(14.30 hodin)
(pokračuje Pleva)

HII.7, HII.8, J1, J2 plus J14 dohromady. Pak budeme hlasovat o J7, pokud bude přijato, je nehlasovatelné NI.2. O J4, J5 společně s J16. Pak budeme hlasovat J6, J7, J8, J9, J10, J11, J12, J13 a J15. Pak bude následovat hlasování o K1, K2, K3, K4, K5. Potom bude následovat hlasování o L1, L2, NI.2, NI.3, NI.4, NI.5.

Pokud nebude přijata část A2, budou nehlasovatelná hlasování, která teď přečtu. Pokud bude přijata, budou hlasovatelná. Budou to návrhy N2, B2, 22… Pardon, omlouvám se, ta nehlasovatelnost nastane až u dalšího bodu. Takže pak budeme hlasovat každopádně o M2, BII.22. Pokud bude přijato BII.22, je nehlasovatelné DI.1, G5, J17 a K6. Pak budeme hlasovat o G5. Pokud bude přijato, jsou nehlasovatelné všechny ostatní pozměňovací návrhy k přechodným ustanovením. Poté o J17, které také vyloučí, pokud by bylo přijato, všechny ostatní pozměňovací návrhy k přechodným ustanovením. Pak budeme hlasovat o K6. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné DI.1 a L3. Pak K7, pak M1. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné DI.1. Potom M2, M3, M4. M5 - pokud bude přijato, je nehlasovatelné DII.3 a DII.4. Pak budeme hlasovat o DI.1, pokud bude přijato, je nehlasovatelné L3. Pak DII.3 zároveň s DII.4. Pak budeme hlasovat o L3. Pak budeme hlasovat o DI.4 a pak budeme hlasovat o NI.1.

Pak pokud bude přijata A část druhá, budeme moci hlasovat o písmenech, která by byla jinak nehlasovatelná, to je DII.5, ale pokud to bude přijato, je nehlasovatelné J18. Pokud nebude přijato DII.5, je DII.6 až 11 nehlasovatelné. Pak budeme hlasovat o DII.6, DII.7, DII.8. Potom budeme hlasovat o G6, což vyloučí hlasování o J21, protože se jedná o totožné znění. Pak J18, J19.

Pak následuje hlasování o části třetí, pokud vypustíme část třetí z písmene A, budou všechna tato hlasování nehlasovatelná. Pokud je nevypustíme, bude následovat hlasování o DII.9 zároveň s DII.10, potom o DII.11. Pokud bude přijato, je nehlasovatelné J23. Pak budeme hlasovat o DII.12, pokud bude přijato, je nehlasovatelné G7 a J24. Potom o G7, J22, J23 a J24. Poté K8, M6, M7, F, D3. B3, pokud bude přijato, je nehlasovatelné K9. Potom o K9, potom o A38, A52, 53, A článku dva, A části čtvrté. Potom budeme hlasovat o zbytku komplexního pozměňovacího návrhu A. Pokud bude tento přijat, je nehlasovatelné I, pokud nebude, můžeme hlasovat o I1, I2 a I3, a pak bude konečně následovat závěrečné hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď dostanou slovo ti, kteří… Už tedy ne, ale pan poslanec Talíř se chce vyjádřit k proceduře.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane předsedo, já bych doporučil, abychom pozměňovací návrh výboru pod A9 písm. o), což je pořad ve veřejném zájmu, předřadili hlasování o BII.3, to znamená abychom samostatně hlasovali o pozměňovacím návrhu A9 písmeno o) před hlasováním o BII.3, protože nebude-li tento pozměňovací návrh přijat, stanou se všechna další hlasování nehlasovatelná a ušetříme si několik hlasování.

 

Poslanec Petr Pleva: Velmi děkuji panu kolegovi Talířovi, že zkouší moji ostražitost jako zpravodaje, protože mi dost nabourá proceduru, nicméně vám musím sdělit, že pokud budeme zvlášť hlasovat o A9 písm. o) a nebude přijato, budou nehlasovatelné následující pozměňovací návrhy: BII.3, DII.2, HII.1, J3 a NI.2.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nikdo další se k proceduře nehlásí? Ještě se zeptám zpravodaje - možná to není možné, ale ono nelze, že by nám vždycky zároveň řekl, když budeme hlasovat o nějakém tom bodu, na které stránce to v tom balíku je? To je zřejmě nad vaše síly. (Zpravodaj mimo mikrofon: To můžu.) Můžete to říci? Šlo by to? Protože ta orientace je velmi obtížná. Dobře, děkuji za ochotu.

Prosím, je nějaká námitka proti té proceduře? Pokud ne, budeme hlasovat o proceduře, jak si ji dobře pamatujete. Byla tady přečtena během 20 minut. Ještě něco, pane zpravodaji? Ne, můžeme hlasovat o proceduře, jak ji máme v čerstvé paměti.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh procedury, jak jsme ho slyšeli od pana poslance Plevy? Kdo je proti?

Máme před sebou hlasování 809. Přítomno 130 poslanců, pro hlasovalo 111, proti jediný, takže návrh procedury byl přijat.

 

Můžeme začít hlasování s tím, že prosím zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, pokud to dokáže, i se stránkou. Budu chtít, aby se k nim před hlasováním vyjádřila paní ministryně i zpravodaj. Prosím, aby se všichni nyní soustředili, začínáme.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme jedním hlasováním hlasovat o souhlasu se stažením pozměňovacích návrhů uvedených pod BII.19 a BIII.1. (Zpravodaj i ministryně souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování 810 přítomno 130 poslanců, pro 126, proti jediný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu BI.1 na straně 23. Upozorňuji, že pokud bude přijat, další hlasování bude o zákonu. Zpravodaj doporučuje. (Ministryně nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 811. Přítomno je 130 poslanců, pro hlasovalo 27, proti 88. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP