(11.40 hodin)

Poslanec Jaromír Talíř: Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacích návrzích B s výjimkou B3, který byl stažen. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 255 z přítomných 166 pro hlasovalo 144 a proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Nyní můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 273/1993 Sb., o některých podmínkách výroby, šíření a archivování audiovizuálních děl, o změně a doplnění některých zákonů a některých dalších předpisů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 855, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 256 z přítomných 166 pro hlasovalo 143, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas. Děkuji oběma pánům.

 

Přikročíme k projednávání dalšího bodu a tím je

 

159.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 19/1993 Sb.,
o orgánech státní správy České republiky v oblasti puncovnictví
a zkoušení drahých kovů, ve znění zákona č. 309/2002 Sb.
/sněmovní tisk 1020/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr průmyslu a obchodu Milan Urban a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Miloš Melčák. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako tisk 1020/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku, ale hlásí se pan zpravodaj. Prosím, máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Miloš Melčák: Děkuji vám, paní předsedající, za udělení slova. Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych přednesl legislativně technickou změnu pro sněmovní tisk 1020/2 spočívající v tom, že v bodě A7 se za slova "pokud jsou" vkládá slovo "vzhledově". To slovo vypadlo při přepisu schváleného pozměňovacího návrhu hospodářského výboru. Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Není tomu tak, rozpravu tedy končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích a já poprosím pana zpravodaje, aby se ujal své role a navrhl postup.

 

Poslanec Miloš Melčák: Paní předsedající, procedura je poměrně jednoduchá. Doporučuji, abychom nejprve hlasovali o pozměňovacím návrhu, který jsem před chvílí přečetl, a poté o všech pozměňovacích návrzích obsažených ve sněmovním tisku 1020/2 jedním hlasováním, pokud nebude námitka od kolegů, kteří by požadovali samostatné hlasování u některých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ptám se, zda má někdo nějaké námitky proti takto navrženému dalšímu postupu. Nikoho nevidím, myslím, že můžeme rovnou přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Prosím, pane zpravodaji, abyste je předkládal.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nejprve o legislativně technické změně, kterou jsem přednesl. Zpravodaj doporučuje. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 257 z přítomných 167 pro bylo 131 a proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní, paní předsedající, bychom měli hlasovat o všech pozměňovacích návrzích pod písmenem A1 až A12. Doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 258 z přítomných 167 pro hlasovalo 147, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Zřejmě jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, a já tedy rovnou přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 19/1993 Sb., o orgánech státní správy České republiky v oblasti puncovnictví a zkoušení drahých kovů, ve znění zákona č. 309/2002 Sb., podle sněmovního tisku 1020, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 259 z přítomných 167 pro hlasovalo 142, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi.

 

Přikročíme k projednávání bodu 162, kterým je

 

162.
Vládní návrh zákona o výzkumu na lidských embryonálních kmenových buňkách
a souvisejících činnostech a o změně některých souvisejících zákonů
/sněmovní tisk 1071/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala ministryně školství paní Petra Buzková a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pan poslanec Jozef Kochan. Obdrželi jste sněmovní tisk 1071/2, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se do rozpravy hlásí někdo z místa. Není tomu tak, rozpravu tedy končím.

Poprosím pana zpravodaje, aby mě sledoval. Ukončila jsem rozpravu. Nyní tedy nejdříve budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. V případě, že nebude přijat, budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

Než vyhlásím hlasování o návrhu na zamítnutí, pokusím se přivolat všechny naše kolegy, kteří chtějí hlasovat, a zároveň vás také všechny odhlásím. Odhlásila jsem vás a prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí, který padl ve druhém čtení.

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 260 z přítomných 153 pro návrh hlasovalo 30, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

A nyní tedy poprosím pana zpravodaje, aby nám oznámil další postup, a přistoupíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

 

Poslanec Jozef Kochan: Vážená paní místopředsedkyně ve druhém čtení byl podán jeden komplexní návrh pana poslance Říhy a já bych navrhoval, abychom o něm hlasovali po bodech, tak jak jsou za sebou až k bodu 7, kde nebude-li bod 7 přijat, pak alternativně se bude samostatně hlasovat o bodech 8 a posléze 9. Tím bychom vyčerpali hlasování a mohli bychom hlasovat o zákonu jako celku. Takže navrhuji hlasování po bodech.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP