(10.20 hodin)

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, já bych poprosil paní poslankyni Rujbrovou, aby o mých návrzích dala hlasovat jako o dvou návrzích. Já myslím, že jsou to zcela evidentně dva návrhy, které spolu nesouvisí. Jeden se týká svěření, druhý se týká dědických skupin a myslím, že opravdu toto scuknout dohromady, to už pak můžeme hlasovat celý ten papír najednou.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pan poslanec Marek Benda navrhuje, abychom v písmenu D hlasovali nejprve o čísle jedna, potom o návrhu číslo dvě.

Paní zpravodajka.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: S tímto požadavkem lze souhlasit a doporučuji tedy, aby bod D byl hlasován v pořadí D1, D2.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Máme zde tedy návrh procedury. Zeptám se ještě, jestli někdo chce doplnit tento návrh hlasovací procedury. Není tomu tak. Návrh tedy zní: A, B, C, D1, D2, celek.

 

Zahajuji hlasování o návrhu této procedury, tedy hlasování 927. Kdo souhlasí s navrženou procedurou? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 927, přítomno 153, pro 103, proti 10. Návrh procedury jsme schválili.

 

Já prosím paní zpravodajku, aby přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a spolu s paní navrhovatelkou k nim řekly svá stanoviska.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Jako o prvém budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu, resp. pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení petičního výboru, uvedených pod písmenem A. (Navrhovatelka: Doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Také doporučujete.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 928. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování s číslem 928 skončilo, přítomno 153, pro 84, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Mám zde návrh na odhlášení. V tuto chvíli vás odhlašuji. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali, a paní zpravodajku prosím o uvedení dalšího hlasování.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: V dalším hlasování rozhodneme o návrzích pana poslance Tomáše Duba uvedených pod písmenem B, které bych nazvala "mnohopartnerství". Stanovisko negativní.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Je mi to velice líto, ale negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dvakrát negativní.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 929. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 929, přítomno 147, pro 10, proti 74. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím o další návrh. Prosím o klid.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Hlasováním rozhodneme o návrzích pana poslance Petra Plevy pod písmenem C. Stanovisko negativní. (Navrhovatelka: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 930. Kdo souhlasí s těmito návrhy pod písmenem C? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 930, přítomno 148, pro 53, proti 64. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Můžeme přistoupit k hlasování o návrzích pana poslance Marka Bendy uvedených pod písmenem D. Hlasovat budeme jednotlivě, nejprve o bodu 1. Nedoporučuji. (Navrhovatelka: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 931. Kdo souhlasí s návrhem D1? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 931, přítomno 150, pro 51, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: A konečně můžeme rozhodnout o návrhu pana poslance Bendy pod písmenem D, bod 2. Stanovisko rovněž negativní. (Navrhovatelka: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 932. Kdo souhlasí s bodem D2? Kdo je proti?

Hlasování 932, přítomno 150, pro 55, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Paní místopředsedkyně, hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích a zbývá tedy rozhodnout o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Je před námi závěrečné hlasování, přednesu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Anny Čurdové, Jitky Kupčové, Taťány Fischerové, Kateřiny Dostálové, Lucie Talmanové, Kateřiny Konečné, Zdeňka Jičínského, Vladimíra Doležala, Pavla Svobody, Vlastimila Ostrého a Vladimíra Koníčka na vydání zákona o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 969, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím stanoviska? (Zpravodajka: Stanovisko doporučující. Navrhovatelka: Doporučující.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 933. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 933, z přítomných 147 pro 86, proti 54. Návrh byl přijat a konstatuji…

 

Ještě chvilku konstatovat nebudu, ale počkám na kontrolu proběhlého hlasování. (Probíhá kontrola hlasování.)

Zeptám se, jestli je námitka proti hlasování. Není tomu tak. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji jak paní zpravodajce, tak paní navrhovatelce. (Potlesk hostů na galerii.)

 

Můžeme přistoupit k dalšímu bodu schůze. Tímto bodem je bod číslo

 

171.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb.,
o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů,
a další související zákony
/sněmovní tisk 1052/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo ministr dopravy a místopředseda vlády Milan Šimonovský a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Josef Hojdar. Obdrželi jsme sněmovní tisk 1052/2. Tento tisk obsahuje návrh na zamítnutí a také pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu. (V sále je velký hluk.)

Upozorňuji všechny kolegyně a kolegy, že pokračují třetí čtení. Otevírám rozpravu. Nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zda se někdo hlásí do této rozpravy. Pan poslanec coby zpravodaj, pan poslanec Hojdar má slovo, poté pan poslanec Hojda.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP