(15.20 hodin)
(pokračuje Vondráček)

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Černochové na zařazení nového bodu, který se nazývá Informace vlády k situaci na hranici Řecka a Turecka. Nový bod.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro zařazení nového bodu. Kdo je proti?

hlasování číslo 11 přihlášeno 173, pro 91, proti 2. Tento návrh byl přijat. Nový bod byl zařazen.

 

A paní poslankyně ho navrhuje zařadit pevně na středu 4. 3. jako první bod a případně alternativně jako první bod odpoledního jednání. Nejprve tedy středa 4. 3. jako první bod.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 12 přihlášeno je 173 poslanců, pro 91, proti 31. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím o klid. Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bauera, který navrhuje zařadit nový bod Informace ministryně práce a premiéra k IT zakázkám na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Cituji správně. Takže zařazení nového bodu.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 13 přihlášeno je 173, pro 161, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec nenavrhl pevné zařazení s tím, aby vytvořil prostor k nějaké dohodě. Takže jsme pouze zařadili nový bod.

 

Dále je zde návrh paní poslankyně Kovářové na zařazení nového bodu Informace vlády ČR o zabezpečení kapacit předškolního a školního vzdělávání, včetně jejich financování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu na pořad schůze? Kdo je proti?

hlasování číslo 14 přihlášeno je 173, pro 89, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

A paní poslankyně po následné konzultaci navrhuje tento bod zařadit pevně ve čtvrtek 5. 3. jako čtvrtý bod po písemných interpelacích.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 15 přihlášeno je 173, pro 89, proti 11. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na zařazení nového bodu pana poslance Klause, bod se jmenuje Krize je příležitost, a nejprve tedy jeho zařazení na pořad schůze.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 16 přihlášeno 173, pro 28, proti 21. Tento návrh přijat nebyl.

 

Pan poslanec Kolářík pouze podpořil kolegu Bauera.

 

Posledním návrhem je tedy návrh pana předsedy Michálka, abychom body 114 až 116 týkající se státního zastupitelství, tisky 476, 524, 569, zařadili za novelu zákona o soudech a soudcích, bod 32, tisk 630.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 17 přihlášeno je 173, pro 56, proti 34. Návrh přijat nebyl.

 

Podle mých poznámek jsme se vypořádali se všemi návrhy na změnu pořadu 41. schůze a na řadě je hlasování o pořadu schůze jako celku. (Hlásí se posl. Maříková.) K hlasování? (Ano.) Prosím.

 

Poslankyně Karla Maříková: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já jsem chtěla jenom nahlásit, že u hlasování číslo 5 jsem hlasovala pro, na sjetině mám proti. Nezpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Tak tedy zpět k hlasování. Hlasujeme o pořadu 41. schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 18 přihlášeno je 173 poslanců, pro 159, proti 1. Návrh byl přijat a program této schůze byl schválen.

 

Já vám děkuji. Než přistoupíme k projednávání prvního bodu, mám pro vás jedno organizační sdělení. Nově jsou v jednacím sále připraveny stopky na řečnickém pultu, které umožní řečníkovi lepší přehled o zbývajícím čase pro jeho vystoupení. Stopky spouští řídící schůze ze svého místa. Jedná se o řešení požadavku předneseného na stálé komisi Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny. Děkuji.

Omlouvá se předseda vlády dnes od 14 do 17 hodin z pracovních důvodů, omlouvá se pan poslanec Juříček dnes od 17.30 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů, omlouvá se ve dnech 3. až 6. 3. ze zdravotních důvodů paní poslankyně Lenka Kozlová.

 

Budeme tedy pokračovat dle schváleného pořadu schůze. A nejprve tedy bod

 

251.
Opatření Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s šířením koronaviru

Já otevírám tento bod. Mezi předsedy poslaneckých klubů došlo k dohodě na grémiu, že jako první vystoupí pan ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, kterému tímto dávám slovo. Ostatní v sále poprosím o klid. A ještě kdybyste pana ministra někdo pustili k řečnickému pultu, bude rád. Máte slovo.

 

Ministr zdravotnictví ČR Adam Vojtěch Děkuji za slovo, vážený pane předsedo. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi, abych vás informoval o aktuální situaci týkající se epidemie nemoci Covid-19 způsobené novým typem koronaviru. My jsme už tady to téma jednou měli, to znamená, asi nebudu úplně zabíhat do toho začátku epidemie, která tedy začala v epicentru ve Wu-chanu v provincii Chu-pej v Číně, kde mimo jiné stále odsud pochází zhruba 80 % všech nakažených ze všech zemí světa, byť od té doby se ta epidemiologická situace vyvinula, neboť Čína podle posledních dat je zemí, kde počet nově nakažených poměrně výrazně klesá, což je dobrá zpráva. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP