(20.40 hodin)

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Postup by měl být poměrně jednoduchý. Mám za to, že bychom nejprve měli hlasovat o protinávrhu pana poslance Jičínského, který navrhl, aby Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s trestním stíháním poslance Vladimíra Doležala. Pokud by tento návrh nebyl přijat, hlasovali bychom o původním návrhu obsaženém v usnesení mandátového a imunitního výboru č. 40, následně bychom hlasovali o návrhu mandátového a imunitního výboru v usnesení č. 41, a bude-li přijat, i o návrhu kolegy Exnera na stanovení lhůty.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nejprve budeme hlasovat o návrhu, kterým - s faktickou poznámkou pan kolega Kalousek.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já se velmi omlouvám, já to nechci komplikovat. Myslím si, že jediné usnesení, o kterém můžeme hlasovat, je usnesení, že Poslanecká sněmovna vydává - tak jak to formuloval pan poslanec Jičínský. Když řekneme ano, tak pan kolega Doležal bude zbaven imunity, když řekneme ne, tak nebude zbaven imunity a o dalších návrzích v tomto smyslu nemá smysl hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je tam určitě ještě k hlasování ono doprovodné usnesení na kontrolu komisí atd. Paní zpravodajka.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Vzhledem k významové shodě obou hlasování souhlasím, že usnesení mandátového a imunitního výboru by bylo už nehlasovatelné v tomto případě.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, takže první hlasování, které je před námi, je hlasování, které…

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: O návrhu poslance Jičínského, aby Sněmovna vyslovila souhlas k trestnímu stíhání poslance Vladimíra Doležala.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu budeme nyní hlasovat. Je to hlasování s pořadovým číslem 1184, které zahajuji, a táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 1184 z přítomných 156 pro 91, proti 4. Tento návrh byl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Mám za to, že za těchto okolností je hlasovatelné i doprovodné usnesení obsažené v usnesení imunitního a mandátového výboru č. 41.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu na toto doprovodné usnesení budeme hlasovat v hlasování s pořadovým číslem 1185, které jsem zahájila, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1185 z přítomných 161 pro 93, proti 5. Také tento návrh byl přijat.

 

Domnívám se, že tím končí -

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Nikoliv, paní místopředsedkyně. Posledním hlasováním bychom měli rozhodnout ještě o lhůtě navrhované kolegou Exnerem do 24. ledna 2006, pokud jde o pověření stálé komise pro kontrolu použití operativní techniky.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Souhlasí pan kolega Exner? O tomto termínu tedy rozhodneme hlasováním v hlasování s pořadovým číslem 1186. Táži se, kdo souhlasí s tím, aby tento termín, tak jak nám byl přečten, ten 24. leden, platil pro předložení výsledku kontroly. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1186 z přítomných 156 pro 132, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy, o nichž bylo možno v rámci projednávání tohoto bodu hlasovat, a já končím projednávání tohoto bodu a končím také dnešní jednací den.

 

(Jednání skončilo ve 20.46 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP