Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
7. listopadu 2006 ve 14.05 hodin

Přítomno: 175 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji dnešní jednací den přerušené 6. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud mně nahlásili náhradní karty tyto poslankyně a poslanci: paní poslankyně Konečná náhradní karta č. 16, pan poslanec Martínek náhradní karta č. 1, pan poslanec Libý náhradní karta č. 13 a pan poslanec Zgarba náhradní karta č. 17.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Bayerová - zdravotní důvody, pan poslanec Kala - pracovní důvody, pan poslanec Plachý - zahraniční cesta, pan poslanec Řihák - ustavující zasedání zastupitelstva, pan poslanec Vnouček - zdravotní důvody, paní poslankyně Vostrá - rodinné důvody. A teď mám blok poslanců, kteří odjedou na dlouhodobě plánované zasedání výboru a budou omluveni od 15 hodin, tudíž někteří zde mohou v současné době být: pan poslanec Bičík, pan poslanec Boháč, pan poslanec Černý Alexander, pan poslanec Hrbata, pan poslanec Kubuš, pan poslanec Svoboda Miroslav, pan poslanec Tesařík a pan poslanec Vidím. Z členů vlády zde mám omluvenu jednom paní ministryni Vicenovou, je na zahraniční cestě na Slovensku.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, já si myslím, že bychom se mohli malinko ztišit, protože skutečně neslyším skoro ani sám sebe, jak hlučíte. Já zatím nebudu pokračovat, pokud se Poslanecká sněmovna trošičku neztiší.

(Po zklidnění v sále:) Budu pokračovat: Chtěl bych vás informovat, že jsem obdržel žádost hejtmana Moravskoslezského kraje Evžena Tošenovského o vyřazení bodů 25 a 26, je to sněmovní tisk 44 a sněmovní tisk 45, ze schváleného pořadu naší 6. schůze. Žádost odůvodňuje tím, že ani jeden z pověřených navrhovatelů se dnes ze závažných důvodů nemůže dostavit.

Pan ministr Pospíšil - náhradní karta č. 18.

 

Když dovolíte, já bych nechal hlasovat o tom, že vyřadíme body 25 a 26.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 89 z přítomných 146 poslanců pro návrh 136, proti návrhu nikdo. Konstatuji, že body 25 a 26 jsme vyřadili z pořadu 6. schůze.

 

Za další. Z dnešního grémia mám pro vás pouze tento návrh: bod 73 schváleného pořadu zařadit pevně na zítra, to je 8. listopadu, jako první bod odpoledne. Jedná se o to, aby se mohl zúčastnit jednání o tomto bodu pan guvernér České národní banky.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 90 z přítomných 155 poslanců pro návrh 134, proti nikdo. Konstatuji, že i tento návrh byl schválen.

 

Dále se mi zde písemně přihlásil k pořadu schůze pan poslanec Mencl. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, dovolte, abych vás požádal o zařazení nového bodu, kterým je třetí čtení návrhu poslanců Libora Ambrozka a dalších, sněmovní tisk č. 58, na konec třetích čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, jenom se zeptám - všechny lhůty jsou splněny? (Odpověď mimo mikrofon.) Děkuji.

 

Slyšeli jste návrh pana poslance Mencla. Když dovolíte, zahájím hlasování o tomto návrhu. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 91 z přítomných 158 poslanců pro návrh 131, proti nikdo. Konstatuji, že jsme zařadili na konec třetích čtení sněmovní tisk č. 58.

 

Ještě se hlásí z místa pan poslanec Braný. Pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP