(18.10 hodin)

Poslanec Svatomír Recman: Děkuji. Rovněž rozpočtový výbor doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s touto smlouvou. Text usnesení rozpočtového výboru je totožný s textem, který zde citoval zpravodaj zahraničního výboru. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Přikročíme k hlasování. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna dává souhlas s ratifikací Smlouvy mezi vládou České republiky a vládou Anguilly týkající se automatické výměny informací o příjmech z úspor ve formě úrokových plateb."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 109. Táži se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 109. Přítomno 91, pro 53, proti nikdo. Návrh byl přijat. S návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Nyní jsme u bodu

 

68.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení
souhlasu s ratifikací Smlouva o zdanění příjmů z úspor mezi Českou republikou
a závislým zámořským územím Spojeného království Montserrat
/sněmovní tisk 1243/ - druhé čtení

 

Úvodní slovo patří místopředsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní předsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, i tady se jedná o smlouvu obdobného typu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zpravodajem zahraničního výboru je pan poslanec Jan Schwippel. Usnesení tohoto výboru nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1243/1.

 

Poslanec Jan Schwippel: I v tomto případě zahraniční výbor doporučil dát souhlas k ratifikaci této úmluvy.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Návrh projednal také rozpočtový výbor. Usnesení nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1243/2. Prosím opět pana poslance Svatomíra Recmana.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rovněž u této smlouvy panuje shoda mezi rozpočtovým a zahraničním výborem. Rozpočtový výbor doporučuje vyslovit souhlas s příslušnou smlouvou. Usnesení rozpočtového výboru a zahraničního výboru je i v tomto bodě identické. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Můžeme přikročit k hlasování. Návrh usnesení zní: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi Českou republikou a závislým zámořským územím Spojeného království Montserrat."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 110. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 110. Přítomno 94, pro 49, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas. Končí bod 68.

 

Zahajuji bod

 

69.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva o zdanění příjmů z úspor
mezi vládou České republiky a vládou Britských Panenských ostrovů
/sněmovní tisk 1244/ - druhé čtení

 

Pan místopředseda vlády má slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Vážená paní předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, i v případě Britských Panenských ostrovů se jedná o smlouvu, která má prakticky identický obsah. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zpravodajem zahraničního výboru je opět pan poslanec Jan Schwippel. Usnesení výboru máme jako sněmovní tisk 1244/1.

 

Poslanec Jan Schwippel: I v případě této úmluvy zahraniční výbor doporučil dát souhlas k její ratifikaci.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Návrh dále projednal rozpočtový výbor. Usnesení nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1244/2. Slovo má poslanec Svatomír Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rovněž v oblasti smlouvy s Britskými Panenskými ostrovy panuje shoda mezi usnesením rozpočtového výboru a zahraničního výboru. Rozpočtový výbor rovněž dává souhlas k ratifikaci smlouvy. Text usnesení rozpočtového a zahraničního výboru je i v tomto bodě identický. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi vládou České republiky a vládou Britských Panenských ostrovů."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 111. Kdo souhlasí s návrhem usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 111. Přítomno 94, pro 54, proti nikdo. Návrh byl přijat. S návrhem usnesení Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas. Tím končí bod 69.

 

Přecházíme k bodu

 

70.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva o zdanění příjmů z úspor
mezi Českou republikou a Kajmanskými ostrovy
/sněmovní tisk 1245/ - druhé čtení

 

Místopředseda vlády Bohuslav Sobotka má slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Vážená paní místopředsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, tato smlouva má obdobný charakter jako předchozí sněmovní tisky. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahraniční výbor nám předložil usnesení jako sněmovní tisk 1245/1. Jeho zpravodajem je opět pan poslanec Jan Schwippel.

 

Poslanec Jan Schwippel: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, i v tomto případě jsme v analogické situaci. Zahraniční výbor přijal usnesení, jímž doporučil Sněmovně dát souhlas k ratifikaci této úmluvy.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozpočtový výbor projednal tuto smlouvu a jeho usnesení nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1245/2. Zpravodajem výboru je pan poslanec Svatomír Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rovněž zde rozpočtový výbor doporučuje vyslovit souhlas k ratifikaci smlouvy mezi Českou republikou a exotickými Kajmanskými ostrovy. Usnesení rozpočtového výboru je identické jako usnesení zahraničního výboru. Nic nebrání tomu, abychom vyslovili s touto smlouvou souhlas. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi Českou republikou a Kajmanskými ostrovy."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 112. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 112. Přítomno 94, pro 52, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Zbývá nám poslední z řady těchto smluv. Je to bod

 

71.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva o zdanění
příjmů z úspor mezi Českou republikou a Turks a Caicos
/sněmovní tisk 1246/ - druhé čtení

 

Místopředseda vlády Bohuslav Sobotka. Prosím, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Vážená paní předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, v tomto případě bych si dovolil odkázat na předcházející úvodní vystoupení. Chtěl bych také poděkovat Poslanecké sněmovně za trpělivost s projednáváním všech těchto deseti důležitých smluv. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahraniční výbor projednal tuto smlouvu. Jeho usnesení nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1246/1. Zpravodajem výboru je pan poslanec Jan Schwippel.

 

Poslanec Jan Schwippel: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy a pánové, i v tomto případě nepřekvapivě tato úmluva získala podporu v zahraničním výboru, který přijal usnesení, jímž doporučil Sněmovně dát souhlas k ratifikaci této úmluvy.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozpočtový výbor nám předložil usnesení jako sněmovní tisk 1246/2. Jeho zpravodajem je pan poslanec Svatomír Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rozpočtový výbor rovněž u poslední, to znamená desáté smlouvy s touto problematikou vyslovil souhlas, nebo doporučil Poslanecké sněmovně, aby vyslovila souhlas s uvedenou dohodou. Tento tisk byl projednán na 59. schůzi dne 5. dubna 2006. Rovněž usnesení, o kterém bychom měli hlasovat, je z hlediska rozpočtového a zahraničního výboru identické. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Návrh usnesení zní: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi Českou republikou a Turks a Caicos." My o tomto usnesení rozhodneme v hlasování.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 113. Kdo souhlasí s návrhem usnesení? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 113 přítomno 94, pro 56, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Děkuji všem zpravodajům těchto smluv a také místopředsedovi vlády.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP