(9.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, dobré dopoledne. Dovolte, abych vás přivítala na dnešním jednání Poslanecké sněmovny, a prosím, abyste se všichni posadili do svých lavic a věnovali pozornost úvodním oznámením, protože jak všichni víte, tak jsme v poněkud komplikované situaci a potřebujeme sladit tři schůze tak, abychom své jednání měli maximálně racionální.

 

Nejprve tedy, než zahájím 34. schůzi, tak nejprve - ale prosím všechny o klid. Všichni se posaďte do svých míst. Nebudu pokračovat do doby, dokud nebudou sedět všichni poslanci ve svých místech a budou poslouchat to, o čem tady je řeč. (Čeká se.)

 

Dámy a pánové, tedy dnešní jednání zahájíme 34. schůzí Poslanecké sněmovny. Prosím, aby mě poslouchali zejména předsedové poslaneckých klubů, byť o tom bylo jednáno na grémiu a došli jsme k těmto závěrům. Tedy nejprve 34. schůze Poslanecké sněmovny.

Druhý bod, který potřebuji říci, je ten, že dnes budou kdykoliv během dne projednávány zákony ve třetím čtení. Znamená to, že bez omezení využijeme dnešní jednací den k tomu, aby až přijde řada, mohly být projednávány zákony ve třetím čtení. O tom prosím, abychom rozhodli teď hlasováním, a teprve poté zahájím 34. schůzi Poslanecké sněmovny.

Já vás tedy prosím, abyste byli všichni zaregistrováni.

 

Budeme hlasovat teď pouze o rozhodnutí, že dnešní budou probíhat v průběhu tohoto dne zákony ve třetím čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 1. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. - Pan kolega Pospíšil má náhradní kartu číslo pět, pan kolega Tluchoř číslo 7. - Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 1. Z přítomných 188 pro 174, proti nikdo. Takovýto režim jsme si tedy pro dnešek schválili.

 

Začátek schůze Poslanecké sněmovny
18. června 2008 v 9.08 hodin

Přítomno: 190 poslanců

 

A dnes tedy, dámy a pánové, zahajuji 34. schůzi Poslanecké sněmovny. Tuto schůzi svolal předseda Poslanecké sněmovny podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 65 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 13. června 2008 prostřednictvím poslaneckých klubů.

Ještě se podívám, zda mám omluvy z dnešního jednání. Z dnešního jednání se omlouvá z důvodu nemoci pan kolega Cyril Zapletal, a to ze schůzí 34 a 35. Dále z poslanců se omlouvají pan poslanec Vojtěch Filip - zahraniční cesta, Josef Ježek - zahraniční cesta, Karel Kratochvíle - zahraniční cesta. Tolik omluvy z dnešního dne, které mám zatím i dispozici.

 

Určíme nejprve ověřovatele této schůze. Navrhuji, abychom určili za ověřovatele pana poslance Jiřího Carbola a pana poslance Jaroslava Krákoru.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 2. Kdo souhlasí s takto navrženými ověřovateli 34. schůze? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 2. Přítomno 189, pro 181, proti 2. Tento návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že jsme ověřovateli 34. schůze Poslanecké sněmovny určili pány poslance Jiřího Carbola a Jaroslava Krákoru.

 

Omluvenky už jsem ohlásila a teď ještě další organizační sdělení, které vyplývá z dnešního jednání grémia předsedy Poslanecké sněmovny.

 

Zahájili jsme tedy projednávání 34. schůze. Tuto schůzi přerušíme po projednání bodu 12, po 12. bodu se vrátíme do přerušené 32. schůze. Tam bude potřeba zařadit projednání třetího čtení návrhu zákona o znakové řeči. Poté bude 32. schůze opět přerušena a vrátíme se do schůze 34. A tuto 34. schůzi přerušíme pro přípravu pozměňovacích návrhů a otevřeme schůzi 35.

Pokračovat budeme příští týden - tak zní zatím dohoda poslaneckých klubů - ve středu v 10 hodin. A v polední pauze zasedne ještě dnes organizační výbor.

Tolik sdělení organizačního charakteru.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP