(12.30 hodin)
(pokračuje Volný)

V současné době už proběhlo 30 studií ohledně léku, který se jmenuje Ivermektin. Tento lék někteří lékaři používají tajně k léčení obětí covidu už od června, července loňského roku, stejně jako tajně používají Isoprinosine, který si vozí z Polska a dávají ho ve formě sirupu nemocným do čaje. Tajně léčí lékaři, tajně léčí zdravotní sestry. A to je ten důvod proč, přestože máme více nemocných než v Německu, máme méně mrtvých, protože ten prušácký systém, kdy německý doktor vám prostě nedá lék, který není povolený, u nás doktoři - naštěstí pro pacienty - obcházeli. A není asi náhodou, že první zmínky o použití Ivermektinu u nás přišly ze Slovenska, kde už se lékaři také nemohli dívat na umírající pacienty, vyzkoušeli na nich tento lék a v současné době s ním zachraňují tři čtvrtiny až 90 % všech postižených.

Tento zákon o COVID-19 je úplně zbytečný, protože my můžeme vyřešit covidovou krizi během dvou až tří týdnů. Stačí, aby tato vláda přestala chtít zabíjet lidi této země ve jménu svého byznysu. Poslední ukázku, kam se to žene, předvedl dneska premiér této vlády, který místo toho, aby dokázal během 04 dnů zlegalizovat Ivermektin, a mimochodem, dokázal to s Remdesivirem -- vyzývám vás všechny doma u televizních obrazovek, vyzývám vás všechny, co jste tady zůstali, najděte si Remdesivir na Wikipedii, paní kolegyně, prostřednictvím pana předsedajícího, bez úsměvu (Dívá se naproti do poslanecké lavice.) - 14. nebo 15. října státní orgány ČR požádaly o použití... no, jak se to jmenuje... Remdesiviru a na konci března tento lék byl podán prvnímu pacientovi, za 14 dnů ve jménu byznysu, kdy jedna dávka stála - nebo jedna léčba stála - 2 000 eur, tak to šlo za 14 dnů. Teď, když tady máme lék, který se na asijských trzích prodává za 1,50 jedna tabletka, tak místo toho pan premiér dělá v přímém přenosu v televizi reklamu léku za 25 000 korun. A ten název teď nevím, jestli přečtu úplně správně - Bamlanivimab. Takže my budeme platit 25 000 korun za Bamlanivimab místo toho, abychom platili 150 korun za Ivermektin.

Ptáte se, proč? Zamyslete se nad tím, že hnutí ANO i ČSSD klesají preference. Hnutí ANO klesají preference takovým způsobem, že pravděpodobně nevyhraje volby. ČSSD klesají preference takovým způsobem, že s pravděpodobností hraničící s jistotou nebude v příští Poslanecké sněmovně. A stále pokračují v této sebevražedné politice, minimálně politicky. Ignorují veškeré výzkumy, které existují. A my jsme se rozhodli s naší mimoparlamentní vyšetřovací komisí, že je poženeme k zodpovědnosti. To znamená, pane ministře, že od nás dostanete veškeré informace o Isoprinosinu, o Ivermektinu, abyste se nemohl nikdy hájit tím, že jste o tom nevěděl.

Stejné informace dostane premiér této vlády, stejné informace dostane ministr Hamáček, stejné informace dostanou všichni ministři této vlády. A jsem opravdu zvědav, jak budete posléze na policii vysvětlovat, že přestože jste dostali informace o tom, že se jedná o bezpečný lék, který byl podán 3 miliardám a 700 milionům pacientů, nemá prakticky žádné vedlejší účinky, používá se prakticky už globálně od Brazílie přes Indii, na Slovensku až k nám, takže jste nedokázali to samé, co jste dokázali s tím lékem, na který si zase nemůžu vzpomenout... Jak to bylo, Mariánku? Remdesivir. Ten jste dokázali schválit během 14 dnů.

A dneska nám tady budete cpát další experimentální lék, který za sebou nemá řádné klinické studie, o kterém nic nevíme, který stojí dalších 25 000 korun místo 150 korun, a budete s ním léčit naše pacienty. Proč? No, ve jménu byznysu. Stejně jako pan premiér neodpověděl, kolik procent testů provádějí firmy, které jsou obchodně nebo personálně spojeny s Agrofertem.

A tady se obracím hlavně na ODS a opozici demokratického bloku. My jsme tady tři roky, nebo dva roky určitě, řešili 50 milionů z Čapího hnízda. Kvůli 50 milionům z Čapího hnízda jsme se tady sešli speciálně třikrát, čtyřikrát? A vám nevadí, že je možná premiér v takovém střetu zájmu, že čerpá 75 % z 25 miliard? Jak je to možné, že to nevadí Pirátům? Ta informace tady zazněla opakovaně. Pan premiér na ni nikdy neodpověděl. Jak to, že to nevadí Pirátům? To už se chystáte do postele s ANO po příštích volbách? Jak to, že to nevadí ODS? Strašně vám vadilo 50 milionů dotace, a tady vám nevadí kšefty za desítky miliard korun u člověka, který může být ve vražedném střetu zájmu, protože kvůli 50 milionům korun pan premiér vraždit nebude, ale za 20 miliard, tím už bych si nebyl tak jistý.

Jak už jsem řekl, tento zákon je zbytečný, nemá důvod existovat, protože COVID-19 tady s námi nemusí být. Ale vy jej přesto schválíte. Schválí jej demokratický blok, schválí jej ČSSD, schválí jej ANO. Vy jej schválíte, protože jste dostali příkaz, stranický příkaz, tento zákon schválit.

Nebudete jednat podle svého poslaneckého slibu, ale budete jednat jako poslanecké ovce, protože jste dostali příkaz. A schválíte zákon, který bude v budoucnosti novelizován na jiné nemoci, protože jste odmítli, odmítli jste pozměňovací návrh, který by z něho udělal opravdu jenom zákon o COVIDu-19. To jste odmítli. Přijdou další nemoci, tento zákon bude zneužit na další totalitní posilování moci hygienické mafie, a vy všichni, kdo pro to zvednete ruku, za to budete zodpovědní. A vy všichni, kdo pro to zvednete ruku, se v tomto případě stanete vrahy, protože budete podporovat to, co vraždí lidi v ČR. Vy budete mít krev na rukou a vy budete vraždit.

Vzpomeňte si aspoň na jeden jediný okamžik, kdy jste uvažovali čistě a kdy jste ještě neuvažovali o tom, že chcete být poslanci. Vzpomeňte si na okamžik, kdy jste byli ještě normální, na okamžik, kdy jste ještě nechtěli kvůli politické kariéře vraždit lidi. Vzpomeňte si na okamžik, kdy jste měli ještě čisté svědomí, protože tady je lék, který je globálně vyzkoušený, a jsou dva. Jsou globálně vyzkoušené, jsou bezpečné. Za tři týdny může být konec jakékoliv krize a můžeme si žít úplně stejně svobodně jako v tom diktátorem řízeném Bělorusku.

Pana hejtmana Vondráka bych chtěl upozornit, že si musí vyměnit respirátor, protože se ho právě dotkl. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já bych jenom požádal poslance, aby se oslovovali prostřednictvím předsedajícího. A teď pojďme - dvě faktické poznámky a potom s přednostním právem se ještě přihlásil pan ministr Lubomír Zaorálek. Takže paní poslankyně Barbora Kořanová a dále se připraví pan poslanec Jiří Bláha. (Probíhá dezinfekce řečnického pultu.)

Takže vystoupí paní poslankyně Barbora Kořanová, prosím, vaše dvě minuty a připraví se pan poslanec Jiří Bláha. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Barbora Kořanová: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já musím reagovat na pana kolegu Volného, vaším prostřednictvím. Pane kolego, já vás poslední dobou pozoruji. Poslouchám s vámi rozhovory a tak dále, a já musím říct, že vy nejste prase. Pavel Novotný je aspoň šašek, ale vy jste nebezpečný psychopat. Žádám předsedajícího nebo předsednictvo této Sněmovny, aby prostě něco s tímhle udělalo, s porušováním toho, že tito dva poslanci nenosí roušky. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní na faktickou poznámku pan poslanec Jiří Bláha a připraví se - zatím jako poslední - s přednostním právem pan ministr Lubomír Zaorálek. Prosím, máte slovo, vaše dvě minuty. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP