(16.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Budeme tedy opakovat hlasování o tom, abychom otázku maturit řešili zítra v 17.00 hodin.

Rozhodneme v hlasování číslo 166 a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování číslo 166, ze 103 přítomných pro 49, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat o alternativách, které navrhl pan poslanec Pojezný, a to je nejdříve, aby to bylo 11. 3. v 11.00 hodin, ale tam je pevně zařazený bod z politického grémia, čili jestli to může být jako druhý bod po 11. hodině. Kolega Pojezný souhlasí.

Rozhodneme v hlasování číslo 167, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 167, ze 103 přítomných pro 61 poslanec, proti nikdo. Návrh byl přijat. Zařadili jsme to pozítří po 11. hodině jako druhý bod.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o dalším návrhu a to je pan poslanec Martin Kolovratník a to je na zítřek na 12.50 volební bod změny v orgánech Sněmovny. Ano, pan předseda volební komise.

Rozhodneme v hlasování číslo 168. Ptám se, kdo je pro? Zítra 12.50 změny v orgánech Sněmovny. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 168, 103 přítomných, 98 pro, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o dalším návrhu, a to je ta spojená rozprava tisku 201237, je to první čtení novely občanského zákoníku, po tisku 895... 211, pardon, 211.

Čili rozhodneme v hlasování číslo 169. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 169, přítomno 103, pro 54, proti 21 poslanec. Návrh byl přijat. (Hluk v sále.)

 

Pan předseda klubu ODS... Prosím o klid sněmovnu! (Zvýšeným hlasem.) Máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Pane místopředsedo, úplně nechápu, o čem jsme hlasovali, protože podle schváleného programu, který máme před sebou - bez těch změn, které jsme zatím schválili - je po bodu 895 bod 201.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: 211... (Porada mimo mikrofon.) 895 je předřazeno na dnešek po tom hlasování.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: No, ale ten návrh takhle nezněl... že my jsme hlasovali o přehození bodu 211 a 201. Já tomu vůbec nerozumím, o čem jsme vlastně hlasovali. Já to říkám: 201 (211?) jsou za sebou, je sloučena rozprava, to já nijak nezpochybňuji, ale ty body jsou za sebou a my jsme je zařadili kam?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Za bod 49... 48... jako 49 za bod 48.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Ano, a když se podíváte na program před dnešním hlasováním, jestli, pane místopředsedo, můžete přečíst, co je bod 49.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ty jsou tam, to je pravda, ale já jsem nemluvil...

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Takže my jsme hlasovali o tom, co už je na pozvánce. Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takhle. Pane předsedo, já nemohu odmítnout návrh paní poslankyně, když jsme navíc odhlasovali na návrh politického grémia, že přeřazujeme bod číslo 48.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Ne, to nebyl návrh politického grémia, to bylo tady z pléna a ten návrh, který dala paní poslankyně, vůbec nesouvisel s tím návrhem, který dal pan poslanec Mašek. Tak tady kouzlíme s programem, nemá to žádný smysl. Podle mě to hlasování bylo zmatečné, bod 49 zůstává na místě, jak to platí od rána, nic jiného jsme neudělali. (Porada mimo mikrofon.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za upozornění, ale myslím si, že ano, zmatečné to je tím, že jsme přeřadili dva body, které za prvé z grémia a potom na návrh pana kolegy Maška jsme 895 zařadili na dnešek. Takže ten bod, ten tisk 201211, je zařazen za bod 48 a následoval by v podstatě po bodu 44. Jo? (Předsedající se radí.) Tak já si to s navrhovatelkou ještě vypořádám, ještě...

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já bych tedy poprosil, pane místopředsedo, ať se podíváme do stenozáznamu, jak zazněl návrh hlasování. Já si fakt myslím, že to bylo zmatečné, a jediné, o co se můžeme opřít, když se podíváme do stenozáznamu, jak ten návrh, o kterém jsme hlasovali, přesně zněl.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já mohu prohlásit to hlasování za zmatečné a vyjasnit si to s navrhovatelkou. (Poslanec Stanjura: Ano, děkuji.) A budeme hlasovat znovu. Ano? (Poslanec Stanjura: Ano.) Potřebuji chviličku, abych si to s ní vyjasnil. (Konzultace mimo mikrofon.) Děkuji. Prohlašuji hlasování číslo 169 za zmatečné a zopakuji návrh, tak jak jsme ho s paní poslankyní Kořanovou dopřesnili.

Po prohlasování tisku 837 na pořad dnešní schůze jsme v bloku prvních čtení... bychom zařadili hlasováním tisk 201211 ve sloučené rozpravě v bloku prvních čtení a to by následovalo v tom novém pořadí před body, současné body 44 a 45. Čili je to vklíněno před bod 44, ano? To by byl současný návrh, ano? Věcně by to bylo zařazeno před projednávání zákona o občanských průkazech a zákona o občanských průkazech související. Čili před občanské průkazy by to bylo vklíněno, ty tisky 201 a 211, ano?

Pan předseda klubu ODS, máte slovo.***




Přihlásit/registrovat se do ISP