(19.20 hodin)

Poslankyně Věra Jakubková: Dobrý večer, dámy a pánové, já bych jenom chtěla komentovat své hlasování. Já jsem dnes po dlouhém vyjednávání s panem ministrem Kalouskem, s panem premiérem i s dalšími se rozhodla tento rozpočet podpořit. Ovšem co nemíním podporovat, a to se na mě nehněvejte, metodu pana Tluchoře. (Potlesk.) Já mám zájem, aby se vyšetřila. Myslím si, že zelení šli do Sněmovny proto, aby přispěli ke zlepšení politické kultury. A takhle ne. Nezlobte se na mě. Mě to velice osobně mrzí. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, já jsem požádala legislativu, aby nám dala stanovisko k dosavadnímu průběhu.

Vyhlašuji teď přestávku na 15 minut a za 15 minut podle tohoto stanoviska ohlásím výsledek průběhu dnešního jednání o prvním čtení státního rozpočtu.

(Nesouhlasné projevy z pléna: K čemu?)

 

(Jednání přerušeno v 19.21 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 19.38 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, přestávka do 19.35 hodin uplynula a já si myslím, že nejčistší způsob bude přerušit dnešní jednání, přerušit tenhle bod.

(Poslanci postávají před lavicemi. Nesouhlasné projevy: Skončit!)

Neskončil, bod neskončil. A máme zde právní spor, který musíme do zítřka vyřešit. Svolám politické grémium Poslanecké sněmovny na zítřek po 40. schůzi a dohodneme se na politickém grémiu, jaký bude další postup.

Jestli někdo k tomuto postupu vznáší námitku, máte možnost. Prosím, pane ministře.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP