(11.30 hodin)

Poslanec Michal Doktor: Tím jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích. Myslím, že jsme hotovi k tomu, abychom hlasovali v závěrečném hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně zákonů v souvislosti se sjednocováním dozoru nad finančním trhem, podle sněmovního tisku 997, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 696 z přítomných 181 pro hlasovalo 163, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

135.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání
na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 1061/ - třetí čtení

 

Prosím, aby vedle pana ministra zaujal místo zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Martin Kocourek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1061/2.

Otevírám rozpravu. Vidím pana poslance Vlčka, potom pana poslance Janečka. Nejdřív pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych načetl některé legislativně technické úpravy ke svým pozměňovacím návrhům, které jsou v tisku 1061/2 pod označením písmenem B.

Za prvé. K části 1 novelizačního bodu 1. Slovo "stanovení" se nahrazuje slovem "stanovené".

K novelizačnímu bodu 3. Doplňuje se číslo odstavce - odstavec číslo 5.

K novelizačnímu bodu 12. V bodu 7, přechodná ustanovení, se vypouští odkaz na poznámku pod čarou číslo 35g. Za druhé - v části 3 přechodných ustanovení se zrušuje čárka ve větě za slovem "daně".

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní bude mít slovo pan poslanec Michal Kraus. Přečtu, jak vás mám v pořadí. Je vás hodně. Nyní Michal Kraus, poté pan poslanec Janeček, Pešán, Braný. Zatím, co mám zachyceno.

 

Poslanec Michal Kraus: Paní místopředsedkyně, přednesl jsem pozměňovací návrh k tomuto tisku pod písmenem C1. Byl jsem legislativou upozorněn, že má některé legislativní nedostatky. Další konzultací jsme zjistili, že tyto nedostatky není možné opravit zcela stoprocentně legislativně technickou připomínkou, to znamená na základě těchto záležitostí svůj návrh pod písmenem C1 stahuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Žádáte Sněmovnu, aby vyslovila souhlas se zpětvzetím vašeho návrhu. Budeme o tom hlasovat po rozpravě.

Nyní pan poslanec Josef Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Teď bych rád navázal na kolegu Krause a jeho pozměňovací návrhy, protože se domnívám, že jestliže chce vzít zpět návrh C1, že by měl říci, že chce zpět celý svůj návrh. (Poslanec Kraus: Celý.) Celý.

Jenom bych chtěl říci, že v současné době platná legislativa říká, že jednotkové balení cigaret musí obsahovat nejméně dvacet kusů. Pokud by došlo k tomuto změkčení, možné některé tabákové firmy by tomu zatleskaly, ale bylo by to v naprostém rozporu se směřováním, které přijímají rozvinuté země k tomu, aby se závislost na tabáku omezila. Jsem rád, že pan kolega Kraus tento návrh stahuje, a doufám, že už se takové návrhy objevovat nebudou. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní pan poslanec Pešán.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych načetl legislativně technickou úpravu, která se týká sněmovního tisku 1061/2 a mého pozměňovacího návrhu, který je tam uveden pod písmenem E. Můj pozměňovací návrh je novelou zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, proto si dovolím legislativně technicky doplnit, že se jedná o doplnění nové části změna zákona o dani z přidané hodnoty. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní pan poslanec Petr Braný.

 

Poslanec Petr Braný: Děkuji za slovo. Paní předsedající, vážené kolegyně, kolegové, jsem trošku ve zvláštní pozici, a to že zastupuji z hlediska návrhu, který předložím, svého kolegu poslance Vojtěcha Filipa, který je na zahraniční cestě. Ukazoval jsem už paní řídící písemně stanovisko svého kolegy.

Podstata mého návrhu, který si osvojuji, je, že poslanec Filip předložil pozměňovací návrh pod písmenem F a žádá zpětvzetí pozměňovacího návrhu v části 2. Jedná se o účinnost zákona. Žádám, aby bylo hlasováno o tomto zpětvzetí této části pozměňovacího návrhu kolegy Filipa kladně. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Myslím, že o tom budeme hlasovat po ukončení rozpravy.

Nyní má slovo pan zpravodaj pan poslanec Martin Kocourek.

 

Poslanec Martin Kocourek: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte, abych i já přednesl jako zpravodaj legislativně technické opravy, které jsou tři.

Za prvé. V novelizačním bodě 237 návrhu se vypouští nové znění § 197, neboť je zcela shodné se zněním paragrafu, který je již v platném znění zapracovaném v novele zákona č. 377/2005 Sb., a proto by se stal tento paragraf duplicitou a je nadbytečný.

Za druhé. V novelizačním bodu 246 návrhu se vypouští text odstavce 7, neboť ve stejném znění byl již odstavec 7 přijat v rámci novely zákonem č. 377/2005 Sb. Proto se text v tomto návrhu stává opět nadbytečným.

Za třetí. V usnesení rozpočtového výboru k tisku 1061/2 označeném pod písmenem A v části usnesení označeném jako VII. u bodu 5 bude provedena oprava uvedeného vnitřního odkazu tak, aby byla provedena i v § 202 odst. 8.

U bodu VII. zmíněného usnesení rozpočtového výboru je třeba upravit číslování odkazů a poznámek pod čarou s ohledem na platné znění zákona po novele provedené zákonem č. 377/2005 Sb., a pak by tento bod zněl: Poznámka pod čarou č. 13c se označuje jako poznámka pod čarou č. 13f včetně odkazu na poznámku pod čarou a slova "poznámky pod čarou č. 13c, 13d a 13e jako poznámky pod čarou č. 13f, 13g a 13h" se nahrazují slovy "dosavadní poznámky pod čarou č. 13f a 13g se označují jako poznámky pod čarou č. 13g a 13h, a to včetně odkazů na poznámky pod čarou".

Tolik tedy mé legislativně technické úpravy ve třetím čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Vidím pana poslance Františka Beneše.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, projednáváme návrh zákona, který je otevřen několikrát. Pod číslem tisku 1008 je novelizován v Senátu. Ze Senátu je avizováno, že se nám možná některé naše rozhodnutí vrátí zpátky. Z toho důvodu jsem pod písmenem D načetl pozměňovací návrh, o kterém vás žádám, abychom hlasovali znovu, protože jsme to již jednou přijali, ale může se stát, že po rozhodnutí Senátu bude všechno jinak. Upozorňuji na to. Je to záležitost legislativně velmi složitá a legislativci na to mají různý pohled, jestli je možné takto postupovat. Není to prý jediná pasáž, které se tento zákon týká, takže žádám, aby se o návrhu hlasovalo. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP