(10.50 hodin)

Místopředseda vlády a ministr spravedlnosti ČR Pavel Němec: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte, abych vystoupil se závěrečným slovem.

Také bych rád poděkoval zejména ústavněprávnímu výboru za přijetí komplexního pozměňovacího návrhu, který, myslím si, samozřejmě je možné v hlasování podpořit. K těm dalším pozměňovacím návrhům, já si myslím, že má stanoviska budou obdobná jako mých předřečníků, tedy pana zpravodaje a pana kolegy místopředsedy vlády.

Myslím si, že co se týče pozměňovacího návrhu pana poslance Vomáčka, tak k němu je stanovisko negativní. Zpravodaj ho označil za nehlasovatelný.

Co se týče pozměňovacího návrhu pana poslance Chytky, já se domnívám, že řešení obsažené v komplexním pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru je také možné. Přijetí pozměňovacího návrhu poslance Chytky pod body C1, 2 samozřejmě neohrozí strukturu návrhu. Je možné. K tomuto návrhu mám, řekněme, neutrální stanovisko, nicméně nedoporučuji pozměňovací návrh pana poslance Chytky pod označením C3.

K poslanci Františku Benešovi. O tom už tady byla řeč. Jedná se o problematiku bytových družstev.

A co se týče pana poslance Koudelky, já si myslím, že jde víceméně o formulační záležitost, která již byla projednávána v ústavněprávním výboru a tam diskutována, kde podle mých informací tento pozměňovací návrh nebyl přijat. Pokud se plénum rozhodne tak, že tento pozměňovací návrh přijme, asi se nic zásadního nestane.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Nyní má prostor k závěrečnému slovu pan zpravodaj, pokud chce. Pokud ne, tak ho poprosím, aby nás seznámil s procedurou.

(Zpravodaj našel u řečnického pultu identifikační kartu.) Prosím kolegyni Dostálovou, aby si vyzvedla svoji hlasovací kartu, kterou v rozrušení zapomněla u řečnického pultu, když se nám vyznávala ze svých snů.

Prosím, pane zpravodaji, návrh procedury.

 

Poslanec Radim Chytka: Takže návrh procedury. Jako první bychom hlasovali o všech legislativně technických, které bych nazval Chytka-Koudelka-Beneš. Potom bychom hlasovali o jednotlivých pozměňujících návrzích tak, jak byly předloženy, přičemž nejdříve bychom samozřejmě hlasovali o tom komplexním pozměňujícím návrhu ústavněprávního výboru pod písmenem A jakožto celku. A pozměňující návrh, který máme uvedený pod písmenem B, pana Vomáčka bychom už v proceduře prohlásili za nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Velmi jednoduchá procedura. Nevidím námitku. Prohlašuji tedy návrh pod písmenem B za nehlasovatelný.

Prosím, pane zpravodaji, abyste předložil první návrh.

 

Poslanec Radim Chytka: Takže nejdříve všechny legislativně technické pozměňující návrhy, tak jak zde zazněly ode mne, od kolegy Koudelky a Beneše. Stanovisko je kladné. (Ministr: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 435. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 166, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Radim Chytka: Další návrh je komplexní pozměňující návrh ústavněprávního výboru, který je uveden pod písmenem A. Hlasujeme jakožto celek. Stanovisko je kladné. (Ministr: Kladné. Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 436. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 182 pro návrh 168, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh pod písmenem B jsme prohlásili za nehlasovatelný.

A nyní bychom tedy hlasovali o pozměňujícím návrhu C1 a 2 dohromady. To je můj pozměňující návrh ohledně toho nedostatku majetku. Stanovisko je výrazně kladné. (Ministr: Neutrální.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 437. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 182 pro návrh 131, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom hlasovali o pozměňujícím návrhu C3. Stanovisko kladné. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 438. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 52, proti 28. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh pod písmenem D pana Beneše, bytová družstva, nechávám na rozhodnutí Sněmovny. (Ministr: Neutrální.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 439. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 124, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh pod písmenem E od kolegy Koudelky. Mírně pozitivní. (Ministr: Mírně pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 440. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 129, proti 9. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Domnívám se, že jsme hlasovali o všech pozměňujících návrzích a můžeme hlasovat o zákonu jakožto celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o úpadku a o způsobech jeho řešení, tzv. insolvenční zákon, podle sněmovního tisku 1120, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 441. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 175, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji, panu ministrovi, a končím projednávání tohoto bodu.

 

Sděluji, že o omluvení z dopoledního jednání dnes požádala ještě písemnou cestou z rodinných důvodů paní kolegyně Jana Hamplová.

A pan ministr Cyril Svoboda má náhradní kartu číslo 3.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nyní se budeme věnovat, dámy a pánové, bodu 148. Bod číslo

 

148.
Vládní návrh zákoníku práce
/sněmovní tisk 1153/ - třetí čtení

 

Já prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach a zpravodajka výboru pro sociální politiku a zdravotnictví paní poslankyně Jitka Vojtilová.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP