(11.30 hodin)
(pokračuje Schillerová)

A ještě jedna věc. Pozměňovací návrh pana poslance Michálka neprošel řádnou diskusí na LRV, neprošel, nebyl logicky součástí tohoto návrhu. Takže touto logikou, kterou mi vyčítáte to, že podporuji tento poslanecký návrh, a já budu vždycky podporovat poslanecký návrh, o jehož relevanci budu přesvědčena, a bude mi jedno, jestli je z křídla opozičního nebo vládního - tak touto logikou bych vlastně nemohla podpořit žádný pozměňovací návrh, který nebyl schválen Legislativní radou vlády a následně vládou. To znamená, nemohla bych podpořit ani třeba ústavněprávní výbor a další návrhy. To bych vlastně nemohla dělat skoro nic. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Děkuji paní ministryni. Přečtu dvě omluvy. Takže pan předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček se omlouvá od 12 do 14 hodin a pan poslanec Jan Farský se omlouvá odteď do dnešních 12.15 z pracovních důvodů.

Takže pane poslanče, máte faktickou poznámku. Dvě minuty. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji, budu kratší, odpovím jenom na onen limit 500 tisíc. Paní ministryně, trestných činů je hromada. Je jich spousta. Ale jenom několik málo trestných činů představuje takové společenské ohrožení a boj s nimi představuje takový veřejný zájem, že opravňuje zásah do ústavních práv. A daňový únik 500 tisíc korun mezi ně opravdu nepatří.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Děkuji, pane poslanče. Nyní tedy nevidím nikoho ani na faktickou poznámku, ani do obecné rozpravy. Já se tedy táži ještě jednou pana předsedy Kalouska, zdali trvá na přestávce do 12 hodin. (Trvá.) Takže pokud se již nikdo nehlásí, ukončím rozpravu. Do 12 hodin tedy vyhlašuji pauzu na poradu klubu TOP 09 a poté by tedy byla případně závěrečná slova paní navrhovatelky a obou zpravodajů a poté bychom přikročili k hlasování o pozměňujících návrzích.

 

(Jednání přerušeno v 11.31 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP