(19.00 hodin)
(pokračuje Bartošek)

Já oceňuji to, že budete v nově vznikající koalici systémově řešit platy učitelů. Ale je potřeba si uvědomit, že příprava zákona, mezirezortní připomínkové řízení a další lhůty, které máme před sebou - kdy se s tímto návrhem setkáme? Za tři čtvrtě roku? Trh práce se vyvíjí, učitelé mají i jiné nabídky. A my prostě musíme ocenit práci učitelů i tím, že jim přidáme. Nebo vám připadá normální plat 20 korun na hodinu? Mně skutečně u vysokoškolsky vzdělaných lidí 20 korun na hodinu připadá nehodné toho, že se věnují výchově a vzdělání našich žáků a studentů. (V sále je stálý hluk.)

Proto vás, kolegyně a kolegové, žádám, abyste tomuto návrhu dali šanci, abyste ho propustili do dalšího čtení, protože to umožňuje to, že k danému návrhu zákona bude možné podávat pozměňovací návrhy a o tomto zákonu diskutovat. Já vám děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já vás musím ukončit, ale vidím, že jste ukončil svůj projev sám. (Poslanci odcházejí ze sálu.) Já bych chtěl kolegy, kteří odcházejí před ukončením schůze, požádat, aby odcházeli v klidu.

Vyčerpali jsme čas určený pro dnešní jednání. Já tento bod přerušuji v rozpravě. Sejdeme se zítra v 9 hodin, kdy začínáme písemnými interpelacemi, následně budeme pokračovat v 11 hodin zprávou o činnosti veřejného ochránce práv, následují některé body k GDPR a ve 12.30 nás čekají volby. Tímto se s vámi loučím. Uvidíme se zítra ráno. Přeji příjemný zbytek večera.

 

(Jednání skončilo v 19.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP