(13.00 hodin)
(pokračuje Kaňkovský)

Možná navážu na tu diskusi, která tady probíhala včera. Všichni víme, nebo si myslím, že většina z nás si tady uvědomuje, že systém dávek a vůbec sociální systém v České republice má velké mezery. Jsou velké mezery vůbec v dávkovém systému. A tady bych apeloval na vládu a na rezorty MPSV a Ministerstvo financí, aby skutečně v krátké sobě přišly s návrhem komplexní změny sociálních dávek a dávkového systému vůbec.

Pokud se týká postoje Poslaneckého klubu KDU-ČSL, my jsme se tomuto problému intenzivně věnovali.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pane poslanče, já se omlouvám, je 13 hodin a měli bychom skončit. Prosím, dokončete větu a přerušíme jednání.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Klub KDU-ČSL se intenzivně tomuto věnoval, předložil vlastní novelu zákona pod sněmovním tiskem 99 i sadu pozměňovacích návrhů. A zbytek řeči dokončím při příštím projednávání.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Přerušuji projednávání tohoto bodu. Končím dopolední jednání Poslanecké sněmovny, sejdeme se znovu ve 14.30 hodin. Budeme se věnovat projednávání bloku zákonů v prvním čtení. Současně připomínám členům organizačního výboru, že jednání organizačního výboru začne pět minut po skončení dopoledního jednání, tedy ve 13.05 hodin. Dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP