(12.10 hodin)

Poslanec Jaroslav Pešán: Další hlasování bude o pozměňovacích návrzích, které jsou obsaženy v usnesení zemědělského výboru, a zde to máme pod písmenem A. Zpravodaj souhlasí. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 723 z přítomných 175 poslanců pro bylo 161, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Vážená paní místopředsedkyně, jestli se nemýlím, hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích a nyní můžeme přistoupit k hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, je tomu tak. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, podle sněmovního tisku 1116, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 724 z přítomných 176 poslanců pro hlasovalo 163, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s návrhem vyslovili souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi.

 

A pustíme se do bodu

 

145.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 477/2001 Sb., o obalech
a o změně některých zákonů (zákon o obalech), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1067/ - třetí čtení

 

Prosím pana ministra Libora Ambrozka, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, a také zpravodaje výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pana poslance Rudolfa Tomíčka. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1067/2.

Otevírám rozpravu, do které zatím nemám žádnou přihlášku. Nikdo se také do rozpravy nehlásí, takže rozpravu končím.

Poprosím pana zpravodaje, aby nám přednesl svůj návrh dalšího postupu při hlasování.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážení členové vlády, dámy a pánové, chtěl bych jenom říci, že po prostudování pozměňovacích návrhů týkajících se tisku 1067 a jejich vyhodnocení jsem dospěl k názoru, že s tímto zákonem se vyrovnáme velice jednoduše. Držel jsem se hesla třikrát a dost, protože budeme hlasovat pouze třikrát, pokud všechno půjde dobře. (Pochvalná gesta poslanců KDU-ČSL.)

A navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o návrhu C2, který samozřejmě ještě potom následně souvisí s návrhy C1 a A4, ale v případě jeho schválení budou tyto návrhy nehlasovatelné. Potom bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích výboru pro veřejnou správu pod písmenem A a na konec bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. Tím bychom proceduru skončili a mohli bychom hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji a ptám se, zda má někdo námitky proti takto navrženému postupu. Nikoho nevidím a myslím si, že ani nemusíme o tomto postupu hlasovat, protože je poměrně jednoduchý.

Poprosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a stanoviska, spolu s panem ministrem.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Nyní budeme hlasovat o návrhu pod písmenem C2 kolegy Suka, v závorce Mencla. Já doporučuji. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 725 z přítomných 175 pro návrh hlasovalo 158, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Tím, že jsme přijali variantu C2, je nehlasovatelný návrh C1 a také samozřejmě návrh A4.

Nyní přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, a to je A1 až A8 mimo, jak už jsem řekl, vyřazeného A4.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Stanoviska? (Zpravodaj: Doporučuji. Ministr: Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 726 z přítomných 176 pro hlasovalo 166, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: A zlatý hřeb na konec. Pozměňovací návrh pod písmenem B poslance Tomíčka. Souhlasí. (Smích.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan minstr? (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 727 z přítomných 176 pro bylo 156, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Vážená paní místopředsedkyně, tím jsme se vyrovnali hlasováním se všemi pozměňovacími návrhy, jak byly předloženy, a můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 477/2001 Sb., o obalech a o změně některých zákonů (zákon o obalech), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1067, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 728 z přítomných 176 pro hlasovalo 163, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi a končím tento bod.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat je bod

 

146.
Vládní návrh zákona o prevenci závažných havárií způsobených vybranými
nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky a o změně zákona
č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících
zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 320/2002 Sb., o změně
a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů,
ve znění pozdějších předpisů (zákon o prevenci závažných havárií)
/sněmovní tisk 1070/ - třetí čtení

 

Prosím pana poslance Františka Pelce, zpravodaje výboru pro veřejnou správu, aby zaujal místo u stolku zpravodajů (poslanec zaujal místo u řečnického pultu) - ale může možná zůstat už u řečnického pultu.

Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku a také vidím, že se nikdo nehlásí, takže rozpravu končím a pana poslance Pelce poprosím o návrh dalšího postupu.

 

Poslanec František Pelc: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové, děkuji za slovo. Já po důkladném seznámení se s podklady mohu konstatovat, že i toto hlasování bude poměrně velmi jednoduché. Na rozdíl od kolegy Tomíčka se pokusím trefit do počtu hlasování, nebudu opakovat třikrát a dost, ale troufám si tvrdit, že to bude dvakrát a dost. Chtěl bych upozornit, že ve druhém čtení nebyl podán návrh na zamítnutí tohoto zákona. Dále, že nebyly podány v rámci druhého čtení žádné další nové pozměňovací návrhy k tomuto zákonu, a přijali jsme tudíž návrhy obsažené v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí číslo 320 z 56. schůze z 9. listopadu 2005, tisk 1070/1, jako jediný pozměňovací návrh k tomuto návrhu zákona. O něm bych navrhoval hlasovat zvlášť a potom bychom přistoupili k hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda má někdo nějakou námitku. Není tomu tak. Prosím, přistoupíme k hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP