(13.20 hodin)
(pokračuje Doktor)

Tolik z mé strany k pozměňovacím návrhům. Teď jenom dovolte prosím, vážené kolegyně, kolegové a pane ministře, abych doplnil ten návrh, který jste si osvojil, o uvedení data. Já myslím, že navrhnout přerušení s tím, že neuložíme datum úřadu, dobu, do které tak musí učinit, by bylo přinejmenším neodpovědné a úřad by mohl být příliš tvořivý příliš dlouho, a navrhuji doplnit datum - nejpozději do 2. 12. tohoto roku.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zeptám se pana ministra Sobotky, jestli by souhlasil s takovým upřesněním svého návrhu, tedy do 2. 12. (Ministr souhlasí.) Dobře, je tu souhlas.

Prosím, kdo se chce zúčastnit hlasování, tak prosím, ať se dostaví do jednací síně, protože bylo řečeno, že budeme ještě před ukončením podrobné rozpravy hlasovat o návrhu pana ministra Sobotky. Proto vás vyzývám, abyste se, kdo chcete, dostavili do jednací síně.

Všechny vás odhlásím, protože jsem dostal návrh na odhlášení. Všechny vás odhlašuji v této chvíli, a kdo chce hlasovat, tak se musí znovu přihlásit. Prosím, aby se všichni přihlásili.

A budeme hlasovat o návrhu pana ministra Sobotky, který zněl - přerušit toto projednávání, přerušit podrobnou rozpravu a požádat Fond pojištění vkladů, aby dodal informace o dopadech tohoto zákona, a čas, který poskytneme Fondu pojištění vkladů, je do 2. 12. Takže my předpokládáme, že to fond stihne do 2. 12., a my budeme prostě pokračovat s tím, že tu informaci budeme mít. Je jasné, o co jde? (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přerušení podrobné rozpravy a pokračování poté, co dostaneme tuto informaci - do 2. 12.? Kdo je proti tomuto návrhu pana ministra Sobotky?

Hlasování má pořadové číslo 150, přítomno 84, pro hlasovalo 82, proti 1. Návrh ministra Sobotky byl přijat.

 

Já přerušuji projednávání tohoto bodu, přerušuji projednávání bodu číslo 26.

 

Můžeme pokročit dále. Tím dalším bodem je bod číslo 27… (O slovo se hlásí poslanec Talíř.) O slovo se hlásí předseda klubu křesťanské lidové strany pan poslanec Talíř. Apeluji na něj, aby zvážil svou žádost, kterou se chystá přednést.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Ano, zvážil jsem svou žádost, pane předsedo, a myslím, že nemusím opakovat název strany, jejíhož klubu jsem předsedou.

Žádám vás, kolegyně a kolegové, o přestávku pro jednání našeho klubu v délce trvání tři čtvrtě hodiny, to znamená do konce doby, kterou jsme si řekli, že dneska budeme jednat. (Projevy nesouhlasu některých poslanců.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Mně nezbývá, než vyhovět panu poslanci Talířovi a nezbývá mi také, než v tomto případě ukončit tento den jednání Sněmovny. Sněmovna bude pokračovat v úterý ve 14 hodin. Pokud se nepletu, tak máme zařazený bod Všeobecná zdravotní pojišťovna, to je také přerušený bod. Tímto bodem budeme pokračovat, a pak tedy ty body, které jsou pevně zařazeny na úterý. Myslím si, že program a pokračování Sněmovny v této chvíli je jasně dán. V úterý se sejdeme na jednání pléna Sněmovny.

V této chvíli vám přeji příjemný víkend a v úterý na shledanou.

 

(Jednání skončilo ve 13.25 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP