, a to v hlasování pořadové číslo 134. Zahájil jsem hlasování.

Ano, nejdříve vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami.

Budeme hlasovat o tom, že v rozpravě k bodu číslo 2 bude přítomna ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny paní Ing. Jiřina Musílková a samozřejmě s právem vystoupit. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 134 z přítomných 122 pro 120, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Požádám službu, aby paní ředitelku přivedli do sněmovny.

Prosím, paní ředitelko, posaďte se.

V tuto chvíli zahajuji rozpravu, do které mám pět písemných přihlášek a signál, že jich bude ještě o něco více.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP