(14.40 hodin)
(pokračuje Rozvoral)

Nejvíce mě na tom znepokojuje to, že takto připravovaná hanebnost byla a je připravována potichu a všechna média hlavního proudu o tom informují pouze okrajově, pokud vůbec. O takovýchto hanebnostech se vždy mlčí, aby občané nic nevěděli. A vzhledem k tomu, že například o České televizi se ví, že má Evropskou unií určen takzvaný úhel pohledu, není se ani moc čemu divit.

S tím samozřejmě souvisí i žaloba Evropské komise proti České republice, Maďarsku a Polsku kvůli kvótám podaná začátkem ledna k Soudnímu dvoru Evropské unie. Nikým nevolení úředníci Evropské komise tím potvrzují svou nadvládu nad jakýmkoli členským státem, který neuposlechne jejich nařízení. Dávají tím za pravdu všem kritikům Evropské unie, kteří jejich jednání nazývají diktátem a návratem k totalitním praktikám.

Je vidět, jak je Evropská komise svou novolevicovou politikou multikulturalismu, genderismu, feminismu, postdemokratismu, ekofanatismu a eurofederalismu nebezpečná. Touto politikou potlačuje svobodu, demokracii, národní tradice a zvyky, a třetími pohlavími útočí dokonce i na tradiční rodinu, která musí být základem každého státu. Národní státy jejím počínáním ztrácejí svou suverenitu a svobodné rozhodování o tom, koho si do své země pustí a s kým budou chtít v budoucnu žít. Politický projekt Evropské unie si těmito rozhodnutími stále více podkopává svůj hrob a potvrzuje tím, že je nereformovatelný a spěje ke své záhubě.

Další nehorázností, která se z Bruselu ústy předsedy Evropské komise J. C. Junckera ozývá, je legalizace ekonomických imigrantů, kteří vnikají do Evropy za lepším životem. Tento samozvaný elitář totiž přímo pro Deutsche Welle řekl - cituji: "Evropa imigranty potřebuje, a proto je třeba podpořit legální migraci. Lidé, kteří mají pocit, že je v Africe nečeká žádná budoucnost, do Evropy stejně přijdou. Pokud jim zavřeme hlavní dveře, přijdou těmi zadními." Pan Juncker tímto legalizuje nelegální činnost ekonomických imigrantů, ale už nám neřekl, kam je chce umístit. Dá se to ale odvodit od slov prvního místopředsedy Evropské komise Franse Timmermanse, který oznámil tu nehoráznost ohledně poslání České republiky, Maďarska a Polska k unijnímu soudu ohledně imigrantských kvót. Ano, je to tak. Evropská komise bude chtít jimi zlegalizované ekonomické imigranty nacpat k nám, do Maďarska a do Polska.

Počínání úředníků Evropské komise je čím dál tím více hanebnější. Vnucují členským státům multikulturní ideologii, která propaguje islám a islámskou kulturu, po které nikdo netouží. Pohrdají národními státy, pohrdají jejich suverenitou, pohrdají jejich svobodou, demokracií, kulturou a zvyky.

Děkuji za pozornost. (Potlesk poslanců SPD.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dalším přihlášeným je pan poslanec Koten, po něm vystoupí pan poslanec Lubomír Volný.

 

Poslanec Radek Koten: Dobrý den. Děkuji za slovo panu předsedajícímu. Vážené kolegyně, kolegové, vážený pane předsedající, návrh Dublin IV vznikl v dílně nikým nevolené Evropské komise bez konzultace a možnosti orgánů České republiky se na něm jakkoliv podílet. Možnosti vyjádření přichází až ke konci procesu, kdy je vysoké riziko přehlasování stejně tak jako v roce 2015 ohledně kvót. Vznik nového úřadu na evropské úrovni nadnárodního typu, který opět převezme část pravomocí národních orgánů, bohužel vidím jako historickou paralelu, která mi připomíná rok 1938 - mnichovskou zradu. No a rok 1939 - okupaci.

Z pohledu předsedy bezpečnostního výboru je klíčové, aby všechny azylové, přistěhovalecké, vízové a cizinecké kompetence byly plně v rukou českých soudních a exekutivních orgánů, protože jde o rizika českého státu a českých občanů, které zastupují. Kromě ohrožení bezpečnosti státu migranty se jedná i o bezpečnost pracovníků detenčních a azylových zařízení, kteří s příslušníky policejních složek jako první přicházejí do styku s nelegálními migranty, a to zejména z důvodu nemožnosti stoprocentně prověřit jejich rizikovost po stránce zdravotní.

Proto navrhuji naprosto kategoricky odmítnout tuto bezprecedentní doktrínu ze strany Evropské unie na suverenitu České republiky. SPD zásadně odmítá jakékoliv přesuny kompetencí v této oblasti na orgány Evropské unie. O azylu, vízech a pobytu cizinců v České republice mohou a musí rozhodovat pouze naše státní orgány. Při hlasování v orgánech Evropské unie musíme toto nařízení odmítnout v celém jeho rozsahu. Nejen v oblasti přidělování migrantů, ale i ve snahách o společnou podobu azylových řízení, spojování rodin a podobně.

Děkuji za pozornost. (Potlesk z řad poslanců SPD.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Dalším přihlášeným je pan poslanec Lubomír Volný, připraví se paní poslankyně Nevludová. Pane poslanče, prosím máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji. Dobrý den, dámy a pánové. Já osobě vnímám Dublin IV tak, jak byl navržen, jako jednoznačně nepřátelský akt, útok na naši státní suverenitu, jako vydírání a prakticky ultimátum. Vnucuje nám legalizaci nelegální migrace v typicky fašizujícím eurounijním stylu, který EU předvedla již při prosazování Evropské ústavy, posléze prakticky pouze přebalené a přejmenované na Lisabonskou smlouvu.

Podpis Lisabonské smlouvy byl prozatím nejtragičtější chybou v historii české státnosti. Tehdy se vláda, která k takovému zásadnímu rozhodnutí podle mě nezískala mandát od voličů dobrovolně, a opět bez referenda, zřekla za nás za všechny významného podílu své suverenity. Dnes mnozí členové strany, která v té době měla vládní zodpovědnost, tuto chybu uznávají a litují ji. A dnes nám vysvětlují, že jsou jiní. Ti, kteří za to mohou, již nejsou jejími členy a oni by Lisabon nikdy neschválili. Já jim věřím. Nicméně je pozdě. Lisabon platí a umožňuje EU, aby nám doslova a do písmene diktovala své podmínky.

Jak už tady zaznělo, máme pár historických přelomových okamžiků v historii české státnosti - 1918, 1938, 1948 a 1968. Jeden rok získání státní suverenity a svobody a posléze tragické roky, kdy jsme o ni nadlouho přišli. Také rok 2018 se zcela jednoznačně zapíše do dějin naší země. Buďto jako další tragický rok, kdy jsme kapitulovali, anebo jako rok, kdy jsme se ubránili. My opravdu dnes stojíme před dalším historickým milníkem v naší historii. V sázce dnes, v magickém roce 2018, v roce stého výročí vzniku samostatného Československa, není nic menšího než prakticky definitivní ztráta suverenity naší země. Protože pokud Dublin IV vstoupí v platnost tak, jak je sepsán, tím, že budeme opět přehlasováni díky Lisabonské smlouvě takzvanou kvalifikovanou většinou, tak v tomto případě budou prakticky zrušeny hranice České republiky a tolik proklamovaná ochrana před nelegální imigrací na těchto hranicích se stane pouhou fikcí. Budou to Evropskou unií - a nikoliv námi - zlegalizovaní, podle našich vlastních současných pravidel nelegální ekonomičtí migranti z kulturně a ideologicky nepřátelských zemí, kteří s sebou přinesou vše to, co již díky sebevražedné imigrační politice zemí, jako je Německo, Francie, Švédsko, Itálie a Řecko, na vlastní kůži poznali jejich občané, a to ono nechvalně slavné multikulturní obohacení pomocí džihádu realizované jak v no go zónách i mimo ně pomocí primitivního pouličního násilí a teroru, ale i sofistikovaně s dopomocí domácích fanatiků multikultifašismu i zneužitých naivistů na naší politické scéně. Lidi, kteří buďto z důvodu politikaření, osobního prospěchu, ideologické zaslepenosti nebo naivistického strachu z toho, aby nebyli onálepkováni jako ti zlí lidé, aktivně podporují reálně hrozící islamizaci a afrikanizaci České republiky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP