(13.00 hodin)

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji za slovo. Opravdu jenom velmi stručně. Pane ministře, tady přece nikdo nerozporuje obsah té brožury. Jediné, co rozporujeme, je, že je zneužita k politické propagaci a tři týdny před volbami. To je to, co vám vytýkáme. A jestli jste tohle připravovali rok dopředu a jestli to bylo na oficiální objednávku pana premiéra, tak tím hůř. (Potlesk z řad Pirátů.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan předseda Zbyněk Stanjura. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Nemám šanci se s ostatními předsedy domluvit. Navrhuji, abychom si tuto debatu, která je bezesporu zajímavá, budu to pak ještě glosovat, nechali na 14.30. Doporučuji dokončit volbu. Myslím si, že když máme na tu volbu jenom 15 minut, že nám to stačí, a ve 14.30 my, co máme přednostní právo, můžeme pokračovat v té debatě. Já ten zájem bezesporu mám. Musím říct, že pan ministr Vojtěch, to si neodpustím, se fakt poučil, už není slušnej. (V sále je obrovský hluk.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Hlásí se ještě někdo do rozpravy k tomuto bodu? Nehlásí, rozpravu končím.

Pane předsedo volební komise, můžeme dokončit tento bod, respektive hlasování.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Domluvme se, že tedy v souladu, jak teď říkali kolegové, ukončíme rozpravu, která byla k tomuto volebnímu bodu. Před provedením volby ale prosím, pane předsedající, rozhodnout hlasováním o návrhu na tajnou volbu. (Gong.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, děkuji. Přivolal jsem poslankyně a poslance, kteří nebyli v sále. Jsme připraveni na hlasování.

 

Hlasujeme o návrhu na tajnou volbu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 80, přihlášeno 153 poslanců, pro 91, proti 11. Návrh jsme přijali.

 

Tajnou volbu provedeme. Pane předsedo, prosím ještě o informaci.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Jako obvykle oznámím čas provádění volby. Dávám na ni 10 minut, takže volební místnost bude otevřena do 13.10. A pak bych o půl třetí před zahájením odpoledního programu rychle přečetl výsledek volby. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Ještě vystoupí pan předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. Prosím, máte slovo.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já jsem vás chtěl pozvat na fotografickou výstavu SOS Terezín, zachraňme Terezín, která se koná v mých prostorách. Je to tam po celý den. Bude to až do skončení jednacího dne. V tuto chvíli je tam přítomen i pan starosta Terezína. Kdo by měl zájem podívat se, v jakém stavu jsou budovy terezínské pevnosti, tak vás tam zvu, přijďte se podívat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Jenom připomínám, že bude probíhat jednání organizačního výboru. Myslím, že bychom ho mohli zahájit ve 13 hodin 6 minut.

A přerušuji jednání na provedení tajné volby.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP