(13.00 hodin)
(pokračuje Hovorka)

Takže pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony související s oblastí evidence obyvatel - sněmovní tisk 1041.

Za část čtyřicátou třetí se vkládá nová část čtyřicátá čtvrtá, která zní:

Část čtyřicátá čtvrtá - Změna zákona o občanských průkazech. Čl. XLV: V § 24 odst. 2 zák. č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění zákona č. 559/2004 Sb., zákona č. 395/2005 Sb. a zákona č. 136/2006 Sb., se ve větě první za slova "31. prosince 2008" vkládají slova ", s výjimkou občanských průkazů vydaných občanům narozeným před 1. lednem 1936, pokud není v těchto občanských průkazech doba ukončení platnosti vyznačena konkrétním datem".

Část čtyřicátá čtvrtá se označuje jako část čtyřicátá pátá a čl. XLV se označuje jako čl. XLVI.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Slovo má pan kolega Vlček a po něm ještě kolega Suk.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně poslankyně, vážení kolegové poslanci, chtěl bych se přihlásit k pozměňovacímu návrhu pana poslance Haška k tisku 1041. Je to asi šest stran. Tento tisk jste obdrželi na lavice.

A pak bych chtěl říci, že na šesté straně tohoto pozměňovacího návrhu bych vzal zpět tu část, která se týká změny zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě. Předložený pozměňovací návrh se vztahuje k novele silničního zákona, která doposud nenabyla účinnost a je ve fázi návrhu zákona vráceného Senátem zpět Poslanecké sněmovně s pozměňovacími návrhy. Touto novelou se Poslanecká sněmovna dosud nezabývala, a námi předložený pozměňovací návrh se vztahuje právě k této senátní verzi. Je to část devatenáctá, která se týká zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Suk, zatím poslední přihlášený.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se pouze přihlašuji ke svému pozměňovacímu návrhu, který vám byl včera rozdán na lavice. Je to změna části první zákona o evidenci obyvatel.

Dále bych chtěl přednést pozměňovací návrh k části 44, která se jmenuje Účinnost. Je to článek 45. Text zní: "Tento návrh nabývá účinnosti prvním dnem měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení."

Jinak musím říci, že z tohoto poměrně nekonfliktního zákona se nám stává sběrný zákon, a začínám mít jistou obavu o jeho budoucnost.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nebojte se, pane kolego.

Končím projednávání tohoto návrhu ve druhém čtení. Děkuji panu zpravodaji i panu ministrovi.

Vyhlašuji přestávku do 14.35 hodin. Sděluji, že za krátkou chvíli se sejde v místnosti obvyklé ke svému jednání organizační výbor.

Na odpoledne nemáme, pokud se nepletu, zařazeny žádné pevné body, takže bychom měli pokračovat projednáváním zákonů ve druhém čtení. Následovat by tedy měl bod č. 49.

 

(Jednání přerušeno ve 13.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP