(18.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. My si teď ujasňujeme s panem kolegou Karlem Vymětalem procedurální záležitosti - jak tedy postupovat v hlasování o těchto bodech. Pokud nebude tedy námitka, jsme tedy stále v bodu č. 64. Proběhla obecná rozprava, úvodní slova máme za sebou. Máme předložen návrh usnesení jak rozpočtového výboru, tak zahraničního výboru, který je identický.

Budeme hlasovat tedy nyní. Každý bod uzavřeme hlasováním. Já se ještě potom vrátím k tomu bodu číslo 62, který jsme hlasováním neuzavřeli. - 63.

A ještě bych měla se pokusit získat další hlasy kolegů z kuloárů.

 

A budeme tedy hlasovat o navrženém usnesení, v němž oba dva kompetentní výbory doporučují Poslanecké sněmovně, aby vyslovila souhlas s ratifikací Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi Ostrovem Man a Českou republikou.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 105. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 105 skončilo. Přítomno 91, pro 59, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Nyní se tedy vracím k přerušenému bodu 63, tak abychom mohli absolvovat závěrečné hlasování. Máme před sebou usnesení zahraničního výboru, které nám doporučuje, tak jak usnesení rozpočtového výboru, aby Poslanecká sněmovna dala souhlas s ratifikací Smlouvy o zdanění příjmů z úspor mezi Jersey a Českou republikou.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 106. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 106. Přítomno 91, pro 57, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Je před námi bod číslo 65. Tímto bodem je

 

65.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Nizozemským královstvím
se zřetelem na Arubu a Českou republikou o automatické výměně
informací týkající se příjmů z úspor v podobě úrokových plateb
/sněmovní tisk 1240/ - druhé čtení

 

Opět požádám o slovo místopředsedu vlády Bohuslava Sobotku.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, i v tomto případě se vzdávám úvodního vystoupení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím o slovo zpravodaje zahraničního výboru pana poslance Stanislava Fischera.

 

Poslanec Stanislav Fischer: Děkuji. K tisku 1240 přijal zahraniční výbor usnesení č. 74 na stejné, 54. schůzi - jako v předchozích případech. Tady je ten malý rozdíl, že v názvu smlouvy je automatická výměna informací týkající se příjmů z úspor v podobě úrokových plateb. Jinak je podstata smlouvy stejná jako v předchozích případech.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Prosím o slovo zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Svatomíra Recmana.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rozpočtový výbor projednal smlouvu na své 59. schůzi 5. dubna letošního roku. Přijal usnesení č. 768, které jste obdrželi jako sněmovní tisk 1240/2. Rozpočtový výbor stejně jako zahraniční výbor doporučuje, aby Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s ratifikací smlouvy. Text usnesení, o kterém bude Poslanecká sněmovna hlasovat, je totožný nebo identický s usnesením zahraničního výboru. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Rozpravu jsme absolvovali. Můžeme tedy přikročit k hlasování o usnesení, v němž Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy mezi Nizozemským královstvím se zřetelem na Arubu a Českou republikou o automatické výměně informací týkající se příjmů z úspor v podobě úrokových plateb.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 107. Táži se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 107. Přítomno 91, pro 55, proti nikdo. Návrh byl přijat. S návrhem usnesení byl tedy vysloven souhlas. Končí projednávání bodu číslo 65.

 

A dostáváme se k bodu

 

66.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Nizozemským královstvím
se zřetelem na Nizozemské Antily a Českou republikou o automatické
výměně informací týkající se příjmů z úspor v podobě úrokových plateb
/sněmovní tisk 1241/ - druhé čtení

 

Prosím o úvodní slovo. Místopředseda vlády Bohuslav Sobotka.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, dovoluji si vzdát se i v tomto případě úvodního slova.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím zpravodaje zahraničního výboru. Usnesení tohoto výboru nám bylo předloženo jako sněmovní tisk 1241/1.

 

Poslanec Stanislav Fischer: Děkuji. Paní předsedající, moje poslední zpráva. Týká se tisku 1241, a to smlouvy mezi Nizozemským královstvím a Českou republikou ohledně Nizozemských Antil. A zahraniční výbor dává doporučení, aby Sněmovna souhlasila s ratifikací této smlouvy. Jinak, podstata je stejná jako v předchozích případech. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Návrh projednal také rozpočtový výbor. Jeho usnesení nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1241/2. Slovo patří zpravodaji tohoto výboru - panu poslanci Svatomíru Recmanovi.

 

Poslanec Svatomír Recman: Rozpočtový výbor se předmětnou smlouvou zabýval na 59. schůzi, která se uskutečnila 5. dubna letošního roku. Rovněž rozpočtový výbor doporučuje, aby Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s ratifikací. Text usnesení rozpočtového výboru je totožný s usnesením, které zde přednesl zpravodaj zahraničního výboru. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Absolvovali jsme rozpravu. Proto přikročíme k hlasování o navrženém usnesení, tak jak nás s ním seznámil pan poslanec Stanislav Fischer.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 108. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Přítomno 91, pro 50, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas. Končím projednávání bodu číslo 66.

 

A jsme u bodu

 

67.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi vládou České republiky
a vládou Anguilly týkající se automatické výměny informací
o příjmech z úspor ve formě úrokových plateb
/sněmovní tisk 1242/ - druhé čtení

 

Prosím o úvodní slovo pana místopředsedu vlády Bohuslava Sobotku.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené paní poslankyně, vážení poslanci, i tady se jedná o smlouvu obdobného typu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nyní prosím zpravodaje zahraničního výboru pana poslance Jana Schwippela, aby nás seznámil s usnesením, které nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1242/1.

 

Poslanec Jan Schwippel: Vážená paní místopředsedkyně, i v případě této úmluvy zahraniční výbor přijal usnesení, jímž doporučil dát souhlas k ratifikaci této úmluvy, stejně jako tomu bylo u předchozích pěti a jako tomu bude ještě u těch čtyř následujících, a to na své 59. schůzi dne 5. dubna.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Můžeme tedy přikročit k hlasování. - Pardon, ještě je zde rozpočtový výbor a jeho usnesení, které máme jako sněmovní tisk 1242/2. Zpravodaj výboru pan poslanec Svatomír Recman.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP