(13.00 hodin)
(pokračuje Vojtěch)

Pokud jde o změnu druhého termínu očkování, skutečně je poměrně problematické reorganizovat termíny očkování na základě toho, že lidé například jedou na dovolenou a podobně. Prostě pokud máme každý týden proočkovat sto tisíc lidí, tak to není úplně malý počet. A pokud zkrátka bychom měli hýbat s nějakými velkými počty registrovaných, tak to skutečně může způsobit poměrně výrazné organizační a logistické problémy, byť nechceme těm lidem komplikovat život. Ale na druhou stranu faktem také je, že priorita dnes přece pro celou společnost je, aby to očkování proběhlo, aby tam nebyly žádné komplikace, aby proběhlo co nejrychleji, byť existují důvody zdravotní a existují samozřejmě možnosti, aby tomu člověku třeba byl přehozen nebo posunut daný termín. V tomto směru fungují velmi dobře operátoři na lince 1221, kteří jsou v tomto směru schopni lidem pomoci. Ale skutečně, byť to není nějaký účel, abychom lidem komplikovali život -

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Pane ministře, já jsem čekal, jestli dokončíte větu, ale vy jste tak nadechnutý, zřejmě z toho, jak máte praxi, že se to protahuje. Je 13 hodin, bohužel vás budu muset... (Ministr: Omlouvám se.) Vy si vystačíte opravdu dlouho s dechem. Takže je 3 hodin, vyhlásím polední pauzu.

Jenom zopakuji pro sekretariát Sněmovny, že faktické poznámky jsou přihlášeny v pořadí: Karla Maříková, Lubomír Volný, Pavel Bělobrádek a s přednostním právem se ještě hlásí do obecné rozpravy Vlastimil Válek. Takže přeji dobrou chuť a budeme pokračovat v přerušeném bodu ve 14.30.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP