Začátek schůze Poslanecké sněmovny
7. února 2007 v 9.00 hodin

Přítomno: 192 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pane premiére, členové vlády, zahajuji další jednací den 11. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás tady srdečně vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvu své neúčasti na jednání tito poslanci: Pavel Severa z rodinných důvodů, Vlastimil Tlustý z pracovních důvodů, Cyril Zapletal z důvodu nemoci a poslanci, kteří jsou na shromáždění ZEU v Berlíně: David Kafka, Jan Kasal, Karel Kratochvíle a Helena Mallotová.

Z členů vlády se dnes omlouvají Tomáš Julínek - neodkladné pracovní záležitosti, Aleš Řebíček na dopoledne …. pro nemoc od šestého a Martin Říman je na mezinárodní konferenci a přijetí velvyslankyně Čínské lidové republiky. Karel Schwarzenberg je na třetí schůzi Senátu.

Dnešní dopolední jednání bychom zahájili projednáváním návrhů zákonů bloku třetích čtení, a to body 66, 68, 69, jejichž lhůta uplyne 7. 2. od 14.50. Body - 52, třetí čtení, nejsou splněny zákonné lhůty, a volební body 57, 58 a 60 lze jednat až od 13. 2. Před polední přestávkou se budeme věnovat pevně zařazeným volebním bodům 59, 55, 56 a 61.

Připomínám, že dopolední jednání skončíme ve 12 hodin. Ve 12.45 hodin se sejde organizační výbor a ve 14 hodin zahájíme 12. schůzi Poslanecké sněmovny. Ve 12 hodin neukončíme schůzi, ale vyhlásíme volby, ať už veřejné nebo tajné.

Pan poslanec Vanoušek má náhradní kartu číslo 2.

Nyní mi dovolte ohlásit, že o přestávku na klub požádaly kluby sociální demokracie a klub KSČM, a proto vyhlásím přestávku na jednání poslaneckých klubů do 9.45 hodin.

Úvodní věci jsme zvládli a v 9.45 budeme řádně zahajovat bodem číslo 51.

 

(Jednání přerušeno v 9.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP