(18.20 hodin)
(pokračuje Fiala)

Nicméně jsem rád, že už pan předseda klubu KDU-ČSL řekl, že si ty přestávky vezme, protože bych byl nerad, aby potom novináři psali, že poslanci nechtěli hlasovat a že nechtěli zvolit Radu České televize. Myslím, že se to netýká všech poslaneckých klubů, ale jenom některých, a byl bych rád, aby lidé jasně viděli, kdo nechce volit Radu České televize. Jsem rád, že už to pan předseda klubu KDU-ČSL udělal. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji, takže nyní dám ještě slovo panu předsedovi volební komise, abychom případně vyhlásili ty termíny, pokud tedy nikdo nic nenamítá proti tomu, že nyní je ten čas, kdy se odebereme hlasovat. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Reflektuji a respektuji to, co bylo předsedy klubů řečeno. Za sebe, respektive za komisi - volba i televize je připravená, všechny volební lístky, ale to rozhodnutí budeme respektovat, aniž bych chtěl panu předsedajícímu zasahovat do kompetence. To znamená, u volby teď obdržíte šest lístků bez televize. Pouze šest lístků. Z nich budete vybírat.

Dovolím si, kolegyně a kolegové, znovu poprosit o pečlivost. Stále je dlouhodobě hodně lístků neplatných. Takže klasicky kroužky a křížky na čísle před těmi jmény, moc o to prosím. Opravdu hodně lístků je neplatných. Poprosím, pane předsedající, o 20 minut na vydávání lístků, tedy do 18.40 hodin, a dohodněme se na tom, že volební výsledky bychom ohlásili zítra v 11 hodin na začátku zítřejší schůze po písemných interpelacích. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře. Nyní přeruším jednání Sněmovny do 18.40 na provedení volby, a pak jsem pochopil, že by se braly přestávky, takže poté mi nezbude nic jiného než přerušit jednání do zítřejších 9 hodin. Všem děkuji za účast na dnešním jednání a uvidíme se zítra v 9 hodin, kdy bude jednání pokračovat. Jelikož se jedná o čtvrtek, začneme odpověďmi na písemné interpelace a po jejich skončení budeme pokračovat body dle schváleného pořadu schůze. V jedenáct je pak pevně zařazen harmonogram státního závěrečného účtu a ve 14.30 budeme pokračovat ústními interpelacemi. Přeji šťastnou ruku při volbě.

 

(Jednání skončilo v 18.21 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP