Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
25. dubna 2007 v 9.05 hodin

Přítomno: 179 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, přeji vám dobré ráno. Zahajuji druhý jednací den 14. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím vás, abyste se nejdříve všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

Nejdříve vám přečtu omluvy. Mám zde omluvu paní poslankyně Čurdové až do 27. dubna 2007, na zahraničních cestách jsou páni poslanci Pavel Hojda, Jan Kasal a Karel Kratochvíle, pan poslanec Stanislav Křeček je u soudu a páni poslanci Karel Sehoř a Milan Urban se účastní v Moravskoslezském kraji zahájení stavby závodu Hyundai.

Mám tady také omluvy členů vlády. Omlouvá se ministr Petr Gandalovič, který je na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje, omlouvá se také ministr Ivan Langer a na slavnostním zahájení stavby závodu Hyundai je také ministr Martin Říman, který se rovněž omlouvá. Nikdo další se už neomlouvá.

Paní poslankyně Bohdalová má náhradní kartu č. 5 a pan poslanec Jiří Paroubek náhradní kartu č. 6.

K pořadu schůze zde mám nejdříve písemnou přihlášku pana poslance Vladimíra Koníčka a další se hlásí z lavic. Poprosím nejdříve pana poslance Koníčka.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Kontrolní výbor na svém včerejším zasedání projednal výroční finanční zprávy politických stran, a proto si vás dovoluji požádat, jestli bychom na pátek tento týden po již pevně zařazených bodech nezařadili dva nové body, a to Zpráva o kontrole výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí za rok 2006 a Doplnění výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí za léta 2004 a 2005. Tedy tento pátek po již pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, na pátek tento týden po pevně zařazených bodech.

Z dalších přihlášených jsem nejdříve viděl pana poslance Vojíře. Prosím.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane předsedající, páni ministři, dámy a pánové, dovolte mi navrhnout jednu změnu programu, a to přesunout sněmovní tisk č. 185, který máte nyní veden v programu pod bodem 27, na středu příští týden s ohledem na to, že pan ministr nebude tento týden v pátek přítomen, a protože v pátek by mohl být tento bod na pořadu, bylo by korektní, aby se mohl připravit na projednání tohoto zákona.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane poslanče, já si akorát nejsem jistý, že se to do středy příští týden vejde. Máme tam třetí čtení, pak tam máme zařazené zahraniční body. Zdá se mi, že je tam toho docela dost.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Tak to přeformuluji: středou počínaje.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Od středy dále. Vy chcete pevně zařadit bod č. 27. Je to první čtení, tak až se vrátíme k prvním čtením, tak prostě to zařadit do prvních čtení příští týden. Zkusíme to nějak prohlasovat.

Pak se mi hlásil jako další pan poslanec Tluchoř, ale dám nyní slovo paní poslankyni Kateřině Jacques. Prosím, máte slovo jako další.

 

Poslankyně Kateřina Jacques: Dobré ráno, pane předsedající, dámy a pánové. Dovolte mi, abych navrhla vyřazení z programu této 14. schůze bod č. 47, sněmovní tisk 162. Jedná se o Dohodu mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými o zpracování údajů jmenné evidence cestujících leteckými dopravci. Tento materiál by si zasloužil ještě důkladnější přípravu a po dohodě s předsedy všech poslaneckých klubů a také s předkladateli, ministrem zahraničních věcí a ministrem dopravy, navrhuji tento bod k vyřazení. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, to je jasné, děkuji. Nyní bych požádal kohokoliv z dalších přihlášených. Slovo má pan poslanec Tluchoř.

(Do sálu přichází omluvený ministr Langer.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP