(11.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování o tomto textu. Kdo je pro, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 101. Přítomno 182. Pro hlasovalo 148, proti 3. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. A teď bych poprosil…

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní se budeme věnovat doprovodným usnesením. První budeme hlasovat o doprovodném usnesení navrhovatele Oldřicha Vojíře. Já ho doporučuji. (Navrhovatel doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout toto doprovodné usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Takže hlasování má pořadové číslo 102. Přítomno je 182 poslanců. Pro hlasovalo 171, proti 2. Takže návrh usnesení byl přijat. Další.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní nás čekají ještě tři hlasování. Napřed budeme hlasovat o doprovodném usnesení hospodářského výboru římská jedna. Nechávám na vůli Sněmovny. (Navrhovatel spíše nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text doprovodného usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Takže hlasování má pořadové číslo 103. Přítomno je 182, pro hlasovalo 21, proti 41. Tento návrh doprovodného usnesení přijat nebyl. Další.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o římská dvě, doprovodné usnesení hospodářského výboru. Taktéž nechávám na vůli Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A pan navrhovatel?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Taktéž spíše nedoporučuji. Kryje se s usnesením vlády.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 104. Přítomno je 182, pro hlasovalo 21, proti 47. Návrh nebyl přijat. A další?

 

Poslanec Karel Sehoř: Máme před sebou poslední hlasování o bodu římská tři doprovodného usnesení hospodářského výboru. Opět nechávám na vůli Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Navrhovatel?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Tady bych si dovolil výrazněji nedoporučit, mohlo by dojít opravdu k velkým problémům Českých drah, a. s.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 105. Přítomno je 182, pro hlasovalo 11, proti 73. Návrh přijat nebyl. Nebyl. To poslední doprovodné usnesení nebylo přijato.

 

Takže to je všechno, zřejmě. Všechno, co jsme mohli, takže děkuji navrhovateli i zpravodaji a končím projednávání bodu číslo 60.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: V této krátké pauze děkuji všem členům této ctěné Sněmovny za schválení tohoto zákona. Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A můžeme dále. To je bod číslo

 

53.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči
a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších
předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 287/ - třetí čtení

 

Požádal bych ministra zemědělství Petra Gandaloviče. Zpravodajem zemědělského výboru je poslanec Pavel Bohatec. Máme pozměňovací návrhy jako tisk 287/2.

Otevírám rozpravu. A pan ministr už se chápe mikrofonu jako první. Pochopil jsem to tak. Prosím, správně. Máte slovo.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedající, vážená Sněmovno. Třetí čtení zákona, kterým se mění zákon 166 o veterinární péči, je už čistě, dalo by se říci, velmi stručné, protože během projednávání ve druhém čtení zazněly pouze dvě oblasti pozměňovacích návrhů, jednak komplexní pozměňovací návrh, respektive soubor 41 návrhů zemědělského výboru a tři nové pozměňovací návrhy pana poslance Rabase.

Já jenom zopakuji, že kromě těch oblastí implementace evropských předpisů právě jedním z velkých témat těch pozměňovacích návrhů zemědělského výboru je dořešení farmových chovů jelenovité zvěře, což je velmi důležité, aby se podařilo, protože v minulosti právě nejasná legislativní úprava vedla k celé řadě ne zcela dobrých situací v těchto farmových chovech. Takže já jsem moc rád a chci poděkovat zemědělskému výboru, že se této materii takovýmto způsobem věnoval. Po dlouhé době se nám možná podaří právě v té oblasti farmových chovů učinit legislativní pořádek. A já tedy potom v jednotlivých těch konkrétních případech tyto pozměňovací návrhy podpořím.

Rád bych vás tedy, vážená Sněmovno, požádal o vyslovení souhlasu s tímto návrhem zákona, tak jak postupně odhlasujeme jednotlivé pozměňovací návrhy.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. A já se dívám, jestli ještě někdo další se hlásí do rozpravy k veterinárnímu zákonu ve třetím čtení, ale vypadá to, že kromě pana ministra už nikdo další zřejmě nevystoupí. Takže jestli je to tak, rozpravu můžeme ukončit.

Jestli ještě něco chce říci zpravodaj na závěr? Ne. Pouze tedy nám… V tom případě požádám zpravodaje, aby nám sdělil, jak budeme při hlasování postupovat a co nás čeká. Prosím.

 

Poslanec Pavel Bohatec: Dámy a pánové, vážený pane předsedo, procedura je velice jednoduchá. Nejdříve bychom hlasovali o pozměňujících návrzích kolegy Rabase jednotlivě, to znamená B1, B2, B3. (Předsedající: Ano.) Potom o pozměňujících návrzích zemědělského výboru jako o celku. V případě, že by prošel pozměňující návrh kolegy Rabase B1, nebyl by hlasovatelný pozměňující návrh A1 zemědělského výboru. Potom bychom hlasovali o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pak o celku. Ptám se, jestli někdo má jiný návrh nebo v něčem nesouhlasí s tou procedurou, která tu zazněla. Myslím, že byla celkem přehledná, takže snad se do ní můžeme pustit. Já jenom s dovolením zagonguju, kdyby někdo chtěl ještě další, aby věděl, že začínáme hlasovat.

Poprosím vás, kdybyste přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, a také požádám pana ministra a vás, abyste se k nim i vy vyjádřili. Takže takto můžeme postupovat. Prosím, začněme.

 

Poslanec Pavel Bohatec: Takže nejprve bychom hlasovali o pozměňujícím návrhu B1. Moje stanovisko nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 106. Přítomno je 183, pro hlasovalo 9, proti 127. Takže nebyl přijat. Můžeme dále.

 

Poslanec Pavel Bohatec: Nyní bychom hlasovali o pozměňujícím návrhu B2. Moje stanovisko nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 107. Přítomno, prosím, 183 poslanců. Pro hlasovalo 12, proti 118. Také tento nebyl přijat. Prosím dál.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP