(17.10 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Eviduji vaši žádost o odhlášení. Já vás všechny odhlásím a požádám o opětovnou registraci vašimi kartami.

Postupně začnu číst jednotlivé body, které upravují dnešní návrh programu.

Jako první bod je bod, který zazněl na grémiu a na kterém byla shoda. Grémium Poslanecké sněmovny navrhuje zařadit do pořadu schůze nový bod, je to sněmovní dokument 139, je to Návrh ročních odměn za činnost členů kontrolní rady a tento nový bod zařadit do bloku Zprávy, návrhy a další body. Ještě zagonguji a počkám chvíli, než se dostaví zbytek poslankyň a poslanců do sálu.

 

Nyní bych dal hlasovat o prvním bodu, tak jak zazněl z grémia, a je to Návrh ročních odměn za činnost členů Kontrolní rady Grantové agentury ČR, sněmovní dokument 139.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku.

Je to hlasování s pořadovým číslem 2, přihlášeno je 186 poslankyň a poslanců, pro návrh 187, proti 1. Konstatuji, že s návrhem grémia byl vysloven souhlas a bod Návrh ročních odměn za činnost členů Kontrolní rady Grantové agentury ČR jsme zařadili do bloku Zprávy, návrhy a další body.

 

Nyní budu číst návrhy, které zde zazněly na začátku, v úvodu schůze, a poprosím předkladatele, aby mě případně opravili, kdybych nečetl správně to, jakým způsobem načetli své body.

 

První návrh zazněl od Tomia Okamury a zní Zdražování, inflace a hrozba ekonomické krize v České republice. Je to nový bod a v případě, že bude odhlasován, budeme hlasovat o jeho pevném zařazení.

Zahajuji hlasování. Táži se: Kdo je pro návrh, aby zmáčkl tlačítko a zvedl ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 3, přihlášeno je 191 poslankyň a poslanců, pro 20, proti 99. Tento návrh byl zamítnut.

 

Půjdeme tedy k druhému návrhu, také od Tomia Okamury, a je to nový bod s názvem Nouzová opatření a jejich vliv na ochranu zdraví občanů ČR. Je to nový bod.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro zařazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 4, přihlášeno je 191 poslankyň a poslanců, pro 20, proti 79. Tento návrh byl zamítnut.

 

Dále třetí bod od Tomia Okamury a je to bod Výzva vládě České republiky ve věci pokusu eurokomisařky Heleny Dalliové o zrušení Vánoc. Je to nový bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 5, přihlášeno je 191 poslankyň a poslanců, pro 22, proti 76. Tento bod nebyl přijat.

 

Omlouvám se, kolegyně a kolegové, zvlášť v levé části sálu poprosím o ztišení, aby ostatní rozuměli.

 

Čtvrtý bod. Je to bod, který přednesla ministryně financí Alena Schillerová, a tento bod zní... je to bod o státním rozpočtu ČR na rok 2022. Je to nový bod - zařazení na program.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 6, přihlášeno je 191 poslankyň a poslanců, pro návrh 87, proti 101. Tento návrh byl také zamítnut.

 

Pak zde máme pár návrhů od pana poslance Marka Bendy. Prvním návrhem je vypustit bod číslo 8, je to sněmovní tisk 65 - Souhlas s ratifikací Smlouvy mezi Českou republikou a Republikou Kosovo.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 7, přihlášeno 191 poslankyň a poslanců, pro 124, proti 1. To znamená, vyslovili jsme souhlas, že vyřadíme z dnešního projednávání bod číslo 8.

 

Další návrh je, že z programu této schůze vypustíme bod číslo 9, je to sněmovní tisk 59 - Návrh rozpočtu SFŽP.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 8, přihlášeno je 192 poslankyň a poslanců, pro 124, proti 65. S tímto návrhem byl vysloven souhlas a vypouštíme z programu bod číslo 9.

 

A třetí návrh Marka Bendy je zařadit nový bod. Nejprve ho přečtu a v případě, že návrh projde, dáme jeho pevné zařazení. Je zde návrh o zařazení nového bodu, který zní Usnesení o nezbytné úloze jaderné energie v dekarbonizaci ekonomiky.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh, aby tento bod byl zařazen nově na program? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 9, přihlášeno je 193 poslankyň a poslanců, pro návrh 174, proti 18. Tento návrh byl přijat a tento bod je zařazen na program dnešního jednání.

 

A druhé hlasování je návrh, aby tento bod byl zařazen jako první bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro návrh, aby tento bod byl jako první na dnešní schůzi? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 10, přihlášeno je 193 poslanců a poslankyň, pro 173, proti 19. Tento návrh byl zařazen jako první bod této schůze.

 

Jak jsem řekl, premiér Andrej Babiš nenavrhl nic a pan ministr Karel Havlíček navrhl nový bod na zařazení této schůze - Dopady rozpočtového provizoria na podnikání. Bod jsem přečetl.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu na program schůze? Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 11, přihlášeno je 193 poslanců a poslankyň, pro 87, proti 79. Tento bod byl zamítnut.

 

Vyskočil mi zde do faktické poznámky pan poslanec Martin Baxa, ale nevidím, že by se hlásil do rozpravy. Děkuji.

 

Dalším bodem, o kterém dám hlasovat, je návrh paní ministryně Dostálové, a to je Dopady rozpočtového provizoria na dotační programy.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro zařazení tohoto bodu na program této schůze? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 12, přihlášeno 193 poslanců a poslankyň, pro 87, proti 79. Tento návrh byl zamítnut. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP