(11.30 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Ptám se, zda bude někdo zpochybňovat výsledek hlasování. Zdá se, že tomu tak není. Můžeme tedy pokračovat, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Budeme pokračovat. Dám hlasovat o návrzích pod písmeny C1, C2 a C6 společně. Jde opět o věcnou souvislost. Stanovisko nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 163 pro hlasovalo 12, proti 89. Návrh nebyl přijat. Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Můžeme pokročit k hlasování o návrzích pod body C4 a C5. Tady mám stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 164 pro hlasovalo 14, proti 107. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Teď bychom hlasovali o návrhu pod písmenem D2. (Zpravodajka: Nesouhlas. Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasovaní. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 164 pro hlasovalo 6 poslanců, proti 108. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Teď bychom hlasovali o návrhu pod písmenem D3. V případě, že bude schválen, bude nehlasovatelný návrh pod písmenem E. Stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 164 pro hlasovalo 37, proti 112. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Budeme se tudíž zabývat návrhem pod písmenem E. Stanovisko zpravodaje je nesouhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 164 pro hlasovalo 118 a proti 35. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Teď budeme hlasovat o návrhu pod písmenem F1. Souhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 164 pro hlasovalo 38, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Teď bychom měli hlasovat o legislativně technických úpravách, které jsem přednesla ve třetím čtení, a potom už o závěru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Předpokládám kladná stanoviska.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s legislativně technickými návrhy, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 251 z přítomných 166 pro hlasovalo 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Já doufám, že jsme vyčerpali všechny pozměňující návrhy, které byly předneseny, a teď můžeme hlasovat o zákonu jako o celku. Jako zpravodaj bych chtěla jenom poznamenat, že vzhledem k tomu, že neprošel návrh pod písmenem B5, jako zpravodajka říkám, že nesouhlasím s tím návrhem, tak jak prošel ve znění pozměňujících návrhů.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Přednesu návrh usnesení. "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 241/1992 Sb., o Státním fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 854, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 252 z přítomných 165 pro návrh zákona hlasovalo 126, proti 32. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce i panu ministrovi.

 

Přikročíme k projednávání dalšího bodu, kterým je bod číslo

 

156.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 273/1993 Sb.,
o některých podmínkách výroby, šíření a archivování audiovizuálních děl,
o změně a doplnění některých zákonů a některých dalších předpisů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 855/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů vedle pana ministra zaujal zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pan poslanec Jaromír Talíř. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 855/2.

Nyní otevírám rozpravu, do které se hlásí pan zpravodaj. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já jsem přednesl ve druhém čtení pozměňovací návrhy, které byly legislativně technického charakteru, ale u pozměňovacího návrhu B3, kde se vypouští poznámka pod čarou číslo 10 a 11, si nejsem jist, zda je to správně uděláno, a proto navrhuji tento svůj pozměňovací návrh B3 stáhnout. Budeme o tom samozřejmě hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

 

V první řadě budeme hlasovat o zpětvzetí pozměňovacího návrhu pana zpravodaje pod písmenem B3.

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s tímto zpětvzetím, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 253 z přítomných 165 pro hlasovalo 137, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A nyní tedy přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím, pane zpravodaji, navrhněte postup.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Myslím, že můžeme hlasovat ve dvou krocích, jednak o pozměňovacích návrzích A, které jsou obsaženy v usnesení příslušného výboru, a potom o zbytku, o B o všech najednou, protože jsou to legislativně technické připomínky.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Je to velmi jednoduchá procedura. Přistoupíme tedy rovnou k hlasování.

 

Nejprve o pozměňovacím návrhu pod písmenem A. Stanoviska prosím. (Zpravodaj: Souhlas. Ministr: Neutrální.)

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 254 z přítomných 166 pro hlasovalo 131, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP