(11.40 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Teď už skutečně nikoho nevidím, takže rozpravu končím.

S vaším dovolením, pane zpravodaji, nejdříve budeme hlasovat o žádostech kolegů, aby Sněmovna vyslovila souhlas se zpětvzetím jejich pozměňovacích návrhů, a potom přistoupíme k návrhu procedury, jak postup navrhnete. Pokusím se přivolat všechny, kteří chtějí hlasovat.

Nejprve tedy budeme hlasovat o návrhu pana poslance Krause, ale ještě předtím vás všechny na žádost z pléna odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Krause, který nás žádá, abychom vyslovili souhlas se zpětvzetím jeho pozměňovacího návrhu po písmenem C. Ještě připomínám, že jsem vás všechny odhlásila a prosím, abyste se přihlásili svými kartami.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zpětvzetím, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 697 z přítomných 153 pro hlasovalo 146, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy o návrhu pana poslance Braného, který v zastoupení poslance Filipa žádá o souhlas se zpětvzetím pozměňovacího návrhu pod písmenem F2.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 698 z přítomných 164 pro hlasovalo 158, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Teď vás prosím, pane zpravodaji, abyste nám sdělil postup.

 

Poslanec Martin Kocourek: Ještě na úvod bych, paní předsedající, chtěl upozornit na to, že pozměňovací návrh označený jako G kolegy Šustra je totožný s pozměňovacím návrhem označeným jako B1/12 kolegy Vlčka. Pokud bude přijat návrh kolegy Vlčka, je potom návrh kolegy Šustra už nehlasovatelný. To je technická připomínka k pozměňovacím návrhům.

Ještě dovolte, abych sdělil, že pozměňovací návrh rozpočtového výboru pod písmenem AIII, což je změna zákona o penzijním připojištění se státním příspěvkem, byl schválen v předchozím jednání o sjednocováním dozoru nad finančním trhem. Já teď nebudu řešit proceduru, jak tento návrh stahovat, ale spíš jako zpravodaj pak vyjádřím negativně, čímž by tento návrh z textu vypadl, protože jak zdůrazňuji, byl schválen v předchozím hlasování o návrhu zákona o sjednocování dozoru nad kapitálovým trhem. Tolik tedy další technické upozornění.

Nyní mi dovolte, abych navrhl proceduru. Proceduru navrhuji následující. Nejdříve bychom hlasovali o legislativně technických úpravách přednesených v rámci třetího čtení mimo těch zpětvzetí, o kterých jsme hlasovali, to znamená u kolegy Braného a kolegy Krause.

Za druhé bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích, které zazněly ve druhém čtení, a to v pořadí, jak byly podány. Pokusil jsem se je seřadit do nějakých logických celků, které teď přečtu.

Nejdříve bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B1, kolegy Vlčka, který má 12 podbodů, poté o pozměňovacím návrhu B2 kolegy Vlčka, která má 3 podbody, poté o pozměňovacím návrhu B3 opět kolegy Vlčka, poté o pozměňovacím návrhu B4 kolegy Vlčka a poté o pozměňovacím návrhu B5 opět od kolegy Vlčka.

Pozměňovací návrh C byl stažen, takže bychom dále hlasovali o pozměňovacím návrhu D pana poslance Beneše jako celku. Poté bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Pešána jako celku. Poté bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu F1 kolegy Filipa, protože F2 bylo staženo. A případně o pozměňovacím návrhu G kolegy Šustra, ale v případě, že projde pozměňovací návrh B1 kolegy Vlčka, je tento návrh nehlasovatelný.

Dále bychom hlasovali o části A pozměňovacích návrhů v tomto členění: AI/1-28, A2/1-25, A3, AIV až VI a na konec AVII. Tím bychom projednali a odhlasovali všechny pozměňovací návrhy, které máme v tisku 1061/2. Poté bychom hlasovali o závěrečném usnesení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji za tento návrh a ptám se, zda má někdo nějakou připomínku. Vidím pana poslance Gongola.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Děkuji za slovo. Jestli jsem si dobře všiml, pan zpravodaj řekl, že budeme hlasovat o bodech A najednou, ale předtím uvedl, že bod 3 bychom měli nehlasovat, protože byl v předchozím zákoně přijat. Čili asi mimo tento bod.

 

Poslanec Martin Kocourek: Vysvětlím ještě jednou. Mluvil jsem o bodu AIII, ale toto je arabská tři. Ta římská tři, jak jsem zmínil, bude hlasována zvlášť s tím, že dám negativní stanovisko, abychom neřešili proces, jak vypustit tento pozměňovací návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska se zřejmě už vyjasnila. Ptám se, zda má někdo nějakou výhradu. Je ještě nějaké nedorozumění? (Poslanec Vymětal mimo mikrofon.)

 

Poslanec Martin Kocourek: Děkuji. Kolega Vymětal mě upozorňuje, že v hlasovacím podkladu na straně osm při předpisu vypadl u textu uprostřed této stránky, kde je napsáno "v části první", tak před tím, prosím, abychom si doplnili římskou číslici IV. To jen technicky.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, to je část IV části první.

 

Pokud je to všechno z připomínek, nechám hlasovat o navrženém postupu.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 699 z přítomných 172 poslanců pro 164, nikdo nebyl proti. Tento postup byl schválen, můžeme přistoupit k jednotlivým hlasováním.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nejdříve bychom hlasovali o legislativně technických úpravách, které přednesli kolegové ve třetím čtení, včetně mé zpravodajské připomínky a kromě těch zpětvzetí, která jsme už odhlasovali. Doporučuji hlasovat en bloc.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Předpokládám, že stanoviska jsou kladná. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 700 z přítomných 175 poslanců pro hlasovalo 171, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP