(Jednání pokračovalo v 11.16 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, přestávka pro jednání klubu KDU-ČSL skončila a já předám řízení místopředsedovi Sněmovny Vojtěchu Filipovi.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vidím, že už i zástupci klubu České strany sociálně demokratické se vracejí z porady klubu. Počkám, až zaujmete svá místa. A budeme hlasovat.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, o všech návrzích bylo hlasováno. Porady klubů před závěrečným hlasováním také skončily. Já vás všechny odhlásím, požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami. A ti, kteří mají zájem, budou hlasovat o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 1052, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 957 a ptám se, kdo je pro návrh usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 957 z přítomných 146 pro 100, proti 37. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Budeme pokračovat třetím bodem pevně zařazeným na dnešní dopolední jednání a to je bod číslo

 

172.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v oblasti veřejného zdravotního pojištění
/sněmovní tisk 1150/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujali své místo ministr zdravotnictví David Rath a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pan poslanec Jaroslav Krákora. Konstatuji, že jste obdrželi sněmovní tisk 1150/2, který obsahuje návrh na zamítnutí a jednotlivé pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu ve třetím čtení a první přihlášený do rozpravy je pan zpravodaj, poté se připraví paní poslankyně Lucie Talmanová. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Já bych si dovolil, pane místopředsedo, ještě tři legislativně technické opravy, jestli můžu.

Takže první legislativně technická. Písm. b), bod 17, § 10 odst. 4, kde místo slova dozorčí rady má být správní rady. Ale vyplývá to z textu, protože se v celém tom textu mluví o správní radě. Takže to je první legislativně technická.

Pak v bodě C1 se na konci uvozovací věty navrhovaného § 15 odst. 10 doplňuje slovo "vyhláškou". To tam vypadlo.

A třetí legislativně technická. V bodě C11, v § 55c Zmocňovací ustanovení, se za slova "paragrafu 15 odstavec" vkládá číslovka "10".

To jsou tyto tři legislativně technické.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji panu zpravodaji. A nyní v rozpravě ve třetím čtení paní poslankyně Lucie Talmanová. Prosím, paní kolegyně, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP