(12.20 hodin)

Poslanec František Pelc: Nyní bychom mohli přistoupit k hlasování (o usnesení) jako celku, které bylo přijato výborem pro regionální rozvoj, životní prostředí a veřejnou správu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Obě souhlasná.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasíte, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 729 z přítomných 174 poslanců pro bylo 158, proti nebyl nikdo.

 

A nyní tedy o návrhu zákona jako o celku, jestli se nemýlím. (Zpravodaj souhlasí.)

Dovolím přečíst návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky a o změně zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 320/2002 Sb., o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů, ve znění pozdějších předpisů (zákon o prevenci závažných havárií), podle sněmovního tisku 1070, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 730 z přítomných 175 poslanců pro bylo 163, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji oběma pánům.

 

Přejdeme k dalšímu bodu, kterým je

 

150.
Návrh poslanců Jana Kasala a dalších na vydání zákona,
kterým se mění některé zákony v oblasti ochrany před domácím násilím
/sněmovní tisk 828/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan místopředseda Jan Kasal a zpravodajka ústavněprávního výboru paní poslankyně Vlasta Parkanová. Obdrželi jste sněmovní tisk 828/4, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se hlásí paní zpravodajka, paní poslankyně Vlasta Parkanová. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Kolegyně a kolegové, ráda bych přednesla jeden drobný pozměňovací návrh, který vlastně opravuje nepřesný vnitřní odkaz. Má tedy charakter legislativně technické chyby. Zní takto: V pozměňovacím návrhu uvedeném v tisku 828/4 pod písmenem A1 v § 21b odstavec 2 se slova "podle§ 21a odst. 5" nahrazují slovy "podle § 21a odst. 6". Čili pouze změna číslovky z pět na šest. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Pokud tomu tak není, rozpravu končím a poprosím paní zpravodajku, aby zůstala za řečnickým stolem a ujala se své role a navrhla nám postup.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Myslím, že bychom mohli postupovat tak, že jako první bychom hlasovali o návrhu na zamítnutí zákona, který byl podán. Poté bychom hlasovali o legislativně technické úpravě, kterou jsem právě přednesla. Poté o pozměňovacích návrzích, které jsou z usnesení ústavněprávní výboru a máte je pod písmenem A. Pokud nebude námitek, můžeme hlasovat o všech písmenkách A dohromady, najednou. A pokud jde o pozměňovací návrhy pod písmenem B, tam navrhuji hlasovat jako o celku B1 až B3 a samostatně B4. Poté hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda má někdo nějakou námitku. Není tomu tak.

 

Nejdříve tedy přistoupíme k hlasování o zamítnutí tohoto návrhu zákona. Tento návrh padl ve druhém čtení. Já si dovolím všechny přivolat.

Nyní zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasíte, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 731 z přítomných 167 pro návrh hlasovalo 35, proti 92. Tento návrh nebyl přijat.

 

Můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní bychom hlasovali o legislativně technické úpravě, kterou jsem před chviličkou přednesla. Doporučuji samozřejmě přijetí.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 732 z přítomných 167 pro bylo 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu, který je pod písmenem A1 až A9, je to návrh obsažený v usnesení ústavněprávního výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Zpravodajka: Doporučuji.) Pan navrhovatel? (Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 733 z přítomných 166 pro bylo 157, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích B1 až B3. Zpravodajka nemá postoj ani záporný, ani kladný. V podstatě můžu jenom neutrálně konstatovat, že je to nic proti ničemu podle jejího vidění.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan navrhovatel? (Mírný souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 734 z přítomných 166 pro hlasovalo 99, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod číslem B4. Zpravodajka jej nedoporučuje. (Navrhovatel: Zřetelný nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 735 z přítomných 166 pro hlasovalo 78, proti 60. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Domnívám se, že jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a že můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jana Kasala a dalších na vydání zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti ochrany před domácím násilím, podle sněmovního tisku 828, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 736 z přítomných 165 pro hlasovalo 122, proti 2. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Pan místopředseda se hlásí o slovo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, já bych vám chtěl poděkovat za důvěru k této upravené předloze a chtěl bych poděkovat Alianci proti domácímu násilí a především také ústavněprávnímu výboru a všem těm v ÚPV, kteří se zasloužili o podobu, která vám v takovémto počtu vyhovovala. Takže děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Kolegyně a kolegové, my se budeme zabývat bodem 151. a je jím

 

151.
Návrh poslanců Lubomíra Suka a dalších na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech
/sněmovní tisk 829/ - třetí čtení

 

Prosím pana poslance Suka, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, a také pana poslance Michala Haška v roli zpravodaje výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 829/6.

Nyní otevírám rozpravu a ptám se, zda se někdo do rozpravy hlásí. Není tomu tak. Rozpravu tedy končím a poprosím pana zpravodaje, aby se ujal své role a nastínil nám další postup.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP