(12.30 hodin)

Poslanec Michal Hašek: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, máme před sebou poměrně jednoduchou proceduru spočívající v tom, že pozměňovací návrhy předložil pouze poslanec Suk, a sice pod body A1 až A3. Navrhuji, abychom hlasovali o těchto pozměňovacích návrzích jedním hlasováním a následně abychom hlasovali o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Pokud nemá nikdo námitek, tak budeme takto postupovat. A můžeme rovnou přistoupit k prvnímu hlasování.

 

Poslanec Michal Hašek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmeny A1 až A3 jako o celku. (Zpravodaj i navrhovatel doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 737 z přítomných 169 poslanců pro 157, proti nikdo.

 

Protože jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Lubomíra Suka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech, podle sněmovního tisku 829, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 738 z přítomných 171 poslanců pro 156, proti 5. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu navrhovateli i panu zpravodaji.

 

Přistoupíme k projednávání bodu č. 154, kterým je

 

154.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2001 Sb.,
o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 956/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr pro místní rozvoj pan Radko Martínek a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan poslanec Michal Hašek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 956/3.

Otevírám rozpravu. Vidím pana zpravodaje, že se hlásí do rozpravy. Takže pan poslanec Michal Hašek má slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, na základě upozornění legislativy si dovoluji nyní v rozpravě ve třetím čtení načíst legislativně technickou úpravu k tisku 956 v souladu s § 95 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Legislativně technická úprava spočívá v tom, že pokud bude přijat pozměňovací návrh uvedený v tisku 956/3 pod bodem C2, tak potom se v článku I vkládá nový bod, který zní:
V § 15 v odstavci 2 písm. g) se slova "§ 14 odst. 2 písm. h)" nahrazují slovy "§ 14 odst. 2 písm. g".

Odůvodnění. Jde o nezbytnou legislativně technickou úpravu uvedeného ustanovení spočívající v přeznačení odkazu na zrušované ustanovení zákona. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby nám navrhl další postup.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážené kolegyně, vážení kolegové, v případě tohoto návrhu zákona máme více pozměňovacích návrhů, takže bych poprosil, abyste sledovali návrh procedury, který v tuto chvíli navrhnu.

Nejprve bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích kolegy Sehoře označených písmeny C2, C3. Další hlasování by bylo hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, což je usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, s výjimkou těch, které by se případně staly nehlasovatelnými. Jako třetí krok by bylo hlasování o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmeny B2a) a B2b). Jako čtvrté hlasování by bylo hlasování o pozměňovacím návrhu kolegy Šenfelda B1. Páté hlasování by bylo hlasování o pozměňovacím návrhu poslance Sehoře C1. Za šesté bychom hlasovali o legislativně technické úpravě, kterou jsem přednesl, a poté bychom hlasovali o návrhu zákona jako o celku.

Toto je návrh procedury, který navrhuji k tomuto návrhu zákona. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda má někdo nějaké námitky. Pokud tomu tak není, tak nechám o tomto návrhu procedury hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 739 z přítomných 172 poslanců pro 152, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji, paní místopředsedkyně. V souladu se schválenou procedurou nejprve budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích C2 a C3 kolegy Sehoře. Jenom upozorňuji, že v případě, že budou přijaty, tak se stanou nehlasovatelnými návrhy A7, A8 a A9. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 740 z přítomných 172 poslanců pro 123, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Konstatuji, že tím se staly nehlasovatelné body A7, A8 a A9.

V souladu se schválenou procedurou budeme nyní hlasovat o všech zbylých pozměňovacích návrzích výboru pro veřejnou správu pod písmeny A1 až A6 a A10 až A15. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 741 z přítomných 172 poslanců pro 158, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Protože byly přijaty návrhy A5 a A14, nyní bychom společně jedním hlasováním hlasovali o pozměňovacích návrzích pod písmenem B2a) a B2b) kolegy Šenfelda. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 742 z přítomných 172 poslanců pro 162, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B1 kolegy Šenfelda. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 743 z přítomných 172 poslanců pro 124, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C1 kolegy Sehoře. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 744 z přítomných 172 poslanců pro 158, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Dále v souladu se schválenou procedurou budeme hlasovat o legislativně technické úpravě, kterou jsem přednesl. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 745 z přítomných 172 poslanců pro 161, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP