(9.30 hodin)
(pokračuje Filip)

Ještě než otevřu rozpravu ve třetím čtení, konstatuji, že paní kolegyně Konečná má náhradní kartu číslo 8.

Nyní otevírám rozpravu ke státnímu rozpočtu ve třetím čtení. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy. Nejdříve pan zpravodaj a potom pan poslanec Doležal. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Kraus: Ano. Takže, dámy a pánové, pro zrychlení a racionální jednání jsem si dovolil veškeré legislativně technické opravy k tisku 1128/3 k tabulce A, tedy k usnesení rozpočtového výboru, rozdat písemně na lavice. Myslím, že není nezbytně nutné, abych je všechny předčítal. Začínají položkou A31 až v pořadí končí položkou A37/22. Můžete se sami všichni přesvědčit, že se jedná zejména o změny názvů, případně upřesnění názvů tak, aby bylo jednoznačné, o kterou obec, resp. o kterého investora se jedná.

K tomuto tisku jsem nezaznamenal v průběhu jednání žádný pozměňovací návrh, čili v zásadě ten tisk A, tak jak je předložen, by se měl potom hlasovat.

K tisku B, tedy k návrhům, které byly načteny v rozpravě, jsou v tabulce uvedeny dva pozměňovací návrhy. Jeden se týká položky B36, s tím, že jsem byl upozorněn, že i tato oprava ještě není definitivní. Ta oprava textu by měla znít nikoli "TJ Prosek Praha 9", ale "SK Prosek Praha 9, Lovosická 599". A dostal jsem ještě připomínku k položce B38, kde je uvedeno slovo "dialyzační" jednotky, správně ovšem má být "demyelinizační" jednotky, čili nikoli ledviny, ale roztroušená skleróza. Takže místo slova "dialyzační" slovo "demyelinizační".

To jsou všechny legislativně technické, které je potřeba v průběhu třetího čtení hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Nyní pan poslanec Vladimír Doležal, připraví se pan poslanec Radim Turek. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji, pane místopředsedo. Dovolte, abych i já navrhl jednu úpravu, a to vypuštění pozměňovacího návrhu pod písmenem B, a to číslo B12. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan poslanec Radim Turek.

 

Poslanec Radim Turek: Děkuji, pane předsedající. Já bych poprosil legislativně technicky v tabulce A, v usnesení rozpočtového výboru, v položce pořadové číslo A/44/17 obec Milíkov, výstavba tělocvičny, doplnit výstavba jídelny a tělocvičny. Slůvko "jídelny" bych poprosil.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Paní poslankyně Veronika Nedvědová se hlásí do rozpravy. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Veronika Nedvědová: Vážený pane předsedající, kolegové a kolegyně, já bych chtěla přednést jeden legislativně technický návrh. Mám tady chybu u svého pozměňovacího návrhu B/313, kde se jedná o katastrální území Řetová, a ne Vřetová. Takže Řetová je správně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji. Pan poslanec Jiří Václavek.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, ještě bych chtěl upozornit na jednu legislativně technickou změnu, týkající se čísla B238. Tam došlo k záměně městské části v Brně. Z Brna-střed změnit na Brno-Jundrov.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má ještě někdo zájem vystoupit v rozpravě? Ano. Pan poslanec Rozehnal. Prosím.

 

Poslanec Aleš Rozehnal: Děkuji, pane předsedající. Já bych chtěl doplnit pouze jedno písmeno, a to do čísla B144 - oprava a zateplení půdních prostor.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji. Ještě někdo další? Ano. Pan poslanec Vokáč. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Robert Vokáč: Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, já mám k číslu A/30/29 jenom legislativně technickou. Správné znění by bylo "Aeroklub Skuteč - reko infrastruktury a výstavba hangáru, veřejné vnitrostátní letiště Skuteč".

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji. A ještě máme návrh. Pan poslanec Svoboda.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážené kolegyně, kolegové, také bych si dovolil předložit pozměňující návrh nelegislativního typu, a to v tabulce A v položce A44/43 CU Bohemians Praha bych doplnil "občanské sdružení". A dále pokračuje "reko povrchu fotbalového hřiště". Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Musím doplnit, že to byl pan Svoboda Miroslav. Aby se to nepletlo. Prosím.

To byl poslední přihlášený do rozpravy. Rozpravu končím, když se do ní dále nikdo nehlásil. Ptám se, jestli pan místopředseda vlády má zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak. Pan zpravodaj? Také ne.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, abychom znali stanovisko.

 

Poslanec Michal Kraus: Já bych poprosil všechny kolegy, aby si nejprve vzali k ruce tabulku B, což jsou pozměňovací návrhy k tabulkové části a k číselným položkám návrhu zákona o státním rozpočtu podle sněmovního tisku 1128 z druhého čtení. Budeme tedy podle schválené procedury nejprve hlasovat o položkách, které mění komplexní usnesení rozpočtového výboru.

Jako první budeme hlasovat o položce pod číslem B40.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Čili B40. Stanovisko? (Zpravodaj nedoporučuje.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 255. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 255. Z přítomných 195 pro 64, proti 74. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Kraus: Dále navrhuji hlasovat o položce B71. Návrh doporučuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: B71. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 256 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 256. Z přítomných 196 pro 159, proti 5.

 

Poslanec Michal Kraus: Dále budeme hlasovat o položce B72. Návrh doporučuji. (Stanovisko ministra: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 257. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 257. Přítomno 196, pro 164, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Kraus: Dále navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu B78. Doporučuji. (Stanovisko ministra: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 258. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 258. Z přítomných 196 pro 158, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Kraus: Dalším návrhem bude návrh B240/1 a 2. Tyto dva návrhy tvoří logický celek. Neodporučuji. (Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 259. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 259. Z přítomných 196 pro 58, proti 65. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP