(14.20 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím ještě paní poslankyni Táňu Fischerovou.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji, pane předsedající. Já jsem chtěla k proceduře požádat o samostatné hlasování v bodech A38, A52 plus 53 jako jedno hlasování, a článek II a A část čtvrtá, všechno až v bloku hlasování o A. (Doslovný přepis.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě se hlásí někdo další? (Poznámka poslance Plevy mimo mikrofon: Já jsem ještě proceduru nenačetl.) Já si myslím, že to je problém, protože se nám teď začala míchat v té rozpravě rozprava ve třetím čtení s rozpravou k proceduře. Dodržme to, že v rozpravě ke třetímu čtení se mají podávat opravy legislativně technických chyb, gramatických chyb, písemné tiskové úpravy, které vyplývají z přednesených pozměňovacích návrhů, ale neměla by to být ještě rozprava k proceduře. Prosím, abychom respektovali tyto dvě věci odděleně, abychom je chápali odděleně.

Prosím, kdo má ještě návrhy, které se týkají rozpravy ve třetím čtení a toho, co do ní spadá? Pokud ne, tak já bych rozpravu ve třetím čtení ukončil.

Končím rozpravu a zeptám se, jestli náhodou paní ministryně nebo zpravodaj nemají, co by nám sdělili. Pokud tomu tak není, tak bychom měli přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Nejdříve bych požádal zpravodaje, aby nám oznámil, pokud je to možné, postup při hlasování. Pak budeme mluvit o proceduře, pokud bude zájem. Prosím.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážení přátelé, mohu vám říci, že nás čekají tři hlasování nebo - s těmi přibylými - asi 120 hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je ovlivňování sněmovny, pane poslanče, ale prosím, pokračujte.

 

Poslanec Petr Pleva: Nicméně popíšu proceduru. Prosím, abyste dávali pozor, nebudu to více opakovat, jak říká klasik.

Za prvé bychom hlasovali stažení pozměňovacích návrhů, které bylo navrhováno, to znamená BII.19 a DIII.1, můžeme to hlasovat jedním hlasováním. Potom bychom hlasovali o BI.1, pokud bude přijato, je všechno ostatní nehlasovatelné a můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

Pak bychom hlasovali - pokud nebude přijato - o všech legislativně technických pozměňovacích návrzích. Potom budeme hlasovat o písmenu A části druhé, potom o písmenu A části třetí. Pokud nebudou přijaty tyto části, budou nehlasovatelné další návrhy, upozorním vás které. Pak budeme hlasovat o BII.1, o BII.2, potom BII.3, pokud bude přijato, je nehlasovatelné DII.2, HII.1, J3, NI.2. Pak budeme hlasovat o BII.4, BII.5. Pokud bude BII.5 přijato, bude nehlasovatelné DI.3. Pak budeme hlasovat o BII.6, pokud bude přijato, je nehlasovatelné G2. Pak budeme hlasovat o BII.7, pokud bude přijato, je nehlasovatelné E a J5. Pak budeme hlasovat o BII.8, pokud bude přijato, je nehlasovatelné G3. Potom o BII.9. V každém případě tímto hlasováním bude nehlasovatelné G4, protože se jedná o totožné znění. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné také J7 a L1. Pak budeme hlasovat o BII.10, BII.11, BII.12, zároveň s BII.16, pokud bude přijato, je nehlasovatelné DI.3. Pak budeme hlasovat BII.13, pokud bude přijato, je nehlasovatelné DI3. Pak budeme hlasovat o BII.14, pokud bude přijato, je nehlasovatelné DI3 a K3. Potom BII.15, BII.17, BII.18, BII.20, BII.21. Pak budeme hlasovat C1, C2, C3, pokud bude přijato, je nehlasovatelné HII.8, DI.2, DI.3, DII.1. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné G1. V každém případě nebudeme hlasovat G1, protože je to totožné znění. Pak budeme hlasovat DII.2. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné HII.1 a J3 a NI.2. Pak budeme hlasovat o E. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné J5. Pak budeme hlasovat o G2 a G3, HI.1, HI.2. HI.3 je nehlasovatelné, protože nedává smysl. Pak budeme hlasovat o HII.6, jak chtěla paní kolegyně, pokud bude přijato, je nehlasovatelné HI.4. Pokud nebude přijato, tak budeme hlasovat o HI.4. Pak budeme hlasovat o HII, J3 a NI.2. Pak budeme hlasovat o HII.2, HII.3, HII.4, HII.5.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP