(12.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 23. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 187 poslanců, pro 164, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Ano, můžeme tedy rozhodnout o zbytku návrhu pana poslance Polanského pod bodem B. Moje stanovisko je neutrální.

 

Ministr práce a sociálních věcí vlády ČR Petr Šimerka Trvám na tom, že stanovisko je negativní.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska zazněla. Hlasování pořadové číslo 24 bylo zahájeno. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 187 poslanců, pro 39, proti 54. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Zbývá nám hlasování o posledním návrhu. To je návrh petičního výboru uvedený pod bodem A. Moje stanovisko je doporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane ministře?

 

Ministr práce a sociálních věcí vlády ČR Petr Šimerka Řekl jsem to už v úvodním slově a stanovisko je nezměněné, to znamená, že tak, jak to bylo předloženo, souhlasím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 25. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 187 poslanců, pro 170, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Mohu přednést návrh závěrečného usnesení, které zní: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 889, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 26. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 186 poslanců, pro 173, nikdo proti. Tento návrh byl přijat, usnesení bylo schváleno.

 

Třetí čtení této vládní předlohy končím s poděkováním panu ministrovi Šimerkovi, paní poslankyni Zuzce Bebarové-Rujbrové. (Poslanci se zvedají v očekávání polední pauzy.)

Dámy a pánové, posečkejte, o slovo se přihlásil místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták.

 

Místopředseda vlády a ministr obrany ČR Martin Barták: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já jsem chtěl jenom požádat vzhledem k vývoji situace Sněmovnu o toleranci. Jakožto jediný zástupce předsedy nebo místopředsedů vlády bych na část odpoledního jednání nebyl přítomen z důvodu jednak protipovodňové komise, dalšího vývoje a návštěvy Přerovska, kde obec Troubky byla evakuována. Zasahuje tam armáda, takže si myslím, že moje role je asi někde jinde. Chtěl jsem vás všechny požádat o jistou míru tolerance. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Kdo bude vládu zastupovat, pane ministře a místopředsedo?

 

Místopředseda vlády a ministr obrany ČR Martin Barták: Všichni přítomní ministři. Paní ministryně Kovářová zde bude, pan ministr Tošovský, protože přišel, a částečně pan ministr Šimerka. Předpokládám, že i paní ministryně Bízková. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane místopředsedo vlády. Rozhlížím se po Sněmovně, zdali po tomto konstatování budou nějaké námitky, které by bránily projednávání odpoledních bodů. Zdá se, že nikolivěk, takže bereme na vědomí, pane ministře. Přejeme vám, abyste nám přivezl dobré zprávy.

Dámy a pánové, je 12.54 hodin. Budeme pokračovat ve 14.30 hodin všemi zbývajícími body. Přeji vám dobrou chuť.

 

(Jednání bylo přerušeno ve 12.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP